начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

За злобарите "юристи" с купени дипломи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот proxycap » 25 Юли 2008, 10:06

portokal написа:И какво, ако някой мъж е искал да се научи да пише на машина - дори и като си плати - не може курс, ........ :P

Портокалче ,
Имаше едно СП "Всестранни услуги " , което провеждаша курсовете и не записваха мъже,независимо че искаш и ще си платиш! Други курсове, на друго място нямаше.... Това е !
Така че женските привелегии ги въведоха по татово време !...
И само това да е ...
proxycap
Нов потребител

Мнениеот riyva_evro » 25 Юли 2008, 12:06

Някога в АМВР имаше безплатни курсове по машинопис. Концерт по желание, който иска. Аз не записах. И не съжалявам, бързо се научих да пиша грамотно, скоростно и качествено.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот Logan » 25 Юли 2008, 12:38

ptodorova написа:Тестовете за кандидат-студентските изпити по български език и история във Великотърновския университет са се продавали дни преди самите изпити.
Кандидатстуденти и родители твърдят, че са се сдобили с тестовете за сумата между 300 до 500 лева, съобщи БНТ.

Скандалната информация се потвърди в деня на изпита, тъй като стана ясно, че търгуваните варианти са оригинални.

Възмутени кандидат-студенти разказват, че първоначалната цена от петстотин лева е паднала значително часове преди изпита. Други пък се кооперирали по между си и така доста от кандидатите са можели да четат теста предварително. Тези, които са отказали твърдят, че тази търговия напълно проваля принципите на кандидатстудентската кампания.

По случая е назначена специална комисия. Тя ще изяснява истината.
До приключване на разследването обаче университетското ръководство твръди, че това е невярна информация, която цели да дискредитира кампанията като опорочи двата най-масови изпита.

http://news.ibox.bg/news/id_1006482246

Едни превъзходни юристи ще станат от този випуск там .Но пък имаше непотвърдена информация ,че и преди години се е търгувало така в старата столица :?
Logan
Потребител

Мнениеот riyva_evro » 25 Юли 2008, 13:26

Не зная дали тук е мястото да го напиша, но така или иначе решил съм да споделя нещо интересно с вас. Скоро на сайта на Министерството на Правосъдието бяха публикувани резултатите от изпитите за нотариуси. Видях, че двама съдии по вписванията са получили кристални двойки. Предназначението на тази длъжност СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА според мен е такава, че следва да контролира дейността на нотариусите.И какво излиза - на какво ниво е подготовката на тези хора? Как бихте коментирали - не е ли редно някой да ги помоли, да им каже на ушенце: "Човече, не ти е мястото тук. Би ли бил любезен/а да напуснеш. От гледна точна на морала е.". Щях да забравя - видях и една двойка на една съдийка с 11 годишен стаж и то предимно в областта на гражданското право. Какво да си мисля сега?
riyva_evro
Потребител

Мнениеот riyva_evro » 25 Юли 2008, 13:30

Не зная дали тук е мястото да го напиша, но така или иначе решил съм да споделя нещо интересно с вас. Скоро на сайта на Министерството на Правосъдието бяха публикувани резултатите от изпитите за нотариуси. Видях, че двама съдии по вписванията са получили кристални двойки. Предназначението на тази длъжност СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА според мен е такава, че следва да контролира дейността на нотариусите.И какво излиза - на какво ниво е подготовката на тези хора? Как бихте коментирали - не е ли редно някой да ги помоли, да им каже на ушенце: "Човече, не ти е мястото тук. Би ли бил любезен/а да напуснеш. От гледна точна на морала е.". Щях да забравя - видях и една двойка на една съдийка с 11 годишен стаж и то предимно в областта на гражданското право. Какво да си мисля сега?
riyva_evro
Потребител

Мнениеот Melly » 25 Юли 2008, 13:55

riyva_evro написа: .... Видях, че двама съдии по вписванията са получили кристални двойки. Предназначението на тази длъжност СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА според мен е такава, че следва да контролира дейността на нотариусите.И какво излиза - на какво ниво е подготовката на тези хора? Как бихте коментирали - не е ли редно някой да ги помоли, да им каже на ушенце:
"Човече, не ти е мястото тук.
Би ли бил любезен/а да напуснеш.
От гледна точна на морала е.".

Едва ли чак такова самосъзнание. Толкова УСИЛИЯ (в пряк и преносен смисъл) му е коствал "този пост".
А доколкото, дали е редно - бих отговорила с "да", но кому е нужно моето мнение :roll: :roll: :roll:

riyva_evro написа:.........Щях да забравя - видях и една двойка на една съдийка с 11 годишен стаж и то предимно в областта на гражданското право. Какво да си мисля сега?

А от това, по-голяма атестация за конкретния магистрат - здраве му кажи. Аз мисля както Вас!

Но като правило, считам, че магистратите са достойни за уважение хора.
До доказване на противното, лично аз им го дължа.

Лек ден,
И пак е петък!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот system » 25 Юли 2008, 15:28

riyva_evro написа:Не зная дали тук е мястото да го напиша, но така или иначе решил съм да споделя нещо интересно с вас. Скоро на сайта на Министерството на Правосъдието бяха публикувани резултатите от изпитите за нотариуси. Видях, че двама съдии по вписванията са получили кристални двойки. Предназначението на тази длъжност СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА според мен е такава, че следва да контролира дейността на нотариусите.И какво излиза - на какво ниво е подготовката на тези хора? Как бихте коментирали - не е ли редно някой да ги помоли, да им каже на ушенце: "Човече, не ти е мястото тук. Би ли бил любезен/а да напуснеш. От гледна точна на морала е.". Щях да забравя - видях и една двойка на една съдийка с 11 годишен стаж и то предимно в областта на гражданското право. Какво да си мисля сега?

Тези оценки изобщо не са показателни за участниците в конкурса. А по-скоро за изпитващите.
system
Активен потребител

Мнениеот riyva_evro » 26 Юли 2008, 16:21

Незнанието на закона не оправдава незнаещия го. Още по-малко някои магистрати.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот bebitor » 26 Юли 2008, 16:49

Наистина ли не Ви е ясно, или не искате да Ви стане ясно, че оценките от този конкурс, / пък и от предходни/, нямат нищо общо с действителността и знанията? Не усещате ли, че така се гаврите със хора, които са кандидатствали само и въз основа на знанията си?
Познавам колеги, участвали в този позорен за юридическото съсловие нотариален конкурс, които са отлични юристи. Познавам районен съдия, участвал в конкурса за ОС, който също има 2. За мен той си остава съдия с отлична компетентност, че да не кажа най-добрия. Познавам...
Познавам и себе си, след първия конкурс спрях да ходя на подобни позорища.
Но тогава някак си те кълцаха с финес. Леко те скъсяват, да не преминеш третия тур :lol:
А сега са го ударили през просото и няма кой да им потърси сметка за това :evil: :evil: :evil:

"Човече, не ти е мястото тук. Би ли бил любезен/а да напуснеш. От гледна точна на морала е."

От гледна точка на чии морал е удобно да напуснат, МОЛЯ???
На кандидатите за техните места ли?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот riyva_evro » 28 Юли 2008, 10:19

Искам да подскажа, че един ОТЛИЧНО подготвен юрист, заемащ длъжност, която му позволява да решава ЧОВЕШКИ съдби, че същия е ДЛЪЖЕН да решава ВСЯКАКВИ казуси. А мога ли да попитам ако тези казуси от конкурса бяха реални и трябваше да се даде отговор облечен в рамките на едно дело ТОГАВА тези с ДВОЙКИТЕ? Да вземем да им се порадваме и да ги цункаме. А мога ли да попитам също така защо този толкова добър човечец, който едновременно е и прекрасен съдия защо се е изложил толкова грозно на конкурс? Любопитно ми е.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Юли 2008, 10:30

riyva_evro написа:Искам да подскажа, че един ОТЛИЧНО подготвен юрист, заемащ длъжност, която му позволява да решава ЧОВЕШКИ съдби, че същия е ДЛЪЖЕН да решава ВСЯКАКВИ казуси. А мога ли да попитам ако тези казуси от конкурса бяха реални и трябваше да се даде отговор облечен в рамките на едно дело ТОГАВА тези с ДВОЙКИТЕ? Да вземем да им се порадваме и да ги цункаме. А мога ли да попитам също така защо този толкова добър човечец, който едновременно е и прекрасен съдия защо се е изложил толкова грозно на конкурс? Любопитно ми е.

Не знам колко са реални оценките от конкурса , нито съм участвал нито имам косвена информация от участници.Моето мнение се приближава до това на bebitor , но дори и да допуснем , че оценките са реални , защо си мислите , че те могат да отразят реалното ниво на кандидатите.Това е абсурд.Който не се е явявал на конкурс или изпит само той може да поддържа такова становище.Всичко случва по време на такъв конкурс , кандидата може да се притесни , може да е с влошено здраве , възможно е да допусне грешка(всички сме хора).Не може една слаба оценка да е мерило за знанията и уменията на един човек.Това е изключение , не тенденция.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот riyva_evro » 28 Юли 2008, 10:51

Може и да е вярно горното. Но като си получават заплатите никак не са притеснени. Със сигурност.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот portokal » 28 Юли 2008, 11:16

REVOLUTION написа:Всичко случва по време на такъв конкурс , кандидата може да се притесни , може да е с влошено здраве , възможно е да допусне грешка(всички сме хора).Не може една слаба оценка да е мерило за знанията и уменията на един човек.

Подкрепям. Още повече - решаване на казус за три часа, без (мисля) възможност да се ползва практика, учебници, ако щете, и т.н. - а достъп до всичко това има юристът, който работи по реален казус. Една слаба оценка е без съмнение нещо много конфузно, но да говори така може наистина само човек, който не се е явявал на конкурс. Или човек, който НИКОГА не греши.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 28 Юли 2008, 11:41

riyva_evro написа:Искам да подскажа, че един ОТЛИЧНО подготвен юрист, заемащ длъжност, която му позволява да решава ЧОВЕШКИ съдби, че същия е ДЛЪЖЕН да решава ВСЯКАКВИ казуси. А мога ли да попитам ако тези казуси от конкурса бяха реални и трябваше да се даде отговор облечен в рамките на едно дело ТОГАВА тези с ДВОЙКИТЕ? Да вземем да им се порадваме и да ги цункаме. А мога ли да попитам също така защо този толкова добър човечец, който едновременно е и прекрасен съдия защо се е изложил толкова грозно на конкурс? Любопитно ми е.

Не съм писала добър човечец, а добър съдия, като съм имала предвид юридическите качества :lol:
Иначе споделям горните мнения на REVOLUTION и portokal, че на конкурс всичко се случва.
Пък и да не пиша само в едната посока, дори познавам магистрати, които честно и почтено са си спечелили мястото на конкурс.
Само че това са изключения, за съжаление.
riyva_evro, Вие сам/сама твърдите за корупция и корумпирани в една друга тема. Трудно ли е да се повярва същото за нотариалния конкурс? Според мен- НЕ! Защо не покажат писмените работи :lol:
А ако можеше да се пишат двойки на решения по реални казуси....мамма мия :lol: Сигурна съм, всеки адвокат има поне по едно идиотско решение :lol:
Иначе напълно Ви подкрепям в мнението, че този, който решава човешки съдби, трябва да бъде отлично подготвен юрист.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот riyva_evro » 28 Юли 2008, 11:52

bebitor, адвокат от мъШки пол съм. За протокола. Информация на ушенце - в Свиленград има места за съдии. Не съм от там - просто зная, защото имам едно приключено дело там и няма кой да напише съдебното решение. За развод.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот bebitor » 28 Юли 2008, 11:54

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А дали е така... И аз чакам някои решения повече от 7 месеца, но това едва ли се дължи на недостига на магистрати :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот riyva_evro » 28 Юли 2008, 12:08

Дано да не станат девет.
riyva_evro
Потребител

Re: За злобарите "юристи" с купени дипломи

Мнениеот jivotec » 22 Сеп 2010, 17:51

Искам да попитам Поли как си е закупила дипломата за висше? Аз не съм юрист, но искам да си закупя диплома... някой, ако има информация и може да ми помогне да пише... :)
jivotec
Нов потребител

Мнениеот andy70 » 22 Сеп 2010, 20:13

jivotec написа:Искам да попитам Поли как си е закупила дипломата за висше? Аз не съм юрист, но искам да си закупя диплома... някой, ако има информация и може да ми помогне да пише... :)

А ти какво, аджеба, си, jivotec?
Има доста хляб да ядеш, докато стигнеш рутината и ерудицията на Поли!
Само с пари нЕма да стане!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Сеп 2010, 20:29

andy70 написа:А ти какво, аджеба, си, jivotec?
Има доста хляб да ядеш, докато стигнеш рутината и ерудицията на Поли!
Само с пари нЕма да стане!

Трябват и познания по френски език :)
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии