начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Башибозуците в ДПС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Башибозуците в ДПС

Мнениеот rumenumen2 » 19 Яну 2013, 17:19

Хващам бас, че никой няма да търси наказателна отговорност на лицата биещи зверски вече обезвреден нападател на Доган.
Поне се успокоявам, че биячите не скочиха в група да прегризат гърлото на нападателя или да му изтръгнат сърцето, има някакъв напредък все пак в очовечаването на тези от ДПС...
rumenumen2
Нов потребител

Re: Башибозуците в ДПС

Мнениеот neutralen » 19 Яну 2013, 17:33

:roll: Побоя на нападателя е от "частен характер" :shock: , затова той следва да подаде жалба срещу биячите, разбира се ако остане жив - спомнете си Ли Харви Осуалд, Джек Раби и разни други. Тяхната смърт прекъсна следата към разкриване на заговора. Това нападение само показа че никой не е застрахован и всеки от управляващите следва да се страхува за живота си. Това от своя страна ще доведе до вълна от репресии в следствие на което "покрай сухото ще изгори и суровото". Станахме най-интересната държава в света. 8)
neutralen
Активен потребител

Мнениеот jzschrstsprstr » 19 Яну 2013, 23:25

По всичко личи, че идат и избори, и Оскари.
jzschrstsprstr
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Яну 2013, 10:04

poli_g написа:... От 4-то няма да спят днес. За жалост- нахалост. И пак органите на реда са виновни. По правило, за да не забравят, че са вечната изкупителна жертва ...

Защо да са виновни? Тоя път не виждам нещо да са сгафили. До колкото зная, ДПС си държат на самоохрана, поне по телевизията каквото съм гледал.
Според мен думите на Лютви Местан (веднага след случката) са осъдителни, предварително подготвени, изразяват настроенията в ДПС. Да де, ама чета, че Лютви Местан е бивш ВКР ... а то бивш ВКР е безсмислено, взаимно отричащо се словосъчетание ...
И тоя побой, това докарване пред началството ... жалки малки хорица.
Може би - парламентарна комисия и някакви мерки за прекратяване на етнически партии. ДПС си е етническа партия, цял свят го знае. Който и да питат по света, това ще каже.
Изкараха акъла на цяла България, и няма предпазна мярка, това да не се случи отново. От кЪв зор трябва да си създаваме и отглеждаме кошер със стършели.
Тоя път, по стечение на обстоятелствата, беше турчин. А какво би станало, ако беше българин? И няма никаква спирачка това да не стане отново ... ще се изпотрепеме.
То, като се замисля, основен мотив за гласовете за ББ беше именно отстраняването на ДПС от властта. Ако го няма ДПС, това отпада ..., та тази тънка червена нишка, кой има интерес, и ако е организирано - кой???
Извършителят е с богата криминална история, казват. Тоест - има такава разменна монета, възможност, хипотетичен сценарий ...

Жалко за тези от 4-то районно и семействата им, треперили са ги цяла нощ.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Яну 2013, 12:08

Един въпрос: По кой член от кой закон ще бъде обвинен нападателя? Опит за ... какво? Пистолета е бил газов, патроните са били халосни (и нападателя е бил наясно за това - че с това оръжие и тези боеприпаси не може да убие никой)... даже и изстрел не беше произведен.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 20 Яну 2013, 12:22

Става въпрос за опит за убийство. От къде разбрахте, че нападателя е знаел, че пистолета е зареден с халостни патрони.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Яну 2013, 12:36

По тая логика може да обвинят някой в опит за обийство с воден пистолет? С гумен нож? Ами ако беше излезнал с показалец насочен напред и беше казал "бум", вярвайки че показалеца му притежава свръхестествени свойства?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 20 Яну 2013, 13:39

Ами ако нападателят не е знаел с какви патрони движи, друг му е бутнал пищова в ръката. Кой ли е?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот dracata » 20 Яну 2013, 13:42

Аз бях по-бърз,от съседа-''враг'',успях да му отнема газово оръжие и сега съм подсъдим,за лека телесна повреда,тука цяла БЪЛГАРИЯ видя,(терориста) неуспешен опит (умишлен),докато при мен (врага),довежда лъжесвидетели,в съдебна зала,въобще цирка е пълен.С този пистолет може да се убие човек от упор.В София тези които биха нарушителя може и да не ги съдят,щом Кокинов казва.... :idea: :idea: :idea: :wink: :wink:
dracata
Потребител

Мнениеот ykovachev » 20 Яну 2013, 13:45

Да де, ама и разследующите викат, че джиткал сам, т.е. не може да не е знаел кво слага у патлака. Ето:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1027204
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот jzschrstsprstr » 20 Яну 2013, 13:53

TheOldMan написа:По тая логика може да обвинят някой в опит за обийство с воден пистолет? С гумен нож? Ами ако беше излезнал с показалец насочен напред и беше казал "бум", вярвайки че показалеца му притежава свръхестествени свойства?

Ако средството на престъплението е било абсолютно негодно и не може никога да обуслови довършване на престъплението (аз не разбрах дали е такова), то такъв ще бъде и опитът. Абсолютно негодният опит може би е по изключение ненаказуем като разновидност на малозначителното деяние по чл. 9, ал. 2 НК.
jzschrstsprstr
Потребител

Мнениеот nk7702n » 20 Яну 2013, 13:55

Казват, че нападателят бил сам, нямал съучастници.. Ами, да вземат да открият какви са му били мотивите, след като хич не се интересувал от политика..!? Може пък да го е карал на лична вендета срещу несимпатични лидери на партии :roll:
Като прегледа човек записа от " Великия опит за покушение" и по - специално реакцията на нападнатия "хладнокръвен" Доган, веднага ще забележи как маха с ръце, сякаш пропъжда някакви кръжащи около него пчели. Никак не изглежда така сякаш се предпазва от насочено към него оръжие.
П.П. Нескопосано театро.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 20 Яну 2013, 17:27

Най-правилно разсъждава ykovachev.
Възможно е в случая да е налице заговор срещу Доган, от лица имащи интерес от отстраняването му от активна политическа дейност, включително и на лица от неговата партия. Вярно е че преди Конференцията се говореше, че той ще сдава властта в ДПС, но някой може да не е бил сигурен, че това ще стане и да е организирал атентата, без намерение за убийството на Доган, като са употребили Нападателя, давайки му оръжие заредено с халостни патрони, а той мислейки че са бойни излиза с намерение да убие Доган. За да се прикрият следите, ясно се видя, че след обезвреждането на Нападателя, охраната остави "възмутените" делегати да убият Нападателя като скачат върху него и го ритат в главата (много убийства са ставали точно по този начин). Очевидно времето не стигна и не можаха да го убият, но така или иначе и сега в ареста живота му е в опасност - не е изключено да се "самоубие" в ареста и никога да не научим истината. Спомнете си че някакъв сътрудник на Доган се "самоуби" преди време в Сараите.
Версията, че става въпрос за "постановка" изобщо не е вярна - Доган беше уплашен до смърт, което в конкретната ситуация е естествена реакция на всеки човек в главата на който е опрян пистолет от убиец.
Налице е опит за убийство - въпросът е кои са подбудителите и помагачите.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 20 Яну 2013, 17:54

Какъв нападател бе?Тоя е брат на оная карикатура дето спечели Ферарито при Слави - Етин Менимехмедов.
Въпросният нападател е бил въоражен с газов пистолет зареден с два халосни и един пиперов патрон :lol:
постановки
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот neutralen » 20 Яну 2013, 18:25

За това ли "възмутените" делегати се опитаха да убият Нападателя, щото е постановка. Не се прави на много информиран, щото ти пишеш това което си чул по медиите за вида на боеприпасите. Има разлика между постановка и заговор. Постановка щеше да бъде налице, ако Доган знаеше за това и ако нямаше опит за убийство на Нападателя.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот Star_doznatel » 20 Яну 2013, 18:27

Средството не е въобще абсолютно негодно. Знам случай, при който трагично загина млад човек именно вследствие на непривлна манипулация с такова негодно средство!!!
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот n_ikito » 20 Яну 2013, 18:28

neutralen написа:давайки му оръжие заредено с халостни патрони, а той мислейки че са бойни излиза с намерение да убие Доган.

Малко ми е трудно, да възприема 'ситуацията', да съм 'бабаит' /с две присъди/, да тръгна да застрелвам някого и да ме 'преметнат' не само с газово оръжие , ами и заредено със сигнални конфети. :shock:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 20 Яну 2013, 18:34

Ти си добър във вещното право, но не и в наказателното, нито в разследването, нито в областта на охраната и сигурността, за това не можеш да си представиш ситуацията. И не си само ти.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 20 Яну 2013, 19:54

:roll:
n_ikito написа:
neutralen написа:давайки му оръжие заредено с халостни патрони, а той мислейки че са бойни излиза с намерение да убие Доган.

Малко ми е трудно, да възприема 'ситуацията', да съм 'бабаит' /с две присъди/, да тръгна да застрелвам някого и да ме 'преметнат' не само с газово оръжие , ами и заредено със сигнални конфети. :shock:

Абсолютно съм съгласна. Начинът на извършване на деянието изглеждат прекалено аматьорски. Точно на трибуната, в момент, в който цялата охрана е налице..Няма логика, да не говорим за мотива.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rumenumen2 » 20 Яну 2013, 20:02

Предлагам по силата на прецедента към чл. 72 от Закон за МВР да бъде създадена ал. 5 със следния текст:

"При задържане на физическо лице от орган на МВР, всички намиращи се наблизо граждани са задължени да помагат на полицейския орган, като пребиват до смърт задържаното лице с юмруци, ритници, дръжки на лопати, бейзболни бухалки и всякакви други средства които са им под ръка. При оказано съдействие от гражданите, на същите гарантирано няма да бъде търсена никаква наказателна отговорност. При неизпълнение на това задължение от гражданите следва произволно избрана санкция от членове на ДПС започваща със събуване на панталоните на задържания". :shock:
rumenumen2
Нов потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии