начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Импийчмънт на съдия от АС Смолян (загл. модерирано)

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Импийчмънт на съдия от АС Смолян (загл. модерирано)

Мнениеот alex_marinoff » 20 Ное 2012, 14:58

Tема: Импийчмънт на съдия от АС Смолян

След спечелено дело в Адм. Съд Смолян с/у кмет на община-пак никакъв реален резултат за мен,даже не ми присъждат и адв. rазноски!

Водих дело в Административен съд –Смолян (АСС) срещу кмет на община заради незаконно строителство в мой собствен имот по Закона за достъп до общ. инф. (ЗДОИ) - двама на брой кметове за вече 5 год. не ми предоставяха стр. разрешение просто защото няма такова (по мое собствено разследване ).

Всички държавни институции, чрез които опитах да реша проблема без да водя скъпи дела през „НЕЗАВИСИМАТА” съдебна система, се правят на "ударени с мокър парцал" и показват изключително арогантно поведение на безнаказаност (защото най-вероятно се подкупват от богата фамилия, извършила незаконното строителство или се правят на „царе с абсолютна власт” )- а те са 4 на брой прокуратури ( РП, ОП, АП, ВКП ), МВР, РДНСК в Смолян, Пловдив и София !
АС- Смолян реши делото в моя полза- задължи кмета да ми предостави вс. документи , свързани с незаконното стр. , но не посочва в решението си в какъв срок трябва да стане това! И кой в край на краищата ще затвори незаконния обект в моя имот?

НО В ЧАСТТА ДА МИ БЪДАТ ПРИСЪДЕНИ ВСИЧКИ РАЗХОДИ ПО ДЕЛОТО ( 10 ЛВ. ДЪРЖАВНА ТАКСА И 200 ЛВ. ХОНОРАР ЗА АДВОКАТА МИ , А ТОВА СА ОКОЛО, по скоро далеч над 1/10 ОТ РЕАЛНИРЕ РАЗХОДИ, КОИТО НАПРАВИХ, ЗАЩОТО СЪМ ОТ СОФИЯ, А ТРЯБВАШЕ ПОСТОЯННО ДА ПЪТУВАМ ДО СМОЛЯН ПРЕЗ ТЕЗИ 5 ГОДИНИ ! ) СЪДИЯТА КАЛИНКА МЛАДЕНСКА от АСС ПРИСЪЖДА САМО 10 ЛВ... МАКАР , ЧЕ В ДЕЛОТО ИМА ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ НА АДВОКАТА МИ ЗА ПЛАТЕНИ НЕМУ 200 ЛВ. ХОНОРАР..., а по време на делото лично аз , а и адвоката ми настявахме за това (факт, установим по протокола на делото )...?!
Цитирам част от решението и ( то може да се види в сайта на АСС и е с номер 202 / 2012 ) : „Не са представени по делото писмени доказателства..., че договорените 200 Лв. са действително заплатени”...!?!
Очевидно и нея са я подкупили или са и наредили „отгоре” да не "пипа кмета" на ГЕРБ....!

Въпросите са ми :
- как да си взема тези 200 Лв ? Пак аз ли да обжалвам с ново дело и още по- големи хонорари във ВАС- София”? Има ли начин тя , ако е направила техническа грешка , да си коригира решението, преди аз да го получа официално и с това да приема юридически решениеро?
- възможно ли е моя адвокат ( с над 40 год. стаж, сред тях 20 год. шеф на Окръжен съд- Смолян ) да ме е подвел с този официален документ, с който аз му платих на ръка 200,-Лв. далеч преди да започне делото?
- къде да заведа дело срещу общината ( главен виновник за незаконното строителство ) за пропуснати ползи и по кой закон- по местоживеенето ми в София или другаде и в кой съд- РС- София ?
- мога ли да водя делото за пропуснати ползи и срещу другите виновни за бездействието си държавни институции- напр. РДНСК- Смолян и срещу собственика на възползвалия се от незаконния обект- фризьорски салон, който му носи печалба вече 5 год. а на мене ми причинява пропуснати ползи ?
- кой все пак ще спре или ликвидира незаконното стрпителство в моя имот?

Благодаря предварително за мнения !
alex_marinoff
alex_marinoff
Младши потребител

Re: Импийчмънт на съдия от АС Смолян

Мнениеот alex_marinoff » 20 Ное 2012, 18:15

Благодаря Ви за отговора!

Доколкото разбирам и Вие сте част от съдебната система или сте адвокат.
И правите опит да ги защитавате- и съдията , и адвоката.

Аз лично мисля , че нямам никаква вина. Или ме е подвел адвоката, ако не знае точно какъв документ ЗА РАЗХОДИ да представи, или е съдийска грешка!
Защо тогава аз пак да съм потършевшия...? Тази борба срещу кмет на Герб и основен виновнк за незконния строеж само аз ли да я финансирам и докога?
Не виждатели, че всичко е сбъркано и абсурдно в тази държава? Не само тя , но и уж независимата и съдебна система. На тази гъска-съдийка най- вероятно и се е обадил някой от Герб да не пипа кметчето на ГЕРБ- толкоз е просто- всички в Смолян знаят, че без съдийски опит са я пуснали там с парашут.
Слава Богу , все пак не посмя да вземе решение в полза на кмета- и то защото казусът ми е елементарен и би се провалила тотално във ВАС- София

Сливи ли имаше в устата съдийкато когато се водиха 2-3 заседания и по чевешки не ми каза , че документа за хонорар на адвоката ми е нередовен. Тук виждам единствено арогантно и ненаказуемо поведение у съдийката. Къде и е човешкия морал , къде е справедливостта?
Знаете ли , че дотук за 5 год. разходите ми за борба с 5-6 държавни институции , а сега и със съдебната система надхвърлят 1500,- Лева, та и повече.

Ако сте и Вие от съдебната система и мислете в този план, просто българския народ е обречен... Аз съм живял 15 год. в Германия и работил с немци над 20 год. Споделих тези факти и с някои от тях- те просто ни се смеят... и затова сме на опашката на Европа.

Моля Ви, добронамерана сте, но помислете за казуса пак дали аз съм прав , но по- важното е , ако сте юрист , да ми подскажете все пак как да си ги взема поне тези 200 Лв. Адвокатът ми прибра парите преди началото на делото и сега се крие ( вместо открито да ми каже, че и той се е насрал... )!
Е, къде е лигиката- аз ли да плащам пак... ?
Аз съм живял и при социализма и съм водил в живота си над 30 дела- имам само 2 загубени.. ! Ако това дело би се водило тогава и съдийката би се държала така, със сигурност щеше да бъде изхвърлена от съдебната система.
Подобен казус имах преди 2-3 години с ЖСК във Пловдив- там той се реши за 2-3 дни от шефа на незаконното строителство в един от районите на Пловдив- очевидно Смолян е още под турско робство ! Д
Добре е да знаете, че вече 70 % от населението в Смолянски окръг изповядва мохамеданската религии... !
Ако България продължава така скоро ще дойде и "българското Косово" , а след това и заслужено ново турско робство 1

Все благодаря още веднъж за мнението Ви и дискусията ! Но наистина се шашкам на българите каква злоба, завист и мръсотия съществува между всички тях. Ние не си протягаме ръце за добро, а за зло!

И още нещо- тази съдийка, спусната отгоре- най- вероятно от Герб, е иснинска напаст и за всичките и колеги в АС- Смолян- лесно проверяем факт! Наричат я изчадието на съдебната система в Смолян.

ЗАТОВА ИМПИЙЧМЪНТ ЗА НЕЯ! И СЛАВА БОГУ, НЕЙНАТА ШЕФКА ВЕНЕТКА МАРКОВСКА СИ ОТИДЕ ЗАРАДИ ГРАЖДАНСКИ НАТИСК!

Просто нямах късмет с нея, но ще я поставя на място- аз не се предавам лесно, защото в жилите ми тече кръвта на последния български владетел Момчил юнак и неговия кръвен роднина Караджа войвода- и това е съвсем сериозно 1

О, НЕРАЗУМНИЙ БЪЛГАРСКИ ИЮРОДЕ. НАУЧИ СЕ НАЙ-ПОСЛЕ ДА РИТАШ СРЕЩУ РЪЖЕНА! БЕЗ "АВТОМАТИ КАЛАШНИКОВ " НЯМА НИЩО ДА СТАНЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА... !

Поздрави: Алекс
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 20 Ное 2012, 18:40

Благодаря Ви пак за отговора.

Сега се загледах по- внимателно и в снимката Ви- виждам , че сте и много красиво русо ( любимия ми цвят за жени ) дете1
По същество- всичките си дела досега, макар и да не съм адвокат, де факто аз съм си го конципирал. Наемам адвокат само за да си приказва на съответния език със съдията! Даже исковите си молби САМ си ги пиша, ако ги оставя те да я напишат аз лично я коригирам.

И този път, ако аз не следях какво прави най- стария и известен адвокат ( а освен това е бил 20 год. шеф на ОС в Смолян ) щях да загубя делото, защото не познаваше добре Закона за Достъп до Общ. инф.- аз трябваше да му подсказвам решението...
Аз присъствах и вземах участие във всички съд. заседания, но не се усъмних в коректността на неговия документ- вер. не е бил наясно с последни изисквания на ВАС с/о формата на документа за заплатен хонорар- Е, аз ли пак да си наема още един адвокат, който да внимава какви документи за хонорар вкарва в съда първия ми адвокат?

Изходът е следния според мене:

1. има шанс през ГПК да пуснем молба до тази тъпа съдийка да преразгледа решението си в частта за разходите като назначи ново заседание на Ас, в което да участват отново и двете страни и на това заседание моя адвокат да си свърши както тр. работата си.

2. Да обжалвам пред ВАС... като внеса хонорар от 200- 500 Лв. за нов адвокат...

Ще си позволя един вапрос към Вас щом сте адвокат: все още не съм получил решението на АС по пощата.
Смятам да опитам 1. път защото е по- лесен и по-ефтин.

Въпросът ми е : Да получа ли с подпис реп. писмо- решение или да се "скрия в чужбина" докато подам молба за по ГПК за повторно разглеждане на делото в часста за 200 - Лв.

Поздрави и благодарности за дискусията на една красива, интелигентна и добронамерена адвокатка !
Алекс
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 20 Ное 2012, 19:44

Много сте мила и добронамерена адвокатка. За първи път ми се случва след близо 30 водени дела... 1

Аз си живея в София, Пловдив и Чепеларе. Ако обичате зимните спортове, снега и студа сте добре дощли в Чепеларе !

Днес разбрах, че адв. ми в Смолян е получил решението, т. е. няма смисъл да се крия в София! Тръгва да тече 14 дн. срок... !
Убедих го да подава молба пред АС още утре за преразглеждане, той се съгласи.

Днес видях и офиц. му документ пред АС- на бланка на адв. кантора в См. ( жълта ) най- отгоре пише "Договор", но по- долу се споменава и сумата 200,- Лева , но не пише , че е платено в брой. Предполагам, че е по- стар вид бланка..., за което се е заяла ( това и е любимо занимание ) съдийката . Истината е, че му платих 2 седмици преди да почне делото на ръка... !

В отговора Ви - виж т. 1. не ми е ясно съкращението в т. 1. " не е нужно с.з. "

Още веднъж голяма благодарност за дискусията и за професионалната помощ.

Ако решите някой ден да посетите Чепеларе ( най- ефтиния зимен курорт в БГ) по няк какъв повод ще Ви съдействам за всичко с голямо удоволствие! Особено , ако карате ски ( понякога работя за собствено удоволствие и като ски- учител ).

Сашо Mаринов ( alex_marinoff@yahoo.com )
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 20 Ное 2012, 19:52

alex_marinoff написа: АС- Смолян реши делото в моя полза- задължи кмета да ми предостави вс. документи , свързани с незаконното стр., но не посочва в решението си в какъв срок трябва да стане това! И кой в край на краищата ще затвори незаконния обект в моя имот?

Нищо подобно не е го е задължил. Връща се преписката на АО, за да се произнесе с писмено решение - за предоставяне на информация или пък отказ. Пиша просто, за да не бъдете изненадан, ако получите писмено решение за отказ и се наложи отново да обжалвате пред съда.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот alex_marinoff » 21 Ное 2012, 16:55

Консултирах се пак с 3 адвокати. Те са на мнение, че сега вече, след като е осъден кмета по ЗДОО, няма право на мълчалив отказ- тр. да отговори писмено като има само 2 варианта:
1. дава документи ( а аз вече знам че няма и затова се крие 5 год. ! )
2. казва че няма
Но сега и в 2 случая шв го опъна яко и в др. дело ще искам от много виновни хора пропуснати ползи.
Е, ще мине пак и някоя и др. год...
Но това е БГ... !

Не знам още в какъв срок тр. да отговори , а и съдията не го споменава конкретно.

1-я път ме изпързаля кмета по този закон, защото и аз не го познавах добре, а и адв. ме провали- не знаеше , че след мълчалив отказ имаме 14 дн. срок да го атакуваме в АС- Смолян.

Сега ми е 2. опит , слава Богу успях.
Но по време на цялото дело и съдията , а и двамат а адвокати на двете страни не бяха наясно със сроковете по ЗДОИ.. Пълна скръб на съд. система.... !

Добре , че ги знам какви лайна са всички и Господ ме е дарил с ум, та понаучих ЗДОИ и сам си спечелих делото- почти вс. подсказвах на моя адвокат- него го оставях само да си общува с тая ......... - съдийката!

Слава Богу , не посмя да прекрати делото по време на воденето му ( а имаше такива опити ! ), а и да го реши в полза на кмета..., просто защото казуса е елементарен, "кокошкарски"- очеизвадно незаконно строителство... НО няма държава, съд. система прохожда.... !

Същия казус преди 2-3 год. го реших през отдел " незаконно стр. " в Пловдив за 2-3 дни...., а в окръг Смолян сезирах 6 държ. институции в рамките на 5 год. и АС - См. най- накрая....
Такава държава няма бъдеще....

С благодарност, все пак, за мнението Ви. А ако сте имали подобни проблеми , се надявам с тази инф. и аз да съм Ви полезен.
Засега съм убеден , че няма какда ме върнат пак в АС- Смолян- тогава ще емигрирам от тая идиотска държава!

alex_marinoff@yahoo.com
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 21 Ное 2012, 17:20

alex_marinoff написа:Консултирах се пак с 3 адвокати. Те са на мнение, че сега вече, след като е осъден кмета по ЗДОО, няма право на мълчалив отказ- тр. да отговори писмено като има само 2 варианта:
1. дава документи ( а аз вече знам че няма и затова се крие 5 год. ! )
2. казва че няма

Е, за сметка на това, ВАС трайно и непротиворечиво е на мнение, че поначално мълчалив отказ по ЗДОИ е недопустим, поради което само на това основание подлежи на отмяна. Преписката следва да бъде върната на задължения субект за произнасяне по заявлението с надлежен акт. Няма абсолютно никаква пречка това да е акт по чл. 38 от ЗДОИ /решение за отказ, съобразено с изискванията на същия член/.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот alex_marinoff » 21 Ное 2012, 20:35

Благодаря Ви за отговора- е това няма как да го знам, понеже не съм юрист!
Ако попитам 10 адвоката - ще чуя 11 различни мнения..., и най- често тр. да плащам за всяко "най- компетентно" мнение !
Ние, клиентите сме в трагична ситуация... ! При социализма не бе така.... !

Имам чувството, по начина по който пишете, че сте юрист, адвокат. Според Вас, как по нататък да действам- крайната цел е да се затвори незаконен фризьорски салон, за който няма законни стр. книжа (и затова има мълчалив отказ или се опитват вече 5 год. с апаратни хватки какви ли държ. институции ) с вход в мой двор и да съдя кмета за пропуснати ползи за повече от 5 год.
ЗДОП предполага и санкции за кмета в моя случай. Кой ще им ги наложи и в какви размери ? И тук май няма да имам ник. влияние.... !
Ще Ви бъда благодарен, ако сте адвокат и имате опит по този закон може да ме консултирате и срещу заплащане !

Ще Ви бъда благодарен за кратък отговор тук или на:
alex_marinoff@yahoo.com
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Ное 2012, 23:36

Ако АС-Смолян с решението си беше задължил Община Чепеларе да издаде съответния адм. акт (да допусне достъп до обществена информация), решението щеше да подлежи на изпълнение по реда на АПК. Но при този диспозитив...нищо не може да се направи, освен пак да се жали отказът (ако има такъв).
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот alex_marinoff » 22 Ное 2012, 00:06

Благодаря за мнението !

Излиза,че могат да ме въртят в "цикъл" колкото си искат- аз сезирам пак АС, а те пращат на общината преписката и те пак мълчат.....

Аз съм програмист и във всички прогр. езици има термина " програмата зацикли " ,ако не се напише както трябва сорс кода..... Не предполагах, че тия мерзавци в нар. събрание, но и в изпълн. и съдебна власт са взаимствали нещо много интересно от computer science !

Е, какво излиза тогава, че е безмислено да се бориш с държавата и съд. и система за един абсолютно прост и ясен казус ( подобен казус го реших в Пловдив преди 1-2 год. САМо като сезирах отдел "Незак. стр. " на общината....

Това е абсурд...Вече минаха 5 год. в безплодни усилия да накарам в окръг Смолян някоя държ. институция да проработи.
Тия наистина си заслужават да са един от най- изостаналите окръзи в БГ! Не случайно тук са най-масовите помохамеданчвания в историята на БГ...

Какво предлагате по- нататък?
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Ное 2012, 00:32

alex_marinoff написа:Ние, клиентите сме в трагична ситуация... !

Абе, често и юристите сме :wink: Въпрос, от една страна, на нормативна уредба /лоша юридическа техника или тотална липса на такава/, който води и до противоречива съдебна практика; въпрос, от друга, и на много други фактори ... Както и да е, причините едва ли Ви решават конкретния проблем.
alex_marinoff написа: Според Вас, как по нататък да действам- крайната цел е да се затвори незаконен фризьорски салон, за който няма законни стр. книжа (и затова има мълчалив отказ или се опитват вече 5 год. с апаратни хватки какви ли държ. институции ) с вход в мой двор...

Не знам какво означава "с вход в мой двор". От това зависи много с оглед пътя Ви за защита. Не мисля, че ще намерите решение във форума, знам, че сте търсили достатъчно дълго такова извън него и, за да опрете до тук, явно Ви е прекипяло... съжалявам за което. По отношение на мен, по обективни причини, извън коментари във форума, на друго не можете да разчитате.
П.П. Не, че нещо защитавам съдия Калинка Младенска, може да е всякаква, не я познавам, но, не мислите ли, че с това гръмко заглавие на темата ще отблснете хора, с които би могла да се получи дискусия по конкретния Ви казус? Освен всичко, не видях нещо в постановения от нея акт, което да оправдава заглавието.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот alex_marinoff » 22 Ное 2012, 12:27

Благодаря за отговора.

По- долу само пояснявам:

1. Понятието "фриз. салон с вход в моя двор " означава следното: представете си Ваша къща на село с един голям и хубав двор, в който и през който пребивавам и минавам само аз и никой друг от 1970 год. до преди 5 год.
И от тогава фр. салон ( е тогава не бе такъв , а склад ! ) си беше в приземния етаж на моята къща- помещението си е законно на това място, но си има и сега още си има друг вход, предвиден за това помещение по проект и с законни стр. книжа. И в това е проблема: собственикът на това помещение , за да привлича и улесни клиенти на фр. салон реши да си направи още един вход с излаз в моя двор и сега вс. клиенти, вместо да си влезат там от "неудобния " и законен вход минават 10- 15 м през моя двор... Не само това , за 5 год. те превърнаха част от моя двор в детска площадка, тоалетна за малки деца, пък на свечеряване и на др. лица..., аз не мога да си складирам както преди дърва за огрев, колата си не мога да паркирам и съм принуден да я паркирам на място около къщата, където КАТ постянно ме преследва с фишове... Това е абсолютно ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО... - ДА НЕ МОГА ДА СИ ПОЛЗВАМ СОБСТВЕННОСТТА , ТАКА КАКТО ТОВА БЕ ДО ПРЕДИ 5 ГОД. !
Е, горе долу е така, има и още подробности, но това е най- общо!

2. ДРУГ ВАЖЕН МОМЕНТ: В ПЛОВДИВ ПРЕДИ ОКОЛО 1-2 ГОД.ИМАХ 90 % СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ С ТЪПИ КОМШИИ, НЕПОЗНАВАЩИ ЗАКОНИТЕ ЗА ЖСК И ДР. , ПОСТРОИХА НЕЗАКОНЕН ОБЕКТ ЗА 1-3 ДНИ, НО ТАМ ГО СПРЯХ И РАЗРУШИХ САМО ЗА 1-3 ДНИ С ПОМОЩТА НА ШЕФА НА НЕЗАКОННО СТР. В ЕДИН ОТ РАЙОНИТЕ НА ПЛОВДИВ.
ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ЦИТИРАМ ИМЕТО МУ: ИНЖ. ПЛАЧКОВ ! Дано някой от шефовете му четат тези редове и му вдигнат заплатата. Него съм го привличал и към др. случаи в имота ми в Пловдив и е реагирал СВЕТКАВИЧНО !
При тово " скочи " срещу силните на деня- срещу един малоумен доцент по химия и за жалост известно време и декан на хим , ф-т в ПУ, подкрепен от още по- малоумен, необразован , но един от най- богатите пловдивчани.

Но в окръг Смолян , където водих делото в АС- Смолян ответника е един от най-богатите в общината...Ето , затова става въпрос! Подкупиха ( имам предвид кмета , а и др. ! ) или с други "материални " хватки елиминираха местната ми адвокатка, а тя ме предаде 2-3 дни преди делото и се наложи да търся друг адвокат ( стар, опитен, достолепен, с голям авторитет адвокат от Смолян ) в последния момент, с който и по време на делото, а и с решението си съдийката се заяждаше постоянно за техн. проблемчета с цел да прекрати делото...
Да, ама той и тя си взеха парите, а мене карат по- нататък да плащам.... Това е гаврата на нашата съд. система с клиенти- обикновени бълг. граждани!

Е, защо това не става в окръг Смолян- защото хората там като средно ниво са много прости, корумпирани, забляни като овцете им в далечното минало...? Те се забавляват на моята одисея , радват се- сигурен съм в това, че аз не успявам да се справя с мръсниците - не минава и ден да не ми казват, че не се рита срещу община и съд. власт...!
Та това е... не с мене от страна на община, държава, съд. система продължава вече 5 год. и то за "кокошкарси " проблем ! Е, и затова са на това деридже- на последно място сред окръзите в БГ ! А ги чака и ново търско робство и ще го приемат с удоволствие, надяват се на това, защото 70 % от населението на окръг Смолян изповядва мохамеданската вяра...! Чакат майката- спасител Турция... И като дойде, тогава др. българи ще се стреснат, но ще е късно... !

3. Днес ще публикувам в сайта документа на моя адвокат, с който аз му платих на ръка 200 лв. хонорар преди да почне делото. Този документ не се признава от съдийката в решението си и това ме раздразни и принуди по този начин в този юридически форум да я критикувам остро. Грам морал няма у тази жена- защо се е... с мене, а не с адвоката , ако той не е представил точния документ за заплащане на неговия хонорар. Сливи ли имаше в устата , като нормален потърпев от държавата човек ( та с решението си тя признава, че именно аз съм, потърпевш и прав, а не кмета ! ) да не ми подскаже това по време на 2-3 заседания ! Тя греши най- малкото морално ! И затова по морален път ( това правя във Ваш сайт ) тр. да бъде критикувана, изобличавана. Тя със сигурност има и др. гафове.. Не съм и първия случай... ЗАТОВА ИПИЙЧМЪНТ, И НА ТЕЗИ КОИТО СА Я СПУСНАЛИ ТАМ С ПАРАШУТ, ЗАЩОТО ТЯ НЕ Е ИЗВЪРВЯЛА НОРМАЛНИЯ ПЪТ НА ИЗРАСТВАНЕ КЪМ ТАЗИ ПОЗИЦИЯ В АС- СМОЛЯН !
Когато по- горе някъде във форума цитирах др. хора , че тя е напаст, "изчадие" ( цитирам др. хора ! ) за АС- Смолян имах предвид много др. мнения на хора от Смолян, koито преди съд. дело ми подсказаха, че нямам късмет с тази съдийка...! И ето сам се убедих !

4. Не търся помощ в сайта, аз съм доста наясно с българите ( водил съм над 30 дело през живота ми и 90 % съм ги печелил ),. Аз съм свързан по рождение с немския манталит, живял съм и работил там , и сега съм вързан почти само с тях. Ако разчитах на БГ, отдавна да съм стигнал до кофите за боклук !
Цета ми е поне нещо да поразбудя в тоя народ, а и да се бори за правата си, и как да си избира шефове си... !

И накрая, извинявайте , че използвах Ваш коментар, за да Ви отговоря така подробно.!
Но и отново с благодарност за реакцията Ви !
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот chadel » 23 Ное 2012, 10:41

За да ти присъдят разноски без риск винаги трябва да се пише в договора - "хонорарът е заплатен изцяло при подписване на настоящия договор. Същият служи и като разписка за платената сума." Досега нямам непризнат хонорар с този текст. И не ги пиша на кочан, а на Word. Банково платежно за платения хонорар също върши работа.

Адвокатски кочан ли си подписал? Може да обжалваш решението, само в частта за разноските. Сигурен съм, че адвокатът ти ще ти обясни как. Ама чак пък импийчмънт :lol: А горната инстанция ако и тя не ти ги присъди и тях ли ще импийчваме - целия състав от 3ма съдии?! С тоя темп на импийчване, всеки път когато една от страните не е доволна от решението (а то винаги става така, защото все пак съдът не е публичен дом, че да излизат всички доволни от него :D ), то за нула време няма да останат магистрати в държавата. :lol:

Ама ти пък и ти сега, 5 години дело си водил, 200 лв трябва да са ти най-малкия кахър. :wink:
chadel
Потребител

Мнениеот alex_marinoff » 23 Ное 2012, 19:22

Благодаря за помощта и съветите Ви.

До 1 час ще сканирам договора ми с адвоката и ще го публикувам тук ( само ще залича имена, защото така е коректно )

Аз няма как да знам дали този дог. е с приетата офиц. бланка за адвокати ! Това е само в компетенцията на адвокати и съдии!

Но защо мене наказват... Това е гл. тока на клиента !
А казват клиента е "цар"....
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 24 Ное 2012, 01:15

За съжаление днес няма да мога да публикувам док., с който платих на , може би най- опитния , стар и достолепен адвокат в окръг Смолян (няма да споменавам името му заради него - да не му създам още неприятности), но ще опитам до края на седмицата.
Аз съм много доволен от него, единствено, ако е сгрешил с док. за плащане на хонорара му... НО даже и да е така, това не променя моето положително отношение към него !

Тази съдийка побърка по- скоро него по време на заседанията... те си водиха диалог не "техния си език", аз само стоях "мирно- тя не ми даваша думата, за да кажа нещата на разбираем бълг. език- ето това е безумното в нашата съд. система ! ) до адваката и слушах безумната им пледоария...
Нейната цел бе да прекрати делото по " техн. причини" и с това да ме набута директно с още 200,- лв.. защото тя е спусната там в този град Смолян от другаде, тя не е местна... Най- вер. е "спусната с парашут" от Терб и затова решението и клони да защитава интересите на този кмет- сега той е от Герб- за 3-ти мандат този нещастник си сменя партията, за да властва ... ! По- голямата част от незаконните обекти в Пампорово са в резултат на неговото управление и на неговата бивша гл. арх. Елена Пищалова- осн. виновник за "издаване на стр. книжа" за този незаконен обект,...,за което вече 5 год. водя война с кои ле не държ. и др. институции...

Е, Вие, доколкото разбирам сте от "другата страна на бариерата" , и макар да се изкл. добронамерен към мене, все пак сте от "другата страна"... Разбира се , не всички са съдии са такива....Но за да озаглавя така темата си, повяревайте, имам и много др. аргументи и инф. за тази съдийка !

За мене лично най- трагичното в тази дискусия досега е, че даже и проф. адвокатаи ( а дотук само такива реагират на моята тема и слава Богу ) не РАЗБИРАТ КОЛКО ЕЛЕМЕНТАРЕН Е КАЗУСА ЗА РЕШАВАНЕ И ЧЕ ДЪРЖАВАТА И СЪД. НИ СИСТЕМА НЕ ИСКА , А И НЕ МОЖЕ ДА ГО РЕШИ.
Е, как да се справи тогава с напр. орг . престъпност- няма как да се справи и затова са безконечните атаки от ЕС към съд. ни система.

Затояа ипийчмънт ПРИ ВСЕКИ ФАЛ, ВСЯКА ГРЕШКА- ДА СИ ХОДЯТ СЛЕД КАТО НЕ МОГАТ ДА РЕШАТ "ФАСУЛСКИ" ПРОБЛЕМИ !
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 24 Ное 2012, 17:43

Здравейте,

Днес публикувам прословутия ми договор с адвоката ( по разбираеми причини липсва името му по- долу. Този документ не се признава от тази съдийка и с това ме принуждава аз от Смолян да се вдигна в София и да сезирам ВАС- София и тук да си търся нов адвокат с нов хонорар, който едва ли ще е 200,- лв... !

Ето в това е проблема- защо тя пак мене наказва- та тази одисея по затваряне на ОЧЕИЗВАДНО НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО В МОЙ ДВОР ПРОДЪЛЖАВА 5 ГОД В БОРБА С 6 ДЪРЖ. И ОБЩИНСКИ ИНСТИТУЦИИ ( 4 БР. ПРОКУРАТУРИ, МВР, ОБЩИНА, дЪРЖАВА В ЛИЦЕТО НА МРРБ- И ТУК 3 БР.- В СМОЛЯН, ПЛОВДИВ И СОФИЯ... ), А СЕГА И С ПЪРВАТА " НЕЗАВИСИМА " СЪД. ИНСТИТУЦИЯ... !!!

И всичко това за едно общо взето елементарно разпознаваемо нарушение ( както се казава "кокошкарски ка зус " на ЗУТ, закона за ЖСК и др.
Почти същия проблем в Пловдив преди 2-3 год. го реших САМО за 2-3 дни като сезирах отдел "Незак. стр. " в един от районите на община Пловдив и тамошния шеф инж. Плачков - го реши за 2-3 дни....!
Понеже се познавам вече добре се консултирах с него и за моя случай в окръг Смолян: неговия коментар бе категоричен: ако той бе шеф на отдел " Нез. стр. " в тамошната община би го затворил с док. за 1 ден !
Този факт е проверяем- в сайте на община Пловдив лесно ще се доберете до негов тел. !

Е как ще коментирате това в сравнение със Смолян...?
Май излиза , че в окръг Смолян все още я карат както по турско време- на родопски звучи така:" польочка, польочка за каде да борзаме син ... "

АМИ ИЗВОДЪТ Е ЯСЕН, НЕ САМО ЗА МЕНЕ, ЗА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ- НЯМА ДЪРЖАВА, НЯМА АДЕКВАТНА СЪД. СИСТЕМА
ЗАТОВА ИПИЙЧМЪНТ НА ВИНОВНИТЕ !!!!!

ИДЕТЕ И ПОДКРЕПЕТЕ ПРОТЕСТА ДНЕС В 17 ЧАСА ПРЕД НАР. СЪБРАНИЕ СРЕЩУ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НА МВР С/О НИКОЛАЙ КОЛЕВ - БОСИЯ - ТАМ СА ОСН. ВИНОВНИЦИ ОТ БЛИЗО 25 ГОД. ЗА ДА НЯМАМЕ ДЪРЖАВА И СЪД. СИСТЕМА !

А тук по- долу е прословутия договор ( има малко неясноти, дължащи се на това, че файла е сканиран и се преобразува в текстов файл със специална програма. Попитах модератора на сайта дали мога да вмъкна оригинален сканиран файл *.pdf ( там ясно се вижда шрифта на адвоката ми )- не ми отговори - и затова се наложи да го преобразувам.
Надявам се обаче проф. адвокати да се ориентират и ми кажат дали това е легитимен док.
---------------------------------------------------
СМОЛЯНСКА АДВОКАТСКА КАНТОРА

ДОГОВОР
ЗА ПРАВНА ЗАЩИТА И СЪДЕЙСТВИЕ
НОМЕР ; 00000 .... ( НЕ ГО ЦИТИРАМ НАРОЧНО ! )

1. СТРАНИ : .....
1. клиент .... следват име и адрес, ЕГН

2. АДВОКАТ.
Наименование и адрес на мястото на упражняване на дейността О
ЕГН , БУЛСТАТ

II. ОСНОВАНЯ И ПРЕДМЕТ: оказване на правна помощ и съдействие в защита по адм . дело 202 / 2012 по описа на АС- Смолян
ДОГОВОРЕНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ: 200 /слоВом двеста лева
платимо както следва : присключване на договора

от което удържан авансов данък по чл. 36 ЗОДФЛ в размер на ... лв / словом /

ВНЕСЕНА СУМА: 200 / словом / двеста лева ( тук е с почерк на адвоката )
от които в брой...... / словом / ......

гр. Смолян
Дата: 12.09.12 Клиент : ( мой подпис )
Адвокат : ( негов подпис )

----------------------------------------------------
КРАЙ на документа

Щр бъда благодарен за професионален отговор доколко моя адвокат е представил изиисквания от ред неща .... док. за платен хонорар и има ли в този случай съдийката основания да не ми присъди хонорара и с това да ме прати на " доста " ефтин" екскурзия " до ВАС- София.
И още какво и пречеше по време на 3 заседаниЯ да ми упомене този факт НА МЕНЕ ИЛИ НА АДВОКАТА МИ и да се коригира- отговора е ясен- липса на елементарен човешки морал!

И затова ИПИЙЧМЪНТ !
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 24 Ное 2012, 19:53

от poly_g:

"В договора всичко е коректно. Ако по делото е представен същия( напомних да проверите делото, не това, което сте си разменили с адвоката), като този който сте преписал , то грешката е в телевизора на съда. Колегата, след като е обещал, ще си пусне молба за изменение на Р в частта за разноските, алтернативно , ако сте в срок, при неуважаването и да се счита за ЧЖ до ВАС"

Благодаря много за отговора Ви !

Виждам, че сте доста актiвна в този сайт- и с др. неща.... !
Много динамична личност сте - прави Ви чест, но и реагирате, мисля много професионално и Ви благодаря- виждам, че следите проблема и дискусията ми във форума, за което Ви благодаря !

За съжаление адвоката ми по време на процеса влезе със съдийката в остри разговори ( а от моя гл. точка тя просто се заяждаше за ясни неша - моето упълномощаване и бе темата... - и се чудеше как да прекрати делото и да ми изгорят завинига 200,- лв... ).
Слава Богу той се справи по много достолепен начин ( дългогодишен съдия и адвокат, бивш шеф на ОС- См. ... )
Но явно тя реши да ни тормози по- нататък....
Надявам се той да е пуснал молба- това ще го проверя в пон.

В делото фигурира точно този договор , което тук във форума публикувах ( сканиран е офиц. док.- договор и е преобразуван в док- файл , за да мога да го вмъкна в редактора на лекс. бг ( има само леки корекции от мене, защото прогр., която прави това преобразуване не е всесилна, особено за ръкописен текст ! ).

Какво имате в предвид под "телевизор " на съда ? Може би самата съдийка !?
Аз съм доста скептичен , че адвоката ще се справи с нея, имам много добро разузнаване за нея, освен това се боря срещу кмет и " богатите на деня " в тази смолянска община ... !

Благодаря още веднъж за поддръжката и съветите Ви, желая Ви още един добър почивен ден с Вашите любими занимания !
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 27 Ное 2012, 15:17

САмо за инф. : адвокатът ми в Смолян е пуснал молба до АС там за тези 200,-лв адв. хонорар да се платят от кмета/общината.

Очаква да се насрочи ново заседание . РАзбира се иска отново пари , за да се яви на заседанието... и невинния- аз - пак тр, да плащам...! Това е нашата съд. система- тя работи предимно за богатите на деня и за тези дето са на власт !

Аз лично засега мисля ( консултирам се и с др. юристи ), че е съдийска грешка- умишлена по- скоро отколкото случайна.
Не очаквам , че ще се преборим в Смолян за тези 200,- лева Тя по време на заседанията постоянно се заяждаше с адвоката ми за дреболии... Просто това и е стила на работа с всички..!

Как мислите- аз тр. ли да присъствам ( досега бях на вс. 3 заседания )?
Дали би ми дала съдийката думата и на мене...?
А разходите за път до Смолян и др. над 100,- лева...

Тогава остава варианта ВАС- София...
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот vassilev » 28 Ное 2012, 00:49

poli_g написа:А, на какво съдебно заседание ще се ходи идея нямам, при положение, че по молбата за изменение ( допълване ще се иска, когато съдът НЕ е формирал воля за разноските) на СР в частта за разноските съдът се произнася в ЗАКРИТО такова( чл. 248 ГПК субсидиарно прилаган съгласно 144 АПК)....

Дали не е формирал воля, щом в мотивите си е записал "Не са представени по делото писмени доказателства, от които да се установява, че договореното адвокатско възнаграждение в размер на 200 лв. е действително заплатено от жалбоподателя на адвокат Х."

Според мен този съд вече се е произенесъл и нищо повече не може да направи. Друг съд трябва да се произнесе по решението в частта му за разноските, което има стойността на определение. Отделен въпрос е дали е представен списък за същите и дали е необходим... :wink:
Последна промяна vassilev на 28 Ное 2012, 11:25, променена общо 1 път
vassilev
Активен потребител

Мнениеот alex_marinoff » 28 Ное 2012, 01:15

мнението е модерирано

вторник, 24 ч.

Hi , poli_g

Уважаема и много добранамерена към мене Поли_г, използвам Вашия последен отговор до мене, за да кажа някои нови неща:

1. Искам да благодаря на близо над 600 човека, които все пак проявяват интерес и четат дискусията ми. Прави им също голяма чест, че засега не реагират с мнение- досега , доколкото осъзнавам, всички, които взеха няк. мнение са юристи!
Това е добре, не тр. да се бърза! НАдявам се с времето повече хора да разберат за какво става въпрос и ЧАК тогава да изразят няк. евент. мнение !

А сега по същество: Обстоятелствата наложиха аз пак да пътувам до Смолян (не коментирам разходите- живея по
принцип в София ! ). Разбрах, че адвокатът ми тук е пуснал молба в АС- См. с/о тези 200,-лв адв. хонораар...

Това означавало, че ще има ново заседание на АС... ! А също , че тр. да платя на моя адв. още 35, - лв , за да се яви на следващо заседание...може би някъде до преди Коледа....! Очевидно той не мисли, че е сгрешил, Вие също , а и аз също след анализ на фактите... !
Е, да ама аз пак плащам..., а ТЕ НЕ ! И още веднъж тр. да пътувам до См. , за да присъствам на заседанието, защото тия "двамката ще си спретнат такъв словесен дуел за моя сметка" , че просто ми става тъжно в каква държава живея и каква съд. система има тази държава....! И това от десетки години ни го казва ЕС, ама няма кой да го чуе....Но аз не съм този, който тр. да го чуе- тези , които тр. да го чуят са САМО в нар.събрание- осн. виновници за бърдака в съд. ни система, но и техните маши- това е и съдийката ..... ( и името и даже , дадено и от Великия Творец, навява на тези нейни функции ... ! )

Но все пак моята гледна точка като потърпевш е : къде е моята вина... НЕ Е ЛИ ЯСНО , ЧЕ АЗ НЯМАМ ВИНА ЗА ТЕЗИ ТЕХН. НЕУРЕДИЦИ ВИНА ? И защо ПАК аз да плащам за грешки на съдии и / или адвокати.... ТОВА Е АБСУРД НА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА, НО НА ЗАКОНОДАТЕЛНА НИ СИСТЕМА... !
Ми да си плащат адв. или съдийката- да се бръкнат в собствените джобове и да ми платят на мене разходите... + глоба за некоректно отношение към мене !

АЛО , НЯКОЙ ЩЕ АЛАРМИРА ЛИ МИНИСТЪРА, ИЛИ "ЦЕЦО" . или "ПОЖАРНИКАРЯ".... кво става във държавата им?
Рабира се, това правителство е с най- малка вина за тази ситуация... Но не видях реални усилия да я преодолеят- напратов... !
Не вярвам, българите са заспали дълбоко... !

Моята прогноза е, че съдийката ( я има, я няма 30 год... ! ) ще " смаже" адвоката ми ( 60- 70- год. с огромен опит в сравнение с нея, бил е и шеф години наред на ОС- См. ! ). Следва нов .... за мене- ВАС- София, нов адвокат, нов хонорар ( поне 2-3 пъти по- висок от този в Смолян,,, ! )..... !

Е , какъв е изходът... ?
Рано или късно ще има възмездие - в това съм абсолютно убеден ! Такава е историята на хората- винаги е имало възмездие !

Лека нощ на всички добронамерени читатели на тази дискусия !
alex_marinoff
Младши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии