Здравейте, юристи!
Аз не съм с юридическо образование. Завършила съм Европейска бизнес администрация в Риджънтс Юнивърсити, гр. Лондон, Великобритания през 1994 г. Оттогава живея и работя в България. През 2006 г. след приемане вкл. на Акт№ 16 влязохме в ново жилище на ул. Г. С. Раковски ... За да можем да ползваме услугите на ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ АД, се наложи Етажната собственост да изгради за своя сметка ТОПЛОПРОВОД и Абонатна станция, за да се захрани сградата с топлофикационната услуга на гр. София. Сега, 10 години по-късно, се опитваме да присъединим съоръжението към мрежата на ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ АД, като съответно бъдем обезщетени за инвестицията ни. Оказва се обаче, че става страхотна игра с методите за оценка на инвестициите. Напр. реалната цена по която сме сключили договор с фирмата изпълнител на топлопровода е над 50 хил. лв. , докато сега ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ АД иска да ни го възстанови по цена към 27 хил. лв. Методът, който ползва общинската Софийска фирма е следния: взимат се количесвено-стойностните сметки и там, вместо ползваните и платени цени от ЕС (Етажна Собственост), се слагат постигнатите цени от ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ при последни тръжни процедури съгласно държавните им поръчки. Имали наредба. После начисляват амортизации и ни дават цена 27 хил. лв. вместо цена 40-50 хил. лв. Оказва се, че българската законодателна власт стимулирана от ДКЕР в тази област или обратното е тотално неинформирана за метода на НЕТНАТА СЕГАШНА СТОЙНОСТ (NET PRESENT VALUE), която като динамичен метод за оценка е ПОЗНАТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ като основополагаща при оценка на подобен род инвестиции. Моля, помгнете ми да докажа на ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ АД, че този метод е законен и у нас и може да се приложи в този описан вече от мен случай?! Благодаря предварително за вниманието и времето!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОИ МЕТОДИ СА ЗАКОННИ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|