начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Въпрос свързан със Закона за опазване на околната среда.....

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос свързан със Закона за опазване на околната среда.....

Мнениеот e_georgieva » 12 Юли 2014, 21:05

Здравейте, не знам всъщност дали точно чрез този закон се регламентира моя проблем, обаче накратко: От години имам проблеми със съседи, които системно палят огън в двора си, варят компоти, палят боклуци и т.н. Подавала съм жалби в Инспектората към Общината, обаче или служителите се правят на луди и не реагират на сигнал или само съставят предупредителен протокол на нарушителите без да налагат глоба или други имуществени санкции.
В наредбата на Общината никъде не се забранява изришно паленето на боклуци - напротив. Пише, че ако се спазват мерките за пожарна безопасност можеш да си палиш боклуците от градината и да си вариш компоти и там каквото си поискаш. Лично за мен това е дискриминация, защото излиза, че съседите ми имат право да ме тровят с вредните си газове, понеже са си в имота, а през това време аз нямам право да си ползвам моя имот, защото е невъзможно например да изляза в двора си.
Днес един познат ми каза, че има нов закон, който е в съответствие с изистванията на ЕС, който забранява компотоваренето с използването на твъди горива, както и паленето на боклуци. Молбата ми е, може ли някой да ми каже кой точно е този закон и от кои точно членове бих могла да се възползвам при предявяване на претенции пред Общината, за да си свършат работата поне веднъж.
Благодаря предварително :D
e_georgieva
Нов потребител

Назад към Общи дискусии