- Дата и час: 28 Ное 2024, 17:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кой според вас е най-бавния съдебен състав (в СРС, СГС,тн)?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Кой според вас е най-бавния съдебен състав (в СРС, СГС,тн)?
Споделете, колеги, кой съдебен състав в кой съд се бави най-много при постановяване на решение?
- bladezone
- Нов потребител
Re: Кой според вас е най-бавния съдебен състав (в СРС, СГС,т
На мен по-бавен от 30 състав на СРС, ГК не ми се е падал.
- devva
- Потребител
От 38-ми СРС, над 3 месеца чакам решение. По думите на призовкаря - подхождам доста "оптимистично".
- bladezone
- Нов потребител
Спокойно, аз едно на 30-ти го чакам от повече, а деловодителката ми сподели, че в момента излизат решенията от приключени преди година дела
- devva
- Потребител
По-скоро въпросът да беше формулиран кой е най-бързият състав, щото те всичките са бавни... Интересното е обаче, че когато ищец или заявител е банка, някак си, тенденцията при всички състави е процесуалните действия да се извършват значително по-бързо в сравнение с останалите дела... Сигурно има защо..
- chadel
- Потребител
Да, съгласен съм - 38ми се произнася в срок само по установителните искове на Мтел, Топлофикция София, ЧЕЗ и тук-там някоя банчица.
Друг "рекорд" - 49-ти състав, насрочване на 1-во заседание - девет месеца.
Друг "рекорд" - 49-ти състав, насрочване на 1-во заседание - девет месеца.
- bladezone
- Нов потребител
Ами... щом ще правим такава статистика, то в челните редици може и да се вмести 42-ри състав СРС - дали защото там ответник е Банка. Що ли се питам, като сама си отговарям - май да.
-
Melly - Старши потребител
От как един ръководител на съд в столицата ми обясняваше, че отнема 10 дни време, за да достигне входирана молба до разпределения състав ( пълзи по стъпалата два етажа) вече се отказвам да мисля как работите в столицата.
Не е много по темата ( по нея след време, когато ми влезе в сила едно СР) , но има отношение към забавата: доклад от проверката на приложението на изискването за определяне на съдебния състав на случаен принцип
http://www.bili-bg.org/cdir/bili-bg.org ... l_2013.pdf
Не е много по темата ( по нея след време, когато ми влезе в сила едно СР) , но има отношение към забавата: доклад от проверката на приложението на изискването за определяне на съдебния състав на случаен принцип
http://www.bili-bg.org/cdir/bili-bg.org ... l_2013.pdf
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bladezone написа:Споделете, колеги, кой съдебен състав в кой съд се бави най-много при постановяване на решение?
ВСС, поради мързел, така ли е решил вече да провежда атестациите?
Или Инспектората към него е решил да прави проучване от типа "таен клиент"?
-
teogeo - Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|