начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Относно лично подписване на документи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно лично подписване на документи

Мнениеот nikolay23 » 10 Апр 2013, 12:06

Имам няколко въпроса, с които се затруднявам:
1. Как да разгранича кои волеизявления (декларации, удостоверения и т.н.т.) могат да се подписват лично или с пълномощник и съответно кои могат само лично?
2. Често срещам разлики в определени документи при полето за подписване като в едни е посочва " в качеството си на упълномощено лице", а в други "В качеството си на пълномощник". Въпросът е има ли разлика или двата термина се припокриват?
3. При подписване на документи с повече от 1 страница трябва ли да се подпише всяка страница или подписът на края на документа е достатъчен и ако е така, ако някои подмени предходни страници, дали изцяло или от части какво се случва с отговорността за подадени неверни данни?

Ще съм много благодарен, ако получа поне насоки относно тези въпроси.
nikolay23
Нов потребител

Re: Относно лично подписване на документи

Мнениеот nk7702n » 10 Апр 2013, 13:26

nikolay23 написа:Имам няколко въпроса, с които се затруднявам:
1. Как да разгранича кои волеизявления (декларации, удостоверения и т.н.т.) могат да се подписват лично или с пълномощник и съответно кои могат само лично?
2. Често срещам разлики в определени документи при полето за подписване като в едни е посочва " в качеството си на упълномощено лице", а в други "В качеството си на пълномощник". Въпросът е има ли разлика или двата термина се припокриват?
3. При подписване на документи с повече от 1 страница трябва ли да се подпише всяка страница или подписът на края на документа е достатъчен и ако е така, ако някои подмени предходни страници, дали изцяло или от части какво се случва с отговорността за подадени неверни данни?

Ще съм много благодарен, ако получа поне насоки относно тези въпроси.

" Упълномощено лице" и " Пълномощник" имат едно и също значение - лицето е упълномощено да подписва определени документи от името на друго лице.
За да не се подменят страници, най - добре си ги номерирайте. Иначе, подпис е достатъчен само на последната страница.Ако се страхувате от добавки в текста, може да се подписвате под и над текста на всяка страница.
За вписване на неверни данни, изготвяне изобщо на неистински и документи с невярно съдържание се носи наказателна отговорност по смисъла на НК.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Общи дискусии