начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

"фундаментална" съдебна реформа в България

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"фундаментална" съдебна реформа в България

Мнениеот Star_doznatel » 07 Фев 2013, 12:03

ЕК още чака "фундаментална" съдебна реформа в България
05.02.2013 Mediapool.bg 0

След като българското правителство успя да убеди Брюксел да не публикува извънреден мониторингов доклад за България, каквито предупреждения бяха отправени покрай скандалите около висши назначения в съдебната власт, в Съвета на ЕС е проведена работна дискусия за напредъка на страната.…

Целият текст би трябвало да излезе тук: http://www.lex.bg/bg/news/view/51041#comments

Тиа дали верно ядът доматите с колците?
Аз друг коментар не мога да направя. Пускам темата за да подсетя за фундамунтално „новия” НПК. За очакванията...., които приключиха с „ликвидирането” на дознателите?
К`ва реформа? Кой да я направи? Тия, които написаха „новия” НПК?...
Star_doznatel
Потребител

Re: "фундаментална" съдебна реформа в България

Мнениеот nk7702n » 07 Фев 2013, 12:26

Не че искам да прозвучи политизирано и предубедено постът ми, обаче напоследък доста законодателни промени са необмислени и в негативна насока. То наистина е добре някой да се изправи пред обществото и да разясни какво се разбира под понятието" Фундаментална съдебна реформа", защото на мен лично нищо не ми говори. Като се прави реформа, трябва да има приоритети, цели, които да се постигнат с тая реформа. От толкова години се говори за корупция, изнасят се разни антикорупционни европейски доклади, както и такива за борба с организираната престъпност, напоследък се коментираше доста дълго и изборът на конституционни съдии, на главен прокурор. Изнесоха се един куп театрални постановки. Имало противоречиви оценки.. В в крайна сметка, какво от това? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот TheOldMan » 07 Фев 2013, 13:07

Докато съдиите се назначават, никаква реформа няма да помогне.
Когато отида пред избирателната урна, и там в бюлетината ми се даде право да избера не само "народния си представител", ами също така и кмета на общината, районния съдия и кварталния полицай - единствено тогава нещата ще мръднат. Но и тогава ще трябват години, че и десетилетия.
Каква оправия мога да очаквам, когато някой "отгоре" спуска всички личности, овластени да решават проблемите ми? Кого всъщност избирам?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Фев 2013, 14:55

+1
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Общи дискусии