начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Ареден договор или договор за отдаване земеделска земя под н

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ареден договор или договор за отдаване земеделска земя под н

Мнениеот mantaray » 10 Сеп 2012, 17:59

Уважаеми съфорумци,
Съпругата ми има незначителен брой декари унаследена земеделска земя, която отдава под аренден договор за обработка, като срещу това получава годишна рента в натура или пари по избор според ставката на декар. При последното отчитане преди няколко дни, арендаторът е заявил, че трябва да подпишат Нов аренден договор за 5,7 или 10 години или да подпишат договор за отдаване на земеделската земя под наем с фиксиран размер на годишна база, като за целта, съпругата ми трябва да му предостави нотариално заверено пълномощно. Просто, според мен, не й е била предоставена нужната информация за да може да се направи коректен и адекватен избор. В тази връзка, молбата ми е какъв вариант е по-изгоден за нея, като съзнавам, че изложеното по-горе не дава възможност за оптимален вариант на избор, но допускам, че има сред нас добре осведомени хора за възможните капани заложени в тази дилема и искрено ще съм благодарен на всеки който сподели нещо.
Предварително благодаря на всеки който се озове на моят апел.
mantaray
Младши потребител

Назад към Общи дискусии