Здравейте!
Участвах в процедура публична покана , публикувана в АОП.
В документацията не бе обявена дата за отваряне на офертите,както и не съм уведомен допълнително за това.
На въпроса защо не съм уведомен за отварянето на офертите ме бе отговорено, че не са длъжни и защото процедурата е по чл.8 а от "новия" ЗОП. Прочетох този член ,но не ми стана ясно . Означава ли ,че когато процедурата е по чл.8а останалата част от ЗОП не важи или е излишна. / Възложител е община /
- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Във връзка с чл.8 а от ЗОП
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Във връзка с глава 8а от ЗОП
Отговорът ви се крие в чл. 14, ал.4 ЗОП
Възложителите могат да не провеждат процедурите по закона, но са длъжни да прилагат условията и реда на глава осма "а" при обществени поръчки с обект по чл. 3, ал. 1 на стойност без ДДС..
А от чл. 101а до 101ж никъде няма да намерите указания за изпращане на покана по смисъла на чл. 69а, ал.3 ЗОП.
Възложителите могат да не провеждат процедурите по закона, но са длъжни да прилагат условията и реда на глава осма "а" при обществени поръчки с обект по чл. 3, ал. 1 на стойност без ДДС..
А от чл. 101а до 101ж никъде няма да намерите указания за изпращане на покана по смисъла на чл. 69а, ал.3 ЗОП.
- Гост.
- Старши потребител
Re: Във връзка с чл.8 а от ЗОП
Благодаря за отговора .
А може ли процедурата да бъде обжалвана и как?
Например неясни критерии при оценяването, защото наистина има такива.
Общината ще уведоми ли участниците за класирането или по смисъла на тази осма А глава е освободена от всякакви задължения?
А може ли процедурата да бъде обжалвана и как?
Например неясни критерии при оценяването, защото наистина има такива.
Общината ще уведоми ли участниците за класирането или по смисъла на тази осма А глава е освободена от всякакви задължения?
- venev1
- Младши потребител
Re: Във връзка с глава 8а от ЗОП
В интерес на истината не съм чела нещо по въпроса, но личното ми мнение е, че ревизиране Решенията на Възложител след проведена процедура по реда на глава 8а е недопустим ( правя аналогия с разпоредбата на чл. 2а от НВМОП, при все това допускам, че е възможно да греша, но ако се налага мога да обоснова мотиви ).
По правило уведомявам участниците за резултата.
По правило уведомявам участниците за резултата.
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|