начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Във връзка с чл.8 а от ЗОП

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Във връзка с чл.8 а от ЗОП

Мнениеот venev1 » 08 Авг 2012, 18:10

Здравейте!
Участвах в процедура публична покана , публикувана в АОП.
В документацията не бе обявена дата за отваряне на офертите,както и не съм уведомен допълнително за това.
На въпроса защо не съм уведомен за отварянето на офертите ме бе отговорено, че не са длъжни и защото процедурата е по чл.8 а от "новия" ЗОП. Прочетох този член ,но не ми стана ясно . Означава ли ,че когато процедурата е по чл.8а останалата част от ЗОП не важи или е излишна. / Възложител е община /
venev1
Младши потребител

Re: Във връзка с глава 8а от ЗОП

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2012, 20:13

Отговорът ви се крие в чл. 14, ал.4 ЗОП
Възложителите могат да не провеждат процедурите по закона, но са длъжни да прилагат условията и реда на глава осма "а" при обществени поръчки с обект по чл. 3, ал. 1 на стойност без ДДС..

А от чл. 101а до 101ж никъде няма да намерите указания за изпращане на покана по смисъла на чл. 69а, ал.3 ЗОП.
Гост.
Старши потребител

Re: Във връзка с чл.8 а от ЗОП

Мнениеот venev1 » 08 Авг 2012, 20:50

Благодаря за отговора .
А може ли процедурата да бъде обжалвана и как?
Например неясни критерии при оценяването, защото наистина има такива.
Общината ще уведоми ли участниците за класирането или по смисъла на тази осма А глава е освободена от всякакви задължения?
venev1
Младши потребител

Re: Във връзка с глава 8а от ЗОП

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2012, 22:33

В интерес на истината не съм чела нещо по въпроса, но личното ми мнение е, че ревизиране Решенията на Възложител след проведена процедура по реда на глава 8а е недопустим ( правя аналогия с разпоредбата на чл. 2а от НВМОП, при все това допускам, че е възможно да греша, но ако се налага мога да обоснова мотиви :) ).
По правило уведомявам участниците за резултата.
Гост.
Старши потребител

Назад към Общи дискусии