- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как се намира точния адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Как се намира точния адвокат
К. Йорданов, за разлика от политиците, адвокатите винаги издават документи за получените от клиентите суми, и тези документи се намират в съответното дело.Вие от кои сте - от юристите или политиците. Като гледам, че се занимавате с разни проучвания и с оглед изразените мнения не ще да сте юрист, а се пробвате като политик. Но вие си знаете.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:К. Йорданов, за разлика от политиците, адвокатите винаги издават документи за получените от клиентите суми, и тези документи се намират в съответното дело. ... Като гледам, че се занимавате с разни проучвания ...
За получени от клиентите суми. И ако се направи емпирично социологическо изследване сред лица, които са ползвали адвокатски услуги, ще се убедите за каква част от случаите се отнася това
Колкото до политическите представители, освен регламентираната държавна субсидия, те се финансират чрез дарения. Когато дарението се прави по банков път, в дарителя остава документ за трансфер на паричната сума, а когато се прави в брой, не зная кой плаща такива пари без да получи поне някаква разписка
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
Всичко това, което имате предвид, е просто реклама, а рекламата рядко отразява истината. А и не е позволена откритата реклама. А и в така поставената тема липсва каквато и да било конкретика, както и нужда от адвокат по определен казус. Като че ли някой сондира мнения за някаква теоретична разработка.
А истината е, че в Плевен ако кажа на някой човек, че разбирам нещо, а той по-късно разбере, че не ми е приоритетна област, ще се изложа. Затова го упътвам към други колеги, които не само ще му свършат добре работата и той ще ги похвали, а ще е благодарен и на мен и ще ме причисли в паметта си към почтените хора. За тази почтеност се борим всеки ден, защото тя е първото качество на точния адвокат. При мен много колеги от цялата колегия водят хора с проблеми в моите приоритетни области. Един клиент те хвали пред трима, ако е доволен, а недоволният се оплаква на петдесет... Това важи за повечето градове, където хората се познават. За София е невъзможно.
Дето се казва - работиш непрекъснато за името си, защото то работи за теб.
А истината е, че в Плевен ако кажа на някой човек, че разбирам нещо, а той по-късно разбере, че не ми е приоритетна област, ще се изложа. Затова го упътвам към други колеги, които не само ще му свършат добре работата и той ще ги похвали, а ще е благодарен и на мен и ще ме причисли в паметта си към почтените хора. За тази почтеност се борим всеки ден, защото тя е първото качество на точния адвокат. При мен много колеги от цялата колегия водят хора с проблеми в моите приоритетни области. Един клиент те хвали пред трима, ако е доволен, а недоволният се оплаква на петдесет... Това важи за повечето градове, където хората се познават. За София е невъзможно.
Дето се казва - работиш непрекъснато за името си, защото то работи за теб.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Неутрален, и аз така си мислех, когато се регистрирах във форума:
Виках, виках Неволята с всички горе изброени начини и накрая реших, че явно трябва студент по право да ставам и второ висше май ще карам.
Ще кажа само, че адвоката който си харесах и писах на ЛС, не ми отговори дори отрицателно. Приемам че съобщението не се е получило по някаква причина и пак ще опитам.
Благодаря на всички пишещи! Форума много ми помага като кандидат-студент.
Поздрави
neutralen написа:...... А клиентите си търсят адвокати предимно на базата на препоръки за съответния адвокат от свои близки, приятели, позвати и много рядко чрез Интернет. Що се отнася за информация от Интернет за "точния адвокат", клиентите могат да получат и от този сайт - lex.bg - като зададат темата, която ги вълнува, проследят дискусите, харесат си някой от отговарящите и се свържат с него с посочените канали за лични съобщения. Ако съответния адвокат не поеме случая по същество, поне ще им препоръча друг, който може да поеме случая/делото на клиента. Това е само едно мнение, може и да не съм прав.
Виках, виках Неволята с всички горе изброени начини и накрая реших, че явно трябва студент по право да ставам и второ висше май ще карам.
Ще кажа само, че адвоката който си харесах и писах на ЛС, не ми отговори дори отрицателно. Приемам че съобщението не се е получило по някаква причина и пак ще опитам.
Благодаря на всички пишещи! Форума много ми помага като кандидат-студент.
Поздрави
-
priusv - Младши потребител
За да не ви отговори, определено има някаква причина и възможна една от тях е че когато сте очаквали отговор не сте си активирали опцията ЛС на потребителския панел. По вашата тема отношение са вземали много добри юристи и избора ви е бил правилен.
- neutralen
- Активен потребител
Ivailo5rov написа:Всичко това, което имате предвид, е просто реклама, а рекламата рядко отразява истината. А и не е позволена откритата реклама. А и в така поставената тема липсва каквато и да било конкретика, ...
Нямам предвид реклама и темата щеше да е излишна, ако в базата-данни адвокати на „lex.bg“ например имаше и професионални автобиографии, така че да се търси измежду определените там параметри. Като човек напише напр. административно, Пловдив и още нещо по-конкретно, да се изведат съответните резултати, и според онова, което пише в биографиите по-нататък търсенето допълнително да се стеснява. Все пак, юристите работите с думи и ми се струва че всеки адвокат може добре да прецени какво точно да попълни за себе си в подобна база-данни, така че до него или нея да достигат точните клиенти
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
Г-н Костадинов има предвид някакъв регистър като този на архитектите в КАБ:
http://www.kab.bg/a/nav/registers/register/5
Такива обаче вече има на сайта на lex.bg, макар и неофициален:
http://www.lex.bg/bg/lawyers
Всеки може да дава каквато си иска информация за себе си и никой не може да го задължи да даде исканите от г-н Йорданов данни, които представляват лични данни, между другото.
Г-н Йорданов, можете ли да ми посочите регистър на социолозите? Търся да намеря какви са Ви професионалните знания и умения, но липсва официален регистър
http://www.kab.bg/a/nav/registers/register/5
Такива обаче вече има на сайта на lex.bg, макар и неофициален:
http://www.lex.bg/bg/lawyers
Всеки може да дава каквато си иска информация за себе си и никой не може да го задължи да даде исканите от г-н Йорданов данни, които представляват лични данни, между другото.
Г-н Йорданов, можете ли да ми посочите регистър на социолозите? Търся да намеря какви са Ви професионалните знания и умения, но липсва официален регистър
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:...
Г-н Йорданов, можете ли да ми посочите регистър на социолозите? Търся да намеря какви са Ви професионалните знания и умения, но липсва официален регистър :wink:
Защо, искате да ме упълномощите да Ви представлявам като действам и взимам решения от Ваше име.. и за Ваша сметка пред определена институция? И за целта възнамерявате да ми предплащате, така ли
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
kostadin_yordanov написа:Защо, искате да ме упълномощите да Ви представлявам като действам и взимам решения от Ваше име.. и за Ваша сметка пред определена институция? И за целта възнамерявате да ми предплащате, така ли
Не, искам да Ви възложа да направите едно социологическо проучване относно определени обществени нагласи, от което ще зависят някои решения. Защо, Вие адвокат ли търсите?
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:Не, искам да Ви възложа да направите едно социологическо проучване относно определени обществени нагласи, от което ще зависят някои решения. Защо, Вие адвокат ли търсите?
Социологическите проучвания относно обществените нагласи се правят от екипи и посредством Интернет Вие можете да намерите всички изследователски агенции, които предоставят такива услуги, да се запознаете с техния професионален профил и т.н. Ако аз предлагам някакви услуги, разбира се, логично е също да можете да прочетете повече за мен от гледна точка на онова, което предлагам. Тук обаче става въпрос за услугите, които предлагат адвокатите, нали? Много хора търсят такива услуги и след като в крайна сметка им се налага да питат дори в настоящия форум, например, анонимни лица, като Вас, им препоръчват да пишат лични съобщения на други анонимни участници
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
Изобщо не е задължително социологическото проучване да се извърши от цяла социологическа агенция - няма такова изискване никъде. Вярно е, че е по-удобно, но никак не е задължително. Както и не е задължително адвокатите да се сдружават.
Тук става въпрос за нещо съвсем друго - в България има десетки хиляди адвокати и Вас Ви притеснява, че нямало общ регистър за тях, където да са посочени титлите им, къде са завършили, какво са специализирали, какви дела са печелили и т.н. Само че пропускате факта, че 1. Това е реклама (забранена от Закона за адвокатурата) и 2. Никой не може да накара човек със свободна професия да публикува такива неща в интернет. Както виждате, и архитектите не са задължени да публикуват по-специфични свои данни. Който иска - го прави - но съвсем доброволно. А Вие искате да ги задължите да го правят принудително. Видно е, че и социолозите не са задължени. От подтекста на Вашите думи останах с впечатление, че според Вас адвокатската работа е далеч по-отговорна от тази на социолога - доста обидно за Вас и Вашата професия - всяка професия има своето значение, но пък никой не Ви пречи да омаловажавате собствената си професия...утре ще искате регистри и на юрисконсултите, и на готвачите, и на лекарите и т.н. Глупава идея, според мен.
И накрая ще си позволя един малък цитат:
Тук става въпрос за нещо съвсем друго - в България има десетки хиляди адвокати и Вас Ви притеснява, че нямало общ регистър за тях, където да са посочени титлите им, къде са завършили, какво са специализирали, какви дела са печелили и т.н. Само че пропускате факта, че 1. Това е реклама (забранена от Закона за адвокатурата) и 2. Никой не може да накара човек със свободна професия да публикува такива неща в интернет. Както виждате, и архитектите не са задължени да публикуват по-специфични свои данни. Който иска - го прави - но съвсем доброволно. А Вие искате да ги задължите да го правят принудително. Видно е, че и социолозите не са задължени. От подтекста на Вашите думи останах с впечатление, че според Вас адвокатската работа е далеч по-отговорна от тази на социолога - доста обидно за Вас и Вашата професия - всяка професия има своето значение, но пък никой не Ви пречи да омаловажавате собствената си професия...утре ще искате регистри и на юрисконсултите, и на готвачите, и на лекарите и т.н. Глупава идея, според мен.
И накрая ще си позволя един малък цитат:
"Новобогаташите парадират със своето богатство, но наследствено богатите хора не одобряват подобно поведение. Дребните началници се перчат с положението си и демонстрират всесилие, докато истински влиятелните чиновници показват силата си с великодушие. Хората с посредствено образование демонстрират някакво предимство с красивия си почерк, докато истински образованите хора най-често пишат с трудно разбираеми драсканици. Посредствените студенти се натискат да отговарят на лесните въпроси на преподавателите, но най-добрите си мълчат, защото им е скучно да показват начетеност по тривиални теми. Хората с умерени способности търсят формални препоръки, за да спечелят работодателите и обществото, но истински талантливите често ги пренебрегват, дори когато са си направили труда да ги изискат. Човек със средна репутация яростно отрича всички недостатъци на характера си, докато високоуважаваната личност не слиза толкова ниско, за да опровергава обвиненията срещу себе си."
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:... А Вие искате да ги задължите да го правят принудително. ...
Не е вярно и вече го отбелязах в дискусията
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
В такъв случай темата е безсмислена.
- kalahan2008
- Активен потребител
kostadin_yordanov написа:kalahan2008 написа:...
Защо, искате да ме упълномощите да Ви представлявам като действам и взимам решения от Ваше име.. и за Ваша сметка пред определена институция? И за целта възнамерявате да ми предплащате, така ли
Калахан, зарежи я тази работа ... Не слизай на нивото на този индивид ... Не виждаш ли, че изобщо няма идея какво иска и какъв му е проблемът ...
- inspectora
- Активен потребител
Съгласих се.
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:В такъв случай темата е безсмислена.
Напротив. Не е безсмислена, но явно има такива, които, освен задължително, друго не разбират
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|