начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Гост. » 17 Май 2012, 22:46

Изображение

„Всички доводи, които се опитват да приведат пушачите, ме навеждат на мисълта, че освен че е доказано, че е първи рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания, може би пушачите имат по някакъв начин и увреден мозък, тъй като не разсъждават адекватно по темата", каза Йордан Андонов от ГЕРБ.

:roll: Освен откровенията по темата, не остава нищо друго на нашененския законодател да даде пример на нацията, като реши спора чрез .... юмручен бой?

Апропо, това откровение е доста лицемерно за човек, който тъпче из нормите на ЗУТ и не спазва закона ( http://www.struma.com/biznes/i-andonov- ... rti_17556/ )
Репортерска проверка в Общинска администрация - Благоевград установи, че в отдел “Архитектурен и строителен контрол” /АСК/ не е постъпвала молба от името на училище “Александър” или персонално от Йордан Андонов. За промяна на предназначението на апартаментите според закона е задължително да се издаде разрешение за промяна на предназначението от общината. Това не е направено и ще се самосезираме, ще извършим проверка на място, ще издадем предписание и ще предприемем действията, които са предвидени от закона, обясни пред “Струма” шефът на отдела Стела Ерделска.

Дали? пита се болния мозък и си отговаря сам- надали, надалиии :lol: .

След като му гръмна газовата бутилка у дома дали пък няма да забрани и ползване на газ за битови нужди?
Новатор. Направо се питам как ги избира г-н Борисов...

( цитирам Ботев, да не си помисли някой друго)

п.п. На всички, които искат персонално да благодарят на ..... посоченото по-горе лице за наложеното вето:
Субектът може да бъде открит в офиса на Общинското ръководство на ГЕРБ на пл.”Георги Измирлиев” №15 в Благоевград.
Записвания се извършват на телефон: 0884/800 249.

автор: пореден нашенски увреден мозък.
Гост.
Старши потребител

Re: Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки по

Мнениеот Гост. » 17 Май 2012, 23:06

Някой вещ спешно да ми даде консултация - офисът ми обществено място ли е?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Май 2012, 23:15

Обществено е - § 1а. б." е" от ЗЗдравето.
Идват тежки дни.... на раздразнение. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Май 2012, 23:31

Който не пуши, му е все едно. :lol: Все пак,не съм против останалите, които имат нужда, да си пушат, без ограничения. Ама, с тия законодателни изменения... :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 17 Май 2012, 23:35

poli_g написа:Обществено е - § 1а. б." е" от ЗЗдравето.

А и работно - чл. 56, ал. 1 ЗЗ.
Ще свикнете...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Май 2012, 23:36

Може да се увеличи броят на дълголетниците, щом ще се грижим за общественото здраве.. :lol: :lol: :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Май 2012, 23:39

kalahan2008 написа:
poli_g написа:Обществено е - § 1а. б." е" от ЗЗдравето.

А и работно - чл. 56, ал. 1 ЗЗ.
Ще свикнете...

тц
тц- чл. 56 вече ще звучи така
§ 4. Член 56 се изменя така:
„Чл. 56. (1) Забранява се тютюнопушенето в закритите обществени
места.
(2) По изключение се допуска тютюнопушене в обособени
самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата.
(3) Министерският съвет определя с наредба изискванията, на които
трябва да отговарят обособените самостоятелни помещения по ал. 2.”

:roll: малко ми е странно защо се позволява да демонстрираме на европейците как димим по летищата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Май 2012, 23:44

Може би, защото са обособени помещения за пушене тези на летищата. Предполагам, че защото хората се налага да чакат повече време там, затова се допуска и това изключение. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 17 Май 2012, 23:49

Ще срещаме и такива табели: Работно време от 12:00 до 13:00 часа и след предварителна уговорка.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Май 2012, 23:57

nk7702n написа:Може да се увеличи броят на дълголетниците, щом ще се грижим за общественото здраве.. :lol: :lol: :lol:

На дълголетниците - не зная. Но на администрацията - да. И на важните смешни мижитурки.
Май ще огранича достъпа на непушачи в сградата. Това не е забранено, все още. Или допълнителни усложнения някакви да въведа, такса за непушачи ли, знам ли ...
P.S. По летищата по света си има зони за пушене, немогат да го забранят там. Смешни нещастници.
Последна промяна emilgrigorov на 18 Май 2012, 00:05, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 17 Май 2012, 23:59

poli_g написа: :roll: малко ми е странно защо се позволява да демонстрираме на европейците как димим по летищата.

На летището във Виена съм виждал такива кабинки - метър на метър - сигурно е неудобно и клаустрофобично, но пък на който не му харесва - да ходи навън.
По-неприятно е на канадците - там забраната е повсеместна и ако си на заведение през зимата - имаш избор - или не пушиш, или отиваш навън на минус 40 градуса...
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Май 2012, 00:10

emilgrigorov написа:
nk7702n написа:Може да се увеличи броят на дълголетниците, щом ще се грижим за общественото здраве.. :lol: :lol: :lol:

На дълголетниците - не зная. Но на администрацията - да. И на важните смешни мижитурки.
Май ще огранича достъпа на непушачи в сградата. Това не е забранено, все още. Или допълнителни усложнения някакви да въведа, такса за непушачи ли, знам ли ...
P.S. По летищата по света си има зони за пушене, немогат да го забранят там. Смешни нещастници.

Определено, ще си е голям проблем това ограничение, защото пушачите са твърде много. В крайна сметка, независимо, че не се чувствам лично засегната, го считам за абсолютно неправилно това изменение в закона. Всеки трябва да има някаква свобода да решава къде и кога му се пуши или не.
П.П. За увеличаването на администрацията - това е сигурно, нали ще се създава специализиран орган за контрол. Това ми звучи много смешно. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Май 2012, 02:07

Пък аз викам - направо да се забранява продажбата на цигари и да се криминилизира, включително и държането. Щото се чудя, като е толкова вредно /ей на - като наркотиците, примерно :wink: /, що държавата си пълни джобчето от акциза от тази легална стока, пък после - ще мрете, бе, тровите света и околните, не ми пушете в пещарата, че ми тровите прилепите, пък те са защитен вид.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Май 2012, 07:57

Не зная какво съм им направил, ама въртят - сучат, и все гледат да ме изкарат извън закона.
Трябва да се криминализират такива действия, най-после. :lol:
P.S. Поредният проверяващ орган по строежите, местоработата на дюлгерското съсловие :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 18 Май 2012, 08:50

Аз пък предлагам да се премахнат всички законови забрани и всеки да прави, каквото си иска и каквото му е кеф. Да започнат от НК и ЗАНН. Така всички ще сме щастливи и доволни.
п.п. Според мен има разлика в степента на обществена опасност на тютюнопушенето и употребата на наркотици, но това е друга тема.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Май 2012, 10:58

Не, не съм за отпадане на забрани от всякакво естество, а за това, че трето лице ми дрънка глупости завоалирани под привидно благороден мотив. Реално се налага още едно ограничение върху частната собственост- в моята крепост съм безгласна буква, ако крепостта се посещава от граждани. Държавата ми прибира 40 и нагоре процента от дохода, а все ми подлага крак. Когато ми се наложи да ползвам здравни услуги, при все, че давам тавана на лептата- се налага да плащам, защото някой ми изчерпал правата ( това по повод твърдението, че тежа на здравната каса). То, само това да е....

Както и да е.
Темата е неплодна по подразбиране. Все пак благодаря за участието.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Май 2012, 14:50

Най-субсидираният сектор
Тютюнопроизводството е сред най-субсидираните земеделски отрасли като още през 90-те години започва да получава държавни помощи, като тогава е създаден и специалния фонд. До 2010 г. на производителите от този сектор се изплащаха премии за всеки килограм тютюн, но тази практика се счита за непозволена държавна помощ от ЕС, заради което и бе прекратена. Сега Брюксел разрешава на България да дава държавни субсидии на сектора, но по схеми, необвързани с производството, които целят да подпомогнат пренасочването на тютюнопроизводителите към други отрасли. Според различни анализи, правени през годините, природните условия в районите, където се отглежда тютюн, са подходящи за билкарство, отглеждане на маслодайни и медицински култури, плодове, зеленчуци и др.
Разминаване с целите
Твърде вероятно е обаче "пренасочването" да не се случва, тъй като според данните от аграрните доклади на земеделското министерство, засетите площи с тютюн не намаляват, а през 2011 г. дори отбелязват ръст. Самият Мирослав Найденов също призна пред журналисти, че най-вероятно субсидиите от последните години не се използват с тази цел, но въпреки това се мисли и за изплащането им и през следващата, 2013 година.

Не я разбирам тая работа... Продължаваш да наливаш пари в производството на тютюн и тотално забраняваш тютюнопушенето на обещствени места с грижа за здравето на нацията - шизофренно държавническо мислене ми идва, пък не знам кой има увреден мозък :lol:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Май 2012, 15:49

Пффф, Лекси. Не зная дали е интересно, но пуша 3 кутии на ден. По 4,60 лева кутията прави 13,80. До тук добре.
Но от тези 13,80 за тютюна на тютюнопроизводителите отиват общо нещо като 40 стотинки, разбираш ли. Това, със субсидиите, изкупните цени и всичко.
Та тия 13 кинта аз си плащам всеки ден, с ясното съзнание , че отиват в общи ползи, и т.н , и т.н. Никога не съм купувал контрабандни, въобще забрави.
Явно стана, че не е луд, който яде баницата, а който му я дава. И даже ми го каза вчера, по най-наглия начин, някакъв си льольо (виж по-горе маймунската му физиономия).

Подобно беше и със здравната реформа, когато направиха здравната каса. Тогава при мен работеха 10-15 човека. И си викам, еее, най после се оправиха нещата. Счети, разправям, плащаме , ако трябва и повече, няма проблеми. Това е за добро.
И кво? - Първо купиха тридесетина чисто нови коли, направиха някакви безумни скъпи ремонти, безумни наемни договори. За да ми изяснят от самото начало, че не съм у ред.

Същото - и с винетните такси. Дето щели да отиват за пътищата, да нямало дупки.

Същото - и с таксите за строителство в София, дето щели били да бъдат за инфраструктура. Да бе, да.

Та този генетично обременен ..... (от снимката) май ще се окаже напълно прав.

P.S. Поли, това със здравните осигуровки съм го отписал , плащам си ги и нищо не им искам.
Още толкова - на някакъв фонд, който поема всички разходи, много съм доволен. За колкото са ми осигуровките действително получаваш качествена услуга, никакви разправии.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Май 2012, 22:29

lexy21 написа:
Най-субсидираният сектор
Тютюнопроизводството е сред най-субсидираните земеделски отрасли като още през 90-те години започва да получава държавни помощи, като тогава е създаден и специалния фонд. До 2010 г. на производителите от този сектор се изплащаха премии за всеки килограм тютюн, но тази практика се счита за непозволена държавна помощ от ЕС, заради което и бе прекратена. Сега Брюксел разрешава на България да дава държавни субсидии на сектора, но по схеми, необвързани с производството, които целят да подпомогнат пренасочването на тютюнопроизводителите към други отрасли. Според различни анализи, правени през годините, природните условия в районите, където се отглежда тютюн, са подходящи за билкарство, отглеждане на маслодайни и медицински култури, плодове, зеленчуци и др.
Разминаване с целите
Твърде вероятно е обаче "пренасочването" да не се случва, тъй като според данните от аграрните доклади на земеделското министерство, засетите площи с тютюн не намаляват, а през 2011 г. дори отбелязват ръст. Самият Мирослав Найденов също призна пред журналисти, че най-вероятно субсидиите от последните години не се използват с тази цел, но въпреки това се мисли и за изплащането им и през следващата, 2013 година.

Не я разбирам тая работа... Продължаваш да наливаш пари в производството на тютюн и тотално забраняваш тютюнопушенето на обещствени места с грижа за здравето на нацията - шизофренно държавническо мислене ми идва, пък не знам кой има увреден мозък :lol:

Точно затова и подхождам към този и други проблеми, включително и към споменатите осигуровки, уредба на здравноосигурителни права и т.н. с ирония и насмешка, защото ако се задълбочи в мислене човек, направо ще се зачуди какво изобщо прави държавата за защита на гражданите. Социална политика в тая криза - никаква, детските са все още 35 лева на дете, пък строим ли строим магистрали и междувременно подскачаме по дупките по пътищата. Само популизъм и нищо друго..
nk7702n
Старши потребител

Назад към Общи дискусии