Здравейте,
Искам да попитам дали е позволено от закона фирма G4S да фотографира номерата на автомобилите, които влизат в паркинг с контролиран достъп, обслужван от споменатата фирма?
При влизане в паркинга на бариерата автоматично се издава билетче с часа на влизане и номера на автомобила, който се заснема с камера и се разпечатва върху билета. При излизане билетчето се вкарва в друга машина на бариерата и тя се вдига.
До 2 часа паркинга е безплатен, след втория час престой - платен, но неохраняем. Става въпрос за Бизнес Парк София - Младост 4.
Ако изгубя този билет, човекът който го намери ще има информация къде, кога и колко време е бил на съответното място автомобилът ми, което ме притеснява. Също така самата фирма може (със сигурност) да пази тази информация без мое съгласие. Това не е ли нарушение на правата ми?
Ще се радвам да споделите вашите мнения.
Поздрави.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заснемане на номерата на автомобилите на паркинг
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заснемане на номерата на автомобилите на паркинг
Ами... не паркирайте там. Или изобщо не ходете с колата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: Заснемане на номерата на автомобилите на паркинг
Просто питам според закона дали е правилно, тъй като за шофьорите има знаци оповестяващи, че зоната е под наблюдение. Нямам притеснения за нищо, паркирам си там, но ми направи впечатление, че номера се изписва на билета. Като влизам в метрото не ми принтират снимка с лицето и не ми я дават на входа, нали? Нито в банките.
- denis4o
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|