начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Искам! Справедливост в закона за движение по пътищата.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам! Справедливост в закона за движение по пътищата.

Мнениеот rogatia » 19 Мар 2012, 13:37

Искам!!! СПРАВЕДЛИВОСТ В ЗАКОНА за ДВИЖЕНИЕ по ПЪТИЩАТА!
Описание
Искам!!! СПРАВЕДЛИВОСТ В ЗАКОНА за ДВИЖЕНИЕ по ПЪТИЩАТА!

Къде е, ПРОБЛЕМЪТ!
Защо...? -когато имам КАТЕГОРИИ "А,В,С,Ткт, М"
Които съм придобил последователно, платил съм по отделно за придобиването им....
ПРИМЕР;- за категория "А" - плащаш, изкарваш, отиваш в КАТ и получаваш СВИДЕТЕЛСТВО за ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ на МПС!
...до ТУК няма ПРОБЛЕМ, НО "А" категория на ВСЕКИ носи 39точки....така, Ето го ПРОБЛЕМА!!!
за категория "В"- плащаш, изкарваш, отиваш в КАТ и получаваш
СВИДЕТЕЛСТВО за ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ на МПС!
НО категория"В" носи 39 точки на притежателя.----и ако следите мисълта ми и логиката, ще сте видя ли ПРОБЛЕМА.
ПОЯСНЯВАМ за тези които, не успяха да разберат ;
-Категория "А" има 39т.
-Категория "В" има 39т.
-Категория"С" има 39т. Платили сме, учили сме, отделно за всяка категория, а накрая ! Всички сме ПРЕЦАКАНИ...ЗАЩОТО всеки който има тези три категории трябва да има 117 НАКАЗАТЕЛНИ ТОЧКИ!!!
Но, ИМАМЕ 39т.
ЗАЩО....?
От тук ПРОБЛЕМИТЕ за нас растат!
ПРИМЕР;
РАБОТИШ, като ПРОФЕСИОНАЛЕН ШОФЬОР , използваш лиценза за категорията си "С"или "Д" и т.н. ПРАВИШ нарушение (примери много) глобяват ТЕ , нарушението, което си извършил в акта се описва....УПРАВЛЯВАЛ камион (служебен, може и личен) ...НИКАДЕ , не пише нещо за "А"или "В" , които неможеш да ги управляваш ЕДНОВРЕМЕННО.
ЗАЩО лишавайките от ПРАВОТО да УПРАВЛЯВАШ с "С" или"Д" ...ТЕ лишават и от ПРАВОТО да УПРАВЛЯВАШ "А" или "В" и обратно !!!
ЩЕ ВИ кажа ....ПРЕЦАКАНИ СМЕ ОТНОВО!!!
Аз лично съм бил потърпевш , от тази НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!!!
ИСКАМ ПРОМЯНА, НЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ !
rogatia
Нов потребител

Re: Искам! Справедливост в закона за движение по пътищата.

Мнениеот TheOldMan » 19 Мар 2012, 17:57

Доколкото рабирам вашата логика е: "Аз съм си платил 4 пъти повече, значи имам право да нарушавам 4 пъти повече!". Не мислите ли, че смисъла на контролните точки е съвсем друг? А именно - да се отстранява от пътя този, който поради арогантност или невъзможност за адекватна преценка не може да се научи да спазва правилата. Има хора които просто не могат да следят знаците, скоростомера и околните МПС-та едновременно. Има други, които нарушават закона съвсем съзнателно. Но и двата типа са еднакво опасни. Затова са измислили точките - на всеки се случва да пристъпи закона по един или друг начин. Но ако това стане толкова често, че 39 точки не стиганат за 2 години - явно този човек има някакъв проблем със спазването на закона и неговото място не е зад волана.
Аедва ли има водач дето да ката като откачен с камиона, но с личния автмобил да е примерен водач или обратното. Ако не спазва закона - прави го както със служебната, така и с личната кола. И е еднакво опасен за околните и в двата случая. Мен изобщо няма да ме интересува дали на пешеходната пътека ме е помлял камион или автомобил, както и каква категория има водача.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Общи дискусии