начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

въвеждане в експлоатация

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въвеждане в експлоатация

Мнениеот yorstomak » 22 Фев 2012, 17:25

Здравейте!
Искам да зная какво е необходимо, за да си извадя удостоверение за въвеждане в експлоатация на стара, но преустроена сграда с производствена дейност. :?:
Благодаря!
yorstomak
Младши потребител

Re: въвеждане в експлоатация

Мнениеот emilgrigorov » 22 Фев 2012, 17:51

Първият документ, с който е необходимо да се снабдите, е Договор с фирма за строителен надзор.
Като алтернатива, може да се обърнете към членове на Lexy crystal ball club.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот via_victoria » 22 Фев 2012, 18:19

Необходимостта от такъв договор е в зависимост от точните характеристики на обекта, както и времето, по което е бил изпълняван, затова най-добре първо се консултирайте за възможностите с адвокат или проектант с повечко практика в тази област.
via_victoria
Потребител

Мнениеот goblin » 22 Фев 2012, 18:38

emilgrigorov написа:Първият документ, с който е необходимо да се снабдите, е Договор с фирма за строителен надзор.
Като алтернатива, може да се обърнете към членове на Lexy crystal ball club.

Когато някой иска да си сготви чорба - не посяга първо към джоджена. Повечето манджи могат да минат без него, а за някои дори е противопоказен.
goblin
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Фев 2012, 19:08

goblin написа:.....да минат без него.....

Lexy crystal ball club незабавно взеха отношение :D

via_victoria написа:... затова най-добре първо се консултирайте за възможностите с адвокат или проектант с повечко практика в тази област.
, за да се обадят те в Надзорна фирма и да попитат какво да направят :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот via_victoria » 22 Фев 2012, 19:40

Ето къде бил изворът на мъдростта - в "надзорната фирма" :D
Като преглътна любопитството си относно причината да храните толкова топли чувства към това законово недоразумение, бих добавила, че в много случаи дори консултация с един технически ръководител с достатъчно опит, но все пак от по-новото поколение, би могла да свърши работа като начало.
via_victoria
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Фев 2012, 19:42

via_victoria написа:... в много случаи дори консултация с един технически ръководител с достатъчно опит, но все пак от по-новото поколение, би могла да свърши работа като начало.
, а той ще се обади в някоя надзорна фирма, с която е работил, за да попита какво да направи :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Фев 2012, 19:48

goblin написа:...Повечето манджи могат да минат без него ...

В това си твърдение сте прав, но все пак, да уважим и изчерпателната информация по казуса, предоставена от страна на питащия :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот goblin » 22 Фев 2012, 20:14

На мен ми се обаждат от доста надзорни фирми, за да ме питат какво се прави в някои случаи. А пък аз съм прост водопроводчик, все пак :). Недейте да фетишизирате тия пусти надзорници.
goblin
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Фев 2012, 20:18

goblin написа:На мен ми се обаждат от доста надзорни фирми, за да ме питат какво се прави в някои случаи. А пък аз съм прост водопроводчик, все пак :). Недейте да фетишизирате тия пусти надзорници.

И на мен ми се обаждат "какво да правя сега" адвокати, проектанти, консултанти ...., но това е, защото мога да управлявам ръчна количка РК1 .
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 22 Фев 2012, 21:16

Първият документ, с който е необходимо да се снабдите, е Договор с фирма за строителен надзор.

emilgrigorov, във всяка тема по повод и без повод се опитвате да насочите питащите към фирма за строителен надзор. И разбира се, първо трябва да сключат Договор (с главна буква) с нея, пък тогава ще следват съветите. В друга тема деликатно подсказах на питащите що за правно недоразумение на БГ- реалността е това чудо на ЗУТ, ама май трудно ще Ви надделеем всички ние от т.нар. от Вас Lexy crystal ball club.
Явно Вие се препитавате от надзорничество, няма лошо, много хора намериха в тази безсмислица доста хляб. За сметка на потърпевшите възложители. Там, където надзорът по ЗУТ е задължителен- мърдане няма! Но поне бъдете достатъчно лоялен към питащите в един такъв форум да не ги убеждавайте, че след контакт с такава фирма може да решат някакъв свой правен или технически проблем!
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Фев 2012, 21:30

[quote=bgarch]... в тази безсмислица доста хляб. За сметка на потърпевшите възложители...[/quote]
Пфф, потърпевши от безумни проектантски грешки може би. Бихте ли пояснил малко думите си? Звучат глуповато, а и изглеждат глуповато. Някаква примитивна форма на маркиране на територия, в стила на хипопотама или на уличното куче...
bgarch, извън тръбата, в която живеете, има едни други неща, свят им викат. Светлото петънце в далечината, е няма да го достигнете, ще ви я удължат тръбичката.

А ако нямате хляб, да Ви изпратя малко?

Хе хе, таз кристална топка. Че нали poli ми я зачисли на мен преди доста време, хахаха :D Няма да ти я дам, къде се буташ, скъп спомен ми е :D

А питащия по настоящата тема беше объркал въпроса си, зададе го правилно, получи отговор, който го удовлетворява и случаят приключи. Не, няма да отиде при надзорник, злобеете излишно, не е здравословно, може да получите тремор или заекваемост.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Общи дискусии