Здравейте!!!
Отварям една доста интересна според мен тема – за ДИСКРИМИНАЦИЯТА. В тези дни срещнах една обява на едно заведение и ми направи впечатление, че пишеше ЗАБРАНЕНО ЗА МЪЖЕ. И искам да зная дали това не е дискриминация към мъжете? Сещам се за още нещо: ВХОД СВОБОДЕН ЗА ЖЕНИ – това не е ли дискриминация към мъжете? И мога ли да заведа иск?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОЛОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
ПОЛОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ
Последна промяна krum_ruykov на 08 Мар 2010, 02:01, променена общо 1 път
- krum_ruykov
- Нов потребител
Re: Polova diskriminaciq
Със сигурност, обаче "шлякавицата" на която пишете, вместо на кирилица е дискриминация спрямо четящите.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Аз пък видях в един магазин сладки "негърчета". И това ако не е дискриминация .
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Re: ПОЛОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ
krum_ruykov, определено сте избрал най-подходящия момент за тази тема!
Все пак нали никой не ви пречи да се определите полово като какъвто/вато си желаете! Дерзайте!
Все пак нали никой не ви пречи да се определите полово като какъвто/вато си желаете! Дерзайте!
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
м, даааа.....
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Честит празник на дамите в темата първо.
Да не забравяме, че Господ е неудобен ответник по една основна причина: не е ясно какъв му е адресът за призоваване и нито Търговския регистър, нито МВР го знаят. Помня, че един Хамерикански съд така прекрати едно дело Нямало къде да изпрати призовката!
Да не забравяме, че Господ е неудобен ответник по една основна причина: не е ясно какъв му е адресът за призоваване и нито Търговския регистър, нито МВР го знаят. Помня, че един Хамерикански съд така прекрати едно дело Нямало къде да изпрати призовката!
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev написа:Честит празник на дамите в темата първо.
А аз си спомням за случая от 80-те години на миналия век, когато един гражданин беше завел иск срещу държавата за своя дял от държавното имущество, доколкото същото принадлежи на всички граждани на НРБ. Съдът изпаднал в чудо на какво основание да отхвъли исковата молба, като накрая елегентно се измъкнал, като оставил исковата молба без движение, с резолюция "посочете поименно всички ответници" (т.е. всички граждани на НРБ). Той не могъл да ги посочи и ИМ била върната.
Доколкото знам, случаят е действителен.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Противно на очакванията и битуващите мнения, в България повечето жалби за дискриминация на полова основа се подават от мъже.
Поне това сочат данните за последната година на Комисията за защита от дискриминация (КЗД).
За миналите пет години в Комисията за защита от дискриминация са постъпили 58 жалби, засягащи проблема за половото равенство.
Само за 2010 г. жалбите са 23, а броят на жалващите се мъже расте. ...
08.03.2011, Броят на жалващите се мъже расте
http://news.ibox.bg/news/id_552918418
- kostadin_yordanov
- Потребител
Ей, че забавна тема, ами то и честването на 8- ми март си е абсолютна дискриминация, а за мъжете- какво- нямат празник?...
- nk7702n
- Старши потребител
Татковците броят ли се?
Така щото те имат.
От друга страна, не че съм привърженик на амплоато- един ден жена, останалите 364 еманципирана, но все пак преждепишещият ни събрат да прочете малко история, за да установи лично произхода на този ден- всички сме равни, ама нЕкой доста късно са се сдобили с равенството. Ако и където го има, де.
Пък да вземе да погледне и статистиката относно възнагражденията на двуполови назначени на една позиция при един и същ работодател. Цифрите са показателни.
Но, жената не е свикнала да хленчи- приема фактите и гледа напред.
Досадно е да живееш в този "мъжки" свят.
Така щото те имат.
От друга страна, не че съм привърженик на амплоато- един ден жена, останалите 364 еманципирана, но все пак преждепишещият ни събрат да прочете малко история, за да установи лично произхода на този ден- всички сме равни, ама нЕкой доста късно са се сдобили с равенството. Ако и където го има, де.
Пък да вземе да погледне и статистиката относно възнагражденията на двуполови назначени на една позиция при един и същ работодател. Цифрите са показателни.
Но, жената не е свикнала да хленчи- приема фактите и гледа напред.
Досадно е да живееш в този "мъжки" свят.
- Гост.
- Старши потребител
МВнР НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ:
... Вече казах, че ще искам да бъдат повече жените сред българските посланици.
Това е много важно, за да се смени и образът на страната ни и начинът, по който системата работи. ...
01.12.11, 20:38, Ще търсим посланици и извън министерството
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1134145
- kostadin_yordanov
- Потребител
voltron написа:Аз пък видях в един магазин сладки "негърчета". И това ако не е дискриминация .
не е дискриминация..."негърчета"в България е синоним на -чернокож,африканец....
на последните избори:
"да се попълва САМО със синя химикалка"...но,пиша с японска гел-писалка...и бабите ме заявиха,че ще бъде анулиран вота ми...
Не успя да ми отговори какво е "химикал"и определение за "син цвят"...за нея еднодневка от 0,20лв....
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
негърчетата са яки, а това за химикалките, просто бабите са не на ясно с разновидностите на химикала
- gulnaz
- Младши потребител
а иначе мен ме дразни това, че не мога да пиша с черно, това също е дискриминация според мен
- gulnaz
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|