начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Прекратяване на ТД със срок за изпитване

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на ТД със срок за изпитване

Мнениеот hristokolevv » 12 Сеп 2011, 14:30

Здравейте,реших да задам въпроса си тук,защото не намерих отговор в интернет,както и от адвокатите,които попитах.Техните мнения бяха доста противоречиви,което никак не ми вдъхва увереност в моята ситуация.Искам да прекратя взаимоотношенията си с работодателя.Договора ми е за изпитване с 6 месечен срок в полза и на двете страни,тъй като не е уговорено друго.Интересува ме,дали мога да се възползвам от чл.71 (1),при положение,че съм си пуснал вече предизвестие,което е тримесечено.Интересува ме кое основание е по-силно.Може ли работодателя да се позове на това,че вече съм пуснал предизвестие и съм изявил волята си и да не бъда освободен в срока на изпитването.Кое е по-силното основание?
Последна промяна hristokolevv на 12 Сеп 2011, 14:46, променена общо 1 път
hristokolevv
Нов потребител

Re: Прекратяване на ТД със срок за изпитване

Мнениеот hristokolevv » 12 Сеп 2011, 14:35

Забравих да добавя,че пуснах предизвестие,защото ми беше обещано да бъда освободен,но такава некоректност от работодател юрист не бях виждал никъде ! Работодателят ми каза,че ще ме освободи в края на месеца и когато той дойде ми каза,че няма да ме освободи и да си пусна предизвестие,след което ще ми даде заплатата (която междудругото се изплаща с един месец назад,т.е.в края на август взех заплатата за юли).
hristokolevv
Нов потребител

Назад към Общи дискусии