Повдигам въпроса за новините на турски по Канал 1.Скоро не съм гледал новини,но това е обида за държавата.
Ще се аргументирам.Основното образование е задължително.Значи всички различни религии от християнската,изучават български език по конституция.Значи те си разбират новините.Тогава защо има новини на чужд език при сателити?Това нарочно ли се прави,това ли ще е другия ход след 4 години,не съединението ,ами разрастването на "Албания" ли?
На мен не ми е приятно да има предавания на турски език,даже Азис си говори на български,което значи че уважава родината и законите й.
И доматите им насадени до летището на Анкара са отвратителни и обгазени..
Защото и ако беше нормално шефа на дпс щеше с чалма да си ходи в парламента...
България ,България ли е???
- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
България , БЪЛГАРИЯ ЛИ Е?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: България , БЪЛГАРИЯ ЛИ Е?
Бате, с новините ми се чини да си закъснЕл... с доста години време си назад.
Наричат го етническа толерантност.
А зарзаватите на съседите не разбирам какво общо имат?!
Наричат го етническа толерантност.
А зарзаватите на съседите не разбирам какво общо имат?!
- Гост.
- Старши потребител
Тоя човек е объркал една телевизия с правния форум, ми да иде в оная телевизия .
Форума не е място за политически изявления!
Р.Р. Аз слушам румънска телевизия ,познай що
Форума не е място за политически изявления!
Р.Р. Аз слушам румънска телевизия ,познай що
- donna
- Старши потребител
Поли,каква етническа толерантност,защо няма новини на ромски и от сутрин довечер хиндийски разтърсващи драми,ама те така отдолу със субтитри..
Може да са хубави турските сериали,ама прекаляват,неможе от всеки дом да се чуват маанета и грозни имена.
В Испания има най-много ентост ,там има ли новини на български,че сме и европейци,А?
Донна е мобиле,на мен не ми пречи,но ми се натрапва.Ми всички деца учат и знаят английски,защо въобще да има субтитри и превод за филми даже от порядъка на Оскарите?
Темата ми то според мен си е точно за тук,защото според мен се нарушава държавната етика и закони.
И доматите им ше търпя...,ми точно натрапването създава неприязън.И с какво се пачувства че те са етност?Да не би да не им се предложи това което на всички етносни българи?Големите заплати или големите пенсии,или доброто обслужване от администрации или КАКВО?
С какво може да е по-лош или по-добър един мюлсюлманин борещ се за парчето хляб от същия християнин?Според мен се създава излишно напрежение.Темата от е законово естество и в защита на етността при избягване на всяческа омраза ,компроментирана с натрапване.
Може да са хубави турските сериали,ама прекаляват,неможе от всеки дом да се чуват маанета и грозни имена.
В Испания има най-много ентост ,там има ли новини на български,че сме и европейци,А?
Донна е мобиле,на мен не ми пречи,но ми се натрапва.Ми всички деца учат и знаят английски,защо въобще да има субтитри и превод за филми даже от порядъка на Оскарите?
Темата ми то според мен си е точно за тук,защото според мен се нарушава държавната етика и закони.
И доматите им ше търпя...,ми точно натрапването създава неприязън.И с какво се пачувства че те са етност?Да не би да не им се предложи това което на всички етносни българи?Големите заплати или големите пенсии,или доброто обслужване от администрации или КАКВО?
С какво може да е по-лош или по-добър един мюлсюлманин борещ се за парчето хляб от същия християнин?Според мен се създава излишно напрежение.Темата от е законово естество и в защита на етността при избягване на всяческа омраза ,компроментирана с натрапване.
-
namakak - Потребител
.
Последна промяна voltron на 28 Яну 2010, 04:56, променена общо 1 път
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
namakak написа:Ми всички деца учат и знаят английски,защо въобще да има субтитри и превод за филми даже от порядъка на Оскарите?
Не, уважаеми, не всички деца учат английски! Този език, слава богу, все още е избираем, а не задължителен! Но се натрапва на много хора, упражнили правото си на свободен избор и избрали да изучават други езици!
- Bianca
- Младши потребител
Ми да предложим всички депутати да изучават ромски и турски задължително,заради тайния говор в коридорите на законопроектните зали...Иначе неиздържал изпит пред медиите на живо Вън от парламента!
Ми то все на нещо да са образовани.
Сега ще разкажа една история:Продавачка съседка работила на Илиенци при виетнам.Той живял от времето на заводските предложения и живял във всички всевъзможни общижития на евтин наем.Разведен с две деца,жени се втори път за виетнам.Продавачката неможела да се разбере с неговата жена шевка и решила да научи техния език.Мъжът виетнам,забранил категорично със зъл поглед.Продавачката трябвало безплатно да научи новата му жена единствено и само на български.Какво е искал да скрие и защо не знам дали е загадка,но същото е и с турският език..щом има новини искаме ние българите да знаем какво се поднася в собствената ни държава и ние не трябва да го разбираме!Същото е и по плажовете на черноморието отблъскващо все повече българи,на които не им е приятно да ги обсъждат без да знаят какво не им е в ред и дали им е хубаво стройното тяло.Щом живееш в БГ,трябва да разговаряш на български,като искаш на турски Ей там в колежа в Банкя,специалния турски колеж.Извинявайте ама отде да знам дали не ме псуват,докато се возя с тях в трамвая Или в очите ми се хили дали не е харесал момето за своя безплатна ханъма,или дали не ми се присмива че ми е чорбаджия паша и ме гледа злобно..
Друга история:Момиче имало съученичка гурче.То споделило ,че какви турци сме..баба са я отвлякли и са я насилили,та така са я потурчили.Баба каза историята на нашата кръв да я разказваме.Ние сме робите българи,безсилните.Ние помаците си сменихме имената,а истинските турци все още са си с турските имена.Били са недосегаеми и още тогава по татово време не са си ги сменили.
Трета история:Един от работниците в София,заради безработицата...Каквам се така,но съм се казвал така,но помни че аз съм помак,а не турчин.Мисля ,че правиш разлика..
Така че,по темата има хлеб,но поне да е препечен и с не толкова мая,че стреса вие не го приемате но той се появява неконтролируемо и нежелан даже и от некачествена петролна измислица ,породена от алчност и химикали.Аз уважавам българските турчета защото са на нивото на моя холестерол,на нивото на моя левкоцит и знам ,че и те ме уважават заради това и без да ме поднават.Всичко друго е политика и насъскване.КОЕТО Е ПРОТИВОЗАКОННО.
иЗВИНЯВАЙТЕ ,АМА В тУРЦИЯ ЕДВА ЛИ НА НАШТЕ БЕГЪЛЦИ НЕ ИМ СЕ ПРИСМИВАТ И НЕ ГИ ИМАТ ЗА ЕТНОСТ,С ПРАРОДИТЕЛИ БЪЛГАРКИ,МИ ТАМ ПУСКАТ ЛИ ОФИЦИАЛНО ПО НАЦИОНАЛНАТА ИМ ТЕЛЕВИЗИЯ НОВИНИ НА БЪЛГАРСКИ????!!!
Ми то все на нещо да са образовани.
Сега ще разкажа една история:Продавачка съседка работила на Илиенци при виетнам.Той живял от времето на заводските предложения и живял във всички всевъзможни общижития на евтин наем.Разведен с две деца,жени се втори път за виетнам.Продавачката неможела да се разбере с неговата жена шевка и решила да научи техния език.Мъжът виетнам,забранил категорично със зъл поглед.Продавачката трябвало безплатно да научи новата му жена единствено и само на български.Какво е искал да скрие и защо не знам дали е загадка,но същото е и с турският език..щом има новини искаме ние българите да знаем какво се поднася в собствената ни държава и ние не трябва да го разбираме!Същото е и по плажовете на черноморието отблъскващо все повече българи,на които не им е приятно да ги обсъждат без да знаят какво не им е в ред и дали им е хубаво стройното тяло.Щом живееш в БГ,трябва да разговаряш на български,като искаш на турски Ей там в колежа в Банкя,специалния турски колеж.Извинявайте ама отде да знам дали не ме псуват,докато се возя с тях в трамвая Или в очите ми се хили дали не е харесал момето за своя безплатна ханъма,или дали не ми се присмива че ми е чорбаджия паша и ме гледа злобно..
Друга история:Момиче имало съученичка гурче.То споделило ,че какви турци сме..баба са я отвлякли и са я насилили,та така са я потурчили.Баба каза историята на нашата кръв да я разказваме.Ние сме робите българи,безсилните.Ние помаците си сменихме имената,а истинските турци все още са си с турските имена.Били са недосегаеми и още тогава по татово време не са си ги сменили.
Трета история:Един от работниците в София,заради безработицата...Каквам се така,но съм се казвал така,но помни че аз съм помак,а не турчин.Мисля ,че правиш разлика..
Така че,по темата има хлеб,но поне да е препечен и с не толкова мая,че стреса вие не го приемате но той се появява неконтролируемо и нежелан даже и от некачествена петролна измислица ,породена от алчност и химикали.Аз уважавам българските турчета защото са на нивото на моя холестерол,на нивото на моя левкоцит и знам ,че и те ме уважават заради това и без да ме поднават.Всичко друго е политика и насъскване.КОЕТО Е ПРОТИВОЗАКОННО.
иЗВИНЯВАЙТЕ ,АМА В тУРЦИЯ ЕДВА ЛИ НА НАШТЕ БЕГЪЛЦИ НЕ ИМ СЕ ПРИСМИВАТ И НЕ ГИ ИМАТ ЗА ЕТНОСТ,С ПРАРОДИТЕЛИ БЪЛГАРКИ,МИ ТАМ ПУСКАТ ЛИ ОФИЦИАЛНО ПО НАЦИОНАЛНАТА ИМ ТЕЛЕВИЗИЯ НОВИНИ НА БЪЛГАРСКИ????!!!
-
namakak - Потребител
Християнството в България е налагано сякаш по спешност
Археологическите следи от приемането на новата религия са малобройни, което е възможно само при стриктна държавна регулация на процеса
Напълно справедливи са писмените извори за българската история след средата на IХ в. поне в едно - българският владетел Борис (852-889 и 893) се покръстил в строга секретност. Не е за чудене, че владетелят, който не спечелил нито една военна победа за България, "тайно и в дълбока нощ" изоставил и вярата на дедите си, и собственото си име, в добавка даже "обещал да се подчини на императора [Василий I]". Днес го именуваме и с езическото Борис повече за яснота. Що се отнася до подчинението на императора - няма грешка, доказват го и други извори. Та кой друг владетел би търпял менторския тон в писмата на чужд владетел или на чужд духовен водач (вж. Извори).
...
Тайното покръстване на българския владетел често се споменава с най-различни обяснения, но днес ще ни интересуват не причините за приемането на новата религия, нито последствията за България, а само скоростта на налагането й, защото натам ни водят следите, запечатани под дебели пластове спечена пръст. Тези следи, когато са разчетени вярно, са непогрешими.
Археологическите останки от процеса на налагането на християнството в България са крайно малобройни, но всички те подсказват изключителната бързина, с която е трябвало да бъде наложена новата религия. Тази бързина може да е свидетелство само за стриктна държавна регулация на процеса. Археологическите следи от налагането на християнството като всеобща и задължителна религия в България изключват напълно каквато и да доброволност при осъществяването на операцията.
Обичайно се посочват три прабългарски светилища,
обърнати по спешност в първите три християнски църкви. Всички те са преобразувани архитектурно с възможно най-малък разход на време, труд и материали. Дворцовата църква в Плиска например претърпява толкова бърза метаморфоза от езическо светилище в християнска църква, че няма да е чудно, ако това също е станало "в дълбока нощ". За да се оформи новата култова сграда, е използван почти непокътнат вътрешният от двата вписани правоъгълника на езическото капище до така наречената Омуртагова тронна зала. Само абсолютно необходимите помещения за християнската църква са пристроени набързо - жертвеник за приготвяне на причастията в северната част на олтара и хранителница за съхраняване на църковни одежди и утвар - в южната. Пристроени били и три конхи от изток, с което е завършено изграждането на олтарната част на сградата. С това процесът на преобразуване на сградата изглежда завършил.
...
Извори
...
"За това не само ти сам трябва да мислиш и вярваш така, но и подчинените си да ръководиш към същото истинско учение, за да ги упътваш към същата вяра и да не смяташ, че има нещо по-скъпо от това усърдие и грижа . . . И тъй, не ощетявай нашите надежди, които твоята склонност към доброто и послушанието ти дадоха повод да се появят. Нито пък показвай, че са били напразни трудът и старанията, които с радост предприехме за вашето спасение. Не показвай, че си започнал с усърдие да приемаш словата на божествената проповед, а ще завършиш усърдието си с леност . . . "
Из посланието "В какво се състои работата на един княз", изпратено от цариградския патриарх Фотий до княз Борис Михаил веднага след покръстването
...
16.6.2011 г.
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0001301
- kostadin_yordanov
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|