начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

РЕСТОРАНТИ И ДЕЦА

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РЕСТОРАНТИ И ДЕЦА

Мнениеот nanjo_x » 30 Яну 2011, 00:49

Здравейте дами и господа юристи!
Като гражданин на тази страна приветствам новите закони, с които ни приближават до един по-добър свят. Като жена и майка приветствам закона за забрана на тютюнопушенето в заведенията. Но имам един граждански въпрос - имат ли право да ми откажат да ми сервират - докато синът ми не излезе от залата за "Пушачи". Как може семейство да се храни в ресторант като е разделено? Та нали 13 годишният ми син не е сам в заведението, нито пък времето 19,00 часа е неподходящо за посещения на малолетни или пък това не е нощен клуб със сервиране на алкохол и аморални прояви??? А може би трябва мъжът ми да остане сам, а ние да сме в съседната зала за непушачи??? Какво казва законът по този въпрос??? Къде остава "клиентът винаги е прав" или е въпрос на престиж за този ресторант да не допуска семейство за една скромна вечеря в лъскава обстановка.
Благодаря!
nanjo_x
Нов потребител

Re: РЕСТОРАНТИ И ДЕЦА

Мнениеот Гост. » 30 Яну 2011, 01:18

Чл. 56в. (Нов - ДВ, бр. 42 от 2010 г., в сила от 02.06.2010 г.) В обособените самостоятелни помещения по чл. 56, ал. 3 и в заведенията по чл. 56, ал. 4, в които се допуска тютюнопушене, не се разрешава присъствието на лица до 18-годишна възраст.

Чл. 218а. (Нов - ДВ, бр. 42 от 2010 г., в сила от 02.06.2010 г.) (1) Който наруши чл. 56б и чл. 56в, се наказва с глоба от 200 до 400 лв., а при повторно извършване на същото нарушение - от 400 до 800 лв.

(2) Ако нарушението по ал. 1 е извършено от едноличен търговец, имуществената санкция е от 400 до 800 лв., а при повторно нарушение - от 800 до 1000 лв.

(3) За нарушения по ал. 1, извършени от юридически лица, се налагат имуществени санкции в размер от 400 до 800 лв., а при повторно нарушение - от 800 до 1000 лв.

Лицемери, които и онези сервилни "разследващи топ" журналисти не смеят, при това правителство 8) , да заснемат как унищожават цигари в парламента.
Гост.
Старши потребител

Re: РЕСТОРАНТИ И ДЕЦА

Мнениеот nikiboy » 30 Яну 2011, 15:05

А защо смятате, че е правилно "да опушвате" детето?
Ако сте с бебе пак ли в залата за пушачи ще влезете?

Приветствате законите, но ако не важат за Вас? Това е често срещано по нашите географски ширини.
nikiboy
Потребител

Назад към Общи дискусии