начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ДА БЪДЕМ ЕДИННИ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ДА БЪДЕМ ЕДИННИ

Мнениеот fighter » 02 Дек 2010, 15:43

До fetisov
Абсолютно сте прав. Ситуацията е абсурдна! Аз не съм вписана в Националния регистър за правна помощ и нямам намерение да се вписвам.
Да има мининум не е чак толкова лошо. По-лошото е, че в близкото бъдеще съдиите в България няма да станат като съдиите в Америка, т.е. да се съобразяват с това, че по закон по граждански дела можем да си предвидим % за спечелено дело.
"Възнаграждението може да се уговори в абсолютна сума и/или процент върху определен интерес с оглед изхода на делото, с изключение на възнаграждението за защита по наказателни дела и по граждански дела с нематериален интерес."
Като се има предвид последната съдебна практика, на първа инстанция е абсолютно невъзможно!
fighter
Потребител

Мнениеот fighter » 07 Дек 2010, 12:34

Преди време направих следната прогноза (една от многото, които съм направила): Гърция ще започне да продава острови. На моите приятели и познати това им прозвуча почти "откачено".
Но днес то е факт!
Мразя да съм права, но уви това винаги се случва.
В края на 2007г. предсказах кризата. И в първия момент моите корпоративни клиенти ме изгледаха като чели съм слънчасала. Обаче, после преосмихлиха нещата. Това им донесе големи печалби.
Прогнозирах лошите кредити (черно на бяло) и тази прогноза се потвърди.
Пак черно на бяло предупреждавах до какво ще доведе липсата на защита на личните данни.
"Когато фактите говорят и боговете мълчат!"
И сега съм права, че всички юристи трябва да заровим томахавките и да си защитим заплащането.
Колкото по-рано го разберем, толкова по-скоро ще живеем по-добре!
fighter
Потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Дек 2010, 15:55

до-fighter Без да се шегувам направете прогноза кога НИЕ КОИТО ЖИВЕЕМ В БГ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ПО НИСКИ СМЕТКИ ДА НЕ ГИ ИЗБРОЯВАМ, КОГА ЩЕ ХАПВАМЕ ПО КАЧЕСТВЕНИ ХРАНИ ,И ДОКОГА ЩЕ НИ ИЗНУДВАТ ИНСТИТУЦИИТЕ.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 08 Дек 2010, 16:08

toni_sf написа:кога НИЕ КОИТО ЖИВЕЕМ В БГ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ПО НИСКИ СМЕТКИ

Ето тук ви е проблемът! Начинът на мислене - не високите сметки са проблем, а неумението да изкарате достатъчно, за да си ги плащате! Когато започнете да мислите в насока как да изкарате повече, за да си платите високата сметка, вместо как да я намалите, тогава ще живеете по-добре ... ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот dessys » 08 Дек 2010, 16:10

До fighter моите уважения за положения труд в в областта на правото госпожо, но това което сте "предсказали" си беше абсолютно предсказуемо. Всички американски анализатори предсказваха кризата още в края на 2006 год. Специално за България всеки икономист още в разгара на строителството знаеше, че ще последва рецесия заради изкуствено надутите цени, прането на пари от банковите заеми и т.н. За това и големите строителни фирми преориентираха дейността си към обществените поръчки по програми на ЕС. От тук логично следва и това за лошите кредити. А това за липсата на защита на личните данни не се изисква юридическо образование, а само малко мозък, който да осмисли информацията, за да се сетим и ние неюристите. И за Гърция също мога да ви обясня защо не сте феномен в прогнозите, но стана много дълго, а и не искам да си помислите че се заяждам.
dessys
Потребител

Мнениеот fighter » 08 Дек 2010, 17:28

Не твърдя, че съм първа в света, нито че съм единствена.
Предсказа съм още купища неща, но и това не е най-важното. Просто не мога да разбера, защо от простите неща правим сложни. Защо вместо да обединим усилия и да защитим общия си интерес, си подливаме вода и т.н.
Нещата са прости и логични. Важат общовалидни закони. Историята показва, че нещата се повтарят през определени периоди. Но някой тук не иска да се учи от историята. Някой тук предпочита да прави глупости, вместо да положи малко усилия и да се съобрази с другите. Някой не вижда по-далеч от носа си.
Е как да живеем по-добре?!.....
fighter
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 12 Яну 2011, 01:27

dimist написа:Ще споделя скромния си опит - колкото пъти съм правил компромиси с цената на труда си, воден от съчувствие към клиента, толкова пъти този клиент се е оказвал некоректен. Покажеш ли настроение да свършиш нещо за ниско заплащане, от другата страна неизбежно се стига до идеята да се опитат да им работиш без пари. Разбира се, не съм привърженик и на безумното надуване на цените, и на някои адвокатски трикове за "зарибяване" на клиента.А работа наистина има много.
Но не мислете, че работа ще има за всички.

Аз изцяло подкрепям колегата.И напълно си е прав.Вече съм си изградил от само себе си някакъв инстинкт на "самозащита" от клиенти-авантаджии,потенциални измамници,досадници,келепирджии и т.н.Дал Господ такива.По-добре от начало да ги отпратя и да не си вдигам нервите,или пък "да им работя залудо". И без това професията е натикана "до стената".Не се ли държим и защитаваме никой няма да ни влезе в положението и да помогне.
sarbijanac
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии