- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
представяне на пълномощно
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
представяне на пълномощно
Здравейте! Аз съм нов тук. Надявам се някой да ми помогне по един важен за мен въпрос. В понеделник искам да заведа дело, за признаване на задълженията по едни фактури и осъждане на ответника да ги плати, заедно с дт, адв. хонорар, лихви, от следващия на съставянето им ден до подаването на исковата молба/ искам по обикновен исков ред, а не по чл. 410 гпк, т.к. съм сигурен , че ще се стигне до оспорване от страна на длъжника/. Проблемът ми е , че адвокатът, който държа да си наема, мой приятел, ще положи клетва пред адвокатската колегия на 13-ти януари. Дали можем да подадем молбата и доказателствата в понеделник от мое име, като напишем, че съм платил адв. хонорар от......., а пълномощното, да напиша, че ще представим в първото по делото съд. заседание? Моля ви, дайте ми компетентен отговор! Държа точно с този човек да водим делото!
- k_sharkov
- Нов потребител
Re: представяне на пълномощно
k_sharkov написа:Здравейте! Аз съм нов тук. Надявам се някой да ми помогне по един важен за мен въпрос. В понеделник искам да заведа дело, за признаване на задълженията по едни фактури и осъждане на ответника да ги плати, заедно с дт, адв. хонорар, лихви, от следващия на съставянето им ден до подаването на исковата молба/ искам по обикновен исков ред, а не по чл. 410 гпк, т.к. съм сигурен , че ще се стигне до оспорване от страна на длъжника/. Проблемът ми е , че адвокатът, който държа да си наема, мой приятел, ще положи клетва пред адвокатската колегия на 13-ти януари. Дали можем да подадем молбата и доказателствата в понеделник от мое име, като напишем, че съм платил адв. хонорар от......., а пълномощното, да напиша, че ще представим в първото по делото съд. заседание? Моля ви, дайте ми компетентен отговор! Държа точно с този човек да водим делото!
От подаването на ИМ, до насрочване на заседанието ще мине доста време. Все пак, по новите производствени правила, има процесуални срокове за отговор, които ще ви помогнат в случая. Пуснете делото от Ваше име, а след като колегата положи клетва, ще се яви на първото заседание и ще си представи пълномощното.
п.п. Щом колегата не знае тези елементарни неща и се налага да питате във форум, сигурни ли сте, че е правилно да му се доверите?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Благодаря ви за отговора!
Приятелят ми ми обясни всичко, важното е , че аз му имам доверие. Обаче това е непознатя за мен материя и не знам дали всичко съм запомнил, още по-малко ми е ясно.
За да се уважи адв. хонорар като разход, който да бъде платен от ответника при евентуално доказване на нашите претенции, трябва ли да е посочено , че съм го платил, в им, или може и в съд. заседание, когато влезе моят адвокат да ме представлява/ аз бързам да замина за една командировка извън страната и няма да съм тук най-вероятно/ да си представи пълномощното. Аз ще му оставя пари за дт и хонорар и не знам дали тя ще бъде върху цената на иска/ главница, лихви, хонорар/...
Абе както и да е -не знам дали успях въобще да обясня нещо, за да стане ясно моето питане.
Приятелят ми ми обясни всичко, важното е , че аз му имам доверие. Обаче това е непознатя за мен материя и не знам дали всичко съм запомнил, още по-малко ми е ясно.
За да се уважи адв. хонорар като разход, който да бъде платен от ответника при евентуално доказване на нашите претенции, трябва ли да е посочено , че съм го платил, в им, или може и в съд. заседание, когато влезе моят адвокат да ме представлява/ аз бързам да замина за една командировка извън страната и няма да съм тук най-вероятно/ да си представи пълномощното. Аз ще му оставя пари за дт и хонорар и не знам дали тя ще бъде върху цената на иска/ главница, лихви, хонорар/...
Абе както и да е -не знам дали успях въобще да обясня нещо, за да стане ясно моето питане.
- k_sharkov
- Нов потребител
стана ясно, да.
прави се точно така, както е посочил колегата по-горе. да не забравите само списъка с разноските накрая, че стават едни препирни после , но това е друга тема.
прави се точно така, както е посочил колегата по-горе. да не забравите само списъка с разноските накрая, че стават едни препирни после , но това е друга тема.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Напротив, стана напълно ясно.
Бих приела за нормално младият колега да постави този въпрос, а не Вие.
Бих приела за нормално младият колега да постави този въпрос, а не Вие.
-
Melly - Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|