начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

За Рекет - топлофикация

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За Рекет - топлофикация

Мнениеот dimash » 29 Яну 2003, 08:40

Преди повече от пет години спрях топла вода и парно.
Нямам договор с топлофикация,но въпреки това продължавам да получавам
сметки по измисления фактор Мощност.
Сметка ми е над 100лв.вече без лихвите.
dimash

Re: За Рекет - топлофикация

Мнениеот bgjurist » 19 Фев 2003, 15:28

Съдилищата са претрупани с дела срещу "Топлофикация". Да не би да плащате мощност към етажната собственост, или лично за жилището ви? Има си наредба за формиране на цените, ЗЕЕЕ и т.н. Ако можете, бъдете по-конкретен.
bgjurist
Потребител

Мнениеот ********* » 20 Фев 2003, 23:30

Tова е благодарение на факта, че НС узакони рекета на топлофикациите т.е. те могат да ти продават и да те задължат да купуваш нещо, което ти не желаеш или поне не желаеш да купиш от тях. Може би когато дойдат избори, трябва по-добре да мислим на кого да гласуваме доверие.

Мнениеот bgjurist » 21 Фев 2003, 11:01

Не знам дали трябва да се политизира въпроса. Преди всичко, бих могъл да се изкажа по-точно, ако видя някои документи, с които разполагате от "Топлофикация".
bgjurist
Потребител

Мнениеот димасх » 07 Мар 2003, 08:35

Нямам скенер да сканирам изпратената ми сметка,но предполагам че е стандартна.В общите части на блока-стълбище,коридори радиаторите са свалени.
По тази логика няма ли утре да дойде и оператора от кабелната телевизия да ми иска Сума за Мощност,понеже кабелът им минава покрай моето жилище.
димасх

Мнениеот hohoho » 07 Мар 2003, 12:46

Ne davai idei na NDSV, cha kakvito sa genii i tova shte napraviat.
Ne sam mnogo saglasen s bgjurist, da ne se politizira vaprosa, zashtoto zakona si e chista proba polit. reshenia i v sluchaia niama nishto obshto sas spravedlivostta.
T.e. priaetia zakon ne e pravov kakto bi kazal Kant ;)
hohoho

Мнениеот Bebe » 12 Мар 2003, 03:33

Az sashto imam seriozni problemi s toplofikacia! Ima li advokat , koito e navatre v podobni problemi- za da mi sadeistva da gi resha!
4akam da mi otgovorite tuk parvona4alino i , ako jelaete si ostavete e-maila
Predvaritelno blagodaria
Bebe

Мнениеот bgjurist » 12 Мар 2003, 10:39

Обадете ми се на 089 644 763, или на bgjurist@lex.bg Имам някаква практика срещу топлофикация. За колегата, който "политизира" въпроса - не е в компетентността ми да преценям дали даден закон е справедлив, или не. Друго, правоотношенията с топлофикация се определят от "Общи условия", ЗЕЕЕ, наредба и т.н. Въпросът е да се "сглоби" тълкуването в наша полза. Има и доста дела срещу топлофикация - направете справка в СРС. И последно, тук става въпрос по-скоро за икономически, а не - за политически причини. При всяко правителство винаги е имало проблеми и с топлофикация, и с електроенергото, и с ВиК (за последното - в много по-слаба степен). Така че не виждам политическите мотиви тук.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Deyan_M » 12 Мар 2003, 16:36

Ами именно темата "Топлофикация" е типичен пример за нарушаване на всякакви правни принципи. Правоотношението е един обикновен договор-едната страна плаща определена цена, а другата и предоставя топлинна енергия. Както каза един юрист в не знам кой вестник беше: Човек може да се разведе, може да се лиши от своята собственост, но да се откаже от "Топлофикация"-НЕ! Е това какво е, та всеки един договор може да бъде развалян. Абе...............
Deyan_M

Мнениеот bgjurist » 12 Мар 2003, 16:59

Абе, колеги, ако не може да се намери решение на проблема във вътрешното ни право, има и международно. Като се изнесе проблемът до Страсбург, може и да има някакво разрешение. Въпросът е доколко му се занимава на човек. Пък и в Страсбург не е толкова важно дали печелиш или губиш - няма абсолютна загуба и абсолутна печалба. При загуба рзноските се плащат от Стасбург...Но стига толкова информация...
bgjurist
Потребител

Мнениеот Bebe » 13 Мар 2003, 01:03

Tova sas Srtasburg mnogo mi haresa- I az sam se zapatila natam!
Proverete si e-maila , pisah Vi i 4akam otgovor za da mojem da prodaljim!
Tam mojete da mi pishete & za Strasburg
Bebe
Bebe

Назад към Общи дискусии