начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

За унизителното принизяване на юристите в BG

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

RE: За унизителното принизяване на юристите в BG

Мнениеот 13 » 03 Юни 2002, 09:26

Г-н Знайко нима lex е частен форум и новодошлите в него нямат статут на участници по въпроси които ги засягат?
13

Мнениеот Georgi Vrubchev-ml. » 03 Юни 2002, 10:54

Tova,koeto stava sus sudebnata vlast v momenta e ne samo unizitelno,no i obidno.I tova ako e demokracia-zdrave mu kajete!Vuobste ne sum siguren,che tova sa neobhodimite na sistemata promeni.Vupros,koito nyama otgovor e i zasto iskat da napravyat generalnite promeni v cyalata sud vlast v ramkite na mesec-dva.Tezi vuprosi mogat i tryabva da polu4at yasen otgovor,no ne smyatam,che nyakoi ste go dade.Ostava vseki da se opravya,kakto moje,no tova edva li ste dovede do nesto dobro.
Georgi Vrubchev-ml.

Мнениеот G.V.-ml. » 03 Юни 2002, 11:01

zasto kato govorite za konkretni nesta se podpisvate s psevdonimi.zastoto se deistva anonimno,zatova ste si pravyat snas kakvoto si iskat.
G.V.-ml.

RE: RE: За унизителното принизяване на юристите в BG

Мнениеот znajko » 03 Юни 2002, 12:37

Темата е достатъчно сериозна, затова съм малко подозрителен към инициативи на хора, дето даже и e-mail не са посочили. При тази анонимност опасността цялата тази дискусия да бъде употребена е доста голяма. И понеже другите участници ги познавам лично, затова подозрителността ми е насочена към Вас. Казвам се Пламен Михов, съдебен кандидат съм и телефона ми е 088 83 11 06. Представете се и вие и тогава бих участвал в предложената инициатива.
znajko

Мнениеот remo » 03 Юни 2002, 21:57

Здравей hebigatsu! Привет и на останалите колеги! Малко се позагубих напоследък, но какво да се прави - обективни причини! С удоволствие обаче се бухвам отново във форума. Принизяването и омаскаряването на юристите в РБългария се извършва най-вече от други юристи или квази такива. Напоследък изпадам в екстаз като слушам за все по-големите успехи на родната полиция и направо ме втриса от поведението на скапаните съдии, пускащи престъпниците. Решението на 90% от проблемите между перфектната полиция и гадната съдебна власт, може да бъде намерено чрез простичко уеднаквяване на критериите за отчет на дейността на полиция и съдебна власт. И когато прокурорът внесе обвинителен акт в съда по едно престъпление, едва тогава да бъде отчетена като положителна работата на полицията, следствието и прокуратурата. Мислите ли, че полицията ще се съгласи с това положение? Не-е-е! Защото разкриваемостта ще спадне главоломно! И освен това няма да има толкова поводи за хвърляне на кал по магистратурата! А тази система работеше безотказно до преди 10 години! Тогава обаче, за оплюване ще останат само съдиите, а те не са достатъчни като количество за обект, пък и много ясно ще си личи кой бърка в меда! А и при тази система малцина от съдиите ще си позволят такова явно поведение - и тогава - "О-о УЖАС! СЪДЕБНАТА СИСТЕМА МОЖЕ И ДА ПРОРАБОТИ!". И накрая - по основната нишка на темата - хората, които постоянно прекрояват и претворяват правилата за устройство и работа на съдебната система, не само, че са наясно какво и как, но и защо го правят! На този свят нищо не става случайно колеги, и всичките ни добри намерения да променим нещата към по-добро, остават само - добри пожелания! За съжаление, цялата тази тема и мненията по нея, са закъснели. ЗИДЗСВ е вече факт, за добро или за зло! За да не се случи същото и със Закона за Адвокатурата - бъдете по-агресивни колеги! P.S. Знам, че звуча малко песимистично, но в Търново е кал до гуша! Е! - като в цялата държава! Пък и отворкото от СУ малко ми вдигна адреналина! Хей - супер-студентчето в университета - единствено годно за качествен магистрат!!! Защо не седнем един срещу друг да си сверим часовниците!?!
remo

RE: RE: За унизителното принизяване на юристите в BG

Мнениеот Ваня » 12 Юни 2002, 17:55

Не е идеята да се нападаме на тема студенти от СУ и други. Боклуци и свестни хора излизат от всякъде. Лошото на нас юристите е, че в един момент винаги започваме да се нападаме почти на лична основа. А този подход никога не се е славел с градивност. След като едвам се понасяме помежду си, как очакваме някой извън нашето си блато да ни взима на сериозно. Винаги в един момент започваме да си съскаме на тема София - провинция, съдии - адвокати, СУ - други ВУЗ-ове и пр. Тъжно е да пренасяме подобен тон в това място, което би трябвало да е освободено от подобни предразсъдъци - форума. Дали е възможно спокойно да се обсъдят тези гнусни наслагвания в мисленето ни?
Ваня

RE: RE: RE: За унизителното принизяване на юристите в BG

Мнениеот Красимир Сахаров » 16 Юни 2002, 21:10

С интерес прочетох всички мнения! Мисля, че за положението на юристите трябва да се отчита обществено-икономическите условия, в които живеем. Стремим се към изграждане на "пазарна икономика", което е евфемизъм на капитализма. Това означава,че капитала диктува и създава нормите и трябва да се съобразяваме с този факт!
Красимир Сахаров

RE: RE: RE: За унизителното принизяване на юристите в BG

Мнениеот иван » 17 Юни 2002, 01:11

radvam se 4e niokoi tuk kaza neshto naistina viarno.Dr. koito sam kibi4at tuk samo se samogaliavat i.... obigdat.Taka ne stava.Pozdraviavam te 4e si namerila istinskia problem.
иван

Предишна

Назад към Общи дискусии