По закон има семейни лекари, защо да няма семейни адвокати?
Аз винаги съм се чудел - имам някакви неуредени наследствени имоти, имам няколко банкови сметки, две застраховки живот. Може да имам чекмедженце в трезор, акции и т.н. недай си боже един ден ме блъсне кола и си отида - от къде наследниците ми ще разберат какво съм имал, имам ли завещание и т.н.
Дори се замислям, че това трябва да стане задължително, като веднъж годишно по някой нов закон като ЗСА ( закона за семейните адвокати ) трябва да се ходи на имунизация ( да си кажете на адвоката къде какво имате ).
Тъпо го написах, но наистина ми е чудно - имам застраховка живот, ама само аз знам че имам, не върви да казваш на децата си - ето ти полицата, като ме заровите иди в компанията.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Семеен адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Семеен адвокат
Що пък ти трябва закон?
То ти откри "топлата вода"! Има много хора, които имат "семейни адвокати" ...
Какво ти пречи сега да си избереш някой адвокат и да му се доверяваш за всичките си лични дела ...
То ти откри "топлата вода"! Има много хора, които имат "семейни адвокати" ...
Какво ти пречи сега да си избереш някой адвокат и да му се доверяваш за всичките си лични дела ...
- inspectora
- Активен потребител
Инспекторе, свалям ти шапка! Ти си роден талант.
- Гост.
- Старши потребител
Ами така си е. Закон искат ... те за всичко им трябва закон ... даже и "Закон за миене на зъбите" им трябва на някои хора. То не е ли задължително, не можем да се сетим, че е позволено ...
Обаче бас ловя, че ако се направи такъв закон, горко ни и на нас и на законодателя ... кой знае каква помия ще се излее тогава /както и за лекарите, както и за гражданската отговорност и т.н. .../
Обаче бас ловя, че ако се направи такъв закон, горко ни и на нас и на законодателя ... кой знае каква помия ще се излее тогава /както и за лекарите, както и за гражданската отговорност и т.н. .../
- inspectora
- Активен потребител
Мен не ме гледай, говоря глобално и принципно.
Над 100 000 души загиват годишно в България - познай колко от тях ползват такава услуга?
Българина не го ли задължиш ( пак няма гаранция ), няма да се сети изобщо, че един ден няма да е жив.
Над 100 000 души загиват годишно в България - познай колко от тях ползват такава услуга?
Българина не го ли задължиш ( пак няма гаранция ), няма да се сети изобщо, че един ден няма да е жив.
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:По закон има семейни лекари, защо да няма семейни адвокати?
Аз винаги съм се чудел - имам някакви неуредени наследствени имоти, имам няколко банкови сметки, две застраховки живот. Може да имам чекмедженце в трезор, акции и т.н. недай си боже един ден ме блъсне кола и си отида - от къде наследниците ми ще разберат какво съм имал, имам ли завещание и т.н.
Дори се замислям, че това трябва да стане задължително, като веднъж годишно по някой нов закон като ЗСА ( закона за семейните адвокати ) трябва да се ходи на имунизация ( да си кажете на адвоката къде какво имате ).
Тъпо го написах, но наистина ми е чудно - имам застраховка живот, ама само аз знам че имам, не върви да казваш на децата си - ето ти полицата, като ме заровите иди в компанията.
заради диспозитивното начало и възможността лицата да се явяват лично пред съда,за защита на своите права
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Той българина не се сеща и че някой ден ще остарее и няма да може да работи и да си изкарва прехраната сам ...
Колкото до услугата - всеки да си преценя сам ... какво ти пука ...
Стига сме се задължавали за всичко - всеки си има глава на раменете /тя не е само, за да се пази равновесие/. Мен ако ме питаш, не само съм против такъв закон, ами съм за премахване на сумати подобни безумици - закони, които да "мислят вместо мен" ... /тоя новия с кредитите, дето можело се откажеш ако размислиш след някой ден - ...... малоумието ... осигурителната система по принцип ... и още мнооого други "закони за идиоти" .../
Колкото до услугата - всеки да си преценя сам ... какво ти пука ...
Стига сме се задължавали за всичко - всеки си има глава на раменете /тя не е само, за да се пази равновесие/. Мен ако ме питаш, не само съм против такъв закон, ами съм за премахване на сумати подобни безумици - закони, които да "мислят вместо мен" ... /тоя новия с кредитите, дето можело се откажеш ако размислиш след някой ден - ...... малоумието ... осигурителната система по принцип ... и още мнооого други "закони за идиоти" .../
- inspectora
- Активен потребител
до-inspectora а бе инспекторе ти кой мислиш ,че е умувал над тия закони,не такива малоумници като нас за всеки случай а такива учени които мислят как да има повече за хляб
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Ама не бих се изненадала, ако в подобна идея държавата види още едно перо в бюджета. Представете си само- правна осигуровка, правен статус, личен адвокат по 24 часа (последното е много лошо, тъй като на част от клиентите алкохола им "отприщва" правните проблеми и в 1-2 през нощта много се вълнуват дали ще им падне акта ), а НБПП придобива статута на "спешна помощ", задължителен годишен преглед на всички възможни правни проблеми- минали, настоящи, бъдещи, предполагаеми и въображаеми, и по 2 молби в годината, заплащани частично от правната каса... Не е трудно да се измисли, да му мисли обаче народа.
П.П. Как можах да пропусна... А също и задължителна годишна застраховка, която да покрива претърпените вреди от насрещната страна по делото, ако случайно през дадената година да я съдиш неоснователно
П.П. Как можах да пропусна... А също и задължителна годишна застраховка, която да покрива претърпените вреди от насрещната страна по делото, ако случайно през дадената година да я съдиш неоснователно
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Аз предпочитам семейна адвокатка . Със сини очи и хубаво тяло – поне по това ще мога да я оценя
Напоследак все по интимни ставаме в тоя форум. Лошото е ,че ми трият постовете когато стана прекалено интимен.
Напоследак все по интимни ставаме в тоя форум. Лошото е ,че ми трият постовете когато стана прекалено интимен.
- mladomo
- Потребител
до-bebitor само едно ще ти кажа то си го и знаеш де, ако ти предложат 100 бона заплата на месец като семеен адвокат няма да си пренебрегнеш принципите ли
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
до-mladomo ти се опитай да си потърсиш стига да предложиш разумна цена ,то що млади юристки гладни има
- toni_sf
- Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|