Здравейте,
Предполагам, че някой може да изкаже мнение по следния казус. Наемам апартамент необзаведен, чрез познати договор така или иначе не се подписва защото нямат време самите собственици. Прави се основен ремонт на апартамнета, всички режийни разходи за платени и има сума за връщане от топлофикация и софийска вода близо 600лв. Предварително е преведена предплата в рамките на 3 месечни наема. След 3 години ми се съобщава, че трябва да освободя апартамента. Всички сметки се предават заедно с ключовете на жилището. Сумата за възтановяване ми бе казано, че ще се възтанови след като собствениците дойдат в София. След 2 месеца изчакване те изпращат сина им / 18 годишен/, който оглежда апартамента и приема всичко. Сумата, която съм вложила в този апартамент е голяма. Последното, което направих ангажирах фирма, с която работиме/ служебно/ да санира общите части на кооперацията. След около час след въпросната среща ми се обажжда собственичката и почва да ме псува и твъди, че имота и е целия разбит няма нищо и че ми е дала 10000лв. Аз не очакваквала сумата от изправнения да ми бъде въстановена, но не съм предполагала, че човек може да си позволи подобно поведение и държание. Как се да процедирам?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 04:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Класическа измама или предварително обмислен акт?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Класическа измама или предварително обмислен акт?
Въпроса е кой какво има черно на бяло с подписи. Всичките закани и твърдения са безпочвени, ако няма документи, или поне свидетели. Така че ако уточните какво подписано има между вас, може би някой ще се опита да ви помогне.
Договор за наема явно няма. Решение на ОС за ремонта има ли? Пазите ли фактурите за ремонта? Протокол за предаване на апартамента, подписан от 18 годишния син има ли? Пазите ли сметките за платени консумативи (ток, парно, телефон) на апартамента? За какво точно ви искат тия 10 хиляди?
Изобщо в поста има само приказки, без почти никаква фактология.
Договор за наема явно няма. Решение на ОС за ремонта има ли? Пазите ли фактурите за ремонта? Протокол за предаване на апартамента, подписан от 18 годишния син има ли? Пазите ли сметките за платени консумативи (ток, парно, телефон) на апартамента? За какво точно ви искат тия 10 хиляди?
Изобщо в поста има само приказки, без почти никаква фактология.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|