начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Търся работа като юрист

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Търся работа като юрист

Мнениеот magi_jeleva » 30 Юни 2010, 10:47

poli_g написа:Посочете населеното място.
И, успех, колега.

За гр. София е.
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот mermaid9 » 30 Юни 2010, 11:38

hidden, харесва ми как пишеш, супер си!!!
mermaid9
Младши потребител

Мнениеот nadinikol » 30 Юни 2010, 12:21

Помогнете на доброто момиче, само глупости пишете :mrgreen:

Маги, нямаш ли разни познати адвокати, нотариуси, съдебен - изпълнител... поинтересувай се... не знам, дали някой би те наел, просто ей така :(
Наскоро имаше обява за помощник - нотариус да речем и то точно тук в lex
nadinikol
Младши потребител

Мнениеот aron_davidov » 30 Юни 2010, 12:24

.
Последна промяна aron_davidov на 03 Окт 2011, 19:35, променена общо 1 път
Аватар
aron_davidov
Потребител

Мнениеот DEKAH » 01 Юли 2010, 08:37

На колегата, която си търси работа желая успех. В момента пазара е в силна стагнация, но работа се намира. Бъдете настоятелна. Хванете се да работите и за ниско заплащане. Ако попаднете на хора, които ще ви оценят всичко ще се нареди.

Иначе... това, че един човек учи или е завършил право не го прави юрист. Дипломата не те прави юрист, нито пък професията ти. Юрист се става след мнооооого стаж, ядосване и четене.

В България юридическото образование е лошо. Дава ти основни познания за една занаятчийска професия. Взимаш си дипломата и... започваш да се учиш. Чиракуваш, стажуваш, бориш се да влезеш в системата. Малцина успяват да започнат хубава работа. Обикновено са връзкари или имат финансовата възможност да го направят /т.е. да започнат работа по техен избор, без значение от качествата им/. Все по-рядко колегите с качества успяват да се преборят с връзкарите. Ако продължаваме да я караме така се чудя кой точно ще работи и какво ще стане с авторитета на професията ни.

Гилдиите все повече се затварят и се превръщат в изродени еснафски организации.
Как може да се допуска гилдията да определя правилата и реда за прием на нови членове? ВСС си прави конкурси, ВАдвС-също. Все едно аз да съм сладоледаджия определям кой да продава сладолед в моя град, освен мен. Ами... нали ще му кажа "Хм... що си носиш капата у лево бре келеме".

В същото време липсва вътрешен контрол в гилдиите.
Съдиите след скандали отказват да си подават оставки, защото това, което са направили било законно. А морално ли е? Чакаме ВСС да се произнесе.... КОГА? В същото време назначенията, преместванията и определяне на административни ръководители остават съмнения за корупция...
Кой последно е направил проверка на действащите адвокати? Кой ще гарантира, че адвоката, който наемаме има знанията и уменията, за да ни защити? Адвокатските колегии освен да събират членски внос, да изключват адвокати защото не са си платили членския внос и да организират екскурзии и семинари, друго не правят. Не съм чул нито една колегия да защити адвокатите си от нелоялната конкуренция.
Кой следи дали нотариуса не нарушава интересите на страните, когато пише нотариалния акт? Кой следи дали нотариусите не нарушават закона при изповядване на сделките. Кога ще видим един нотариус да понесе професионална отговорност? Никога...
и.т.н.и.т.н.и.т.н.и.т.н.

п.п. извинявам се за отклонението в темата.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии