24 МАРТ
ДЕН НА ПРЕПОДОБНИ ЗАХАРИЯ
Зарахий бил син на египтянина Каприон. Баща му скоро изоставил семейството си и отшъл в манастир, като отвел със себе си и Захария. Там малкото момче получило много земни дарове, но те му носеле единствено страдания. Захарий повече от всичко искал да стане монах. Един ден хвърлил своята килимявка, стъпкал я в нозете си и казал:”Ако човек не бъде тъй сърдечно съкрушен, не може да бъде монах”. Оттогава св.Захарий станал един от най-почитаните хора сред монасите в пустинята, сред които проповядвал словото Божие до края на живота си.
Именници днес са Захари, Захарина, Захаринка.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 04:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
24 МАРТ - ДЕН НА ПРЕПОДОБНИ ЗАХАРИЯ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: 24 МАРТ - ДЕН НА ПРЕПОДОБНИ ЗАХАРИЯ
Е никой ли няма с това сладко име?
Аз пък съм си имала пра-пра дядо Захари!
Уси, ти напомняй, че повечето в този форум нямат спомени от детството (да са празнували подобни празници). Едно време нямаше как да те приемат право без някой от близките ти да е я партизанин, я ятак, я на империализма враг! Тези религиозни "лигавщини" бяха излишни и вредни, а времето не е чак толкова далеч в миналото, че да не се намират представители и "жертви" от онези времена ... Сорри !!!
п.п. Леко с развалените яйца, не започвайте веднага да ги мятате, всъщност си е така !
всичко ще си дойде на мястото, ти напомняй, Уси, напомняй !
Аз пък съм си имала пра-пра дядо Захари!
Уси, ти напомняй, че повечето в този форум нямат спомени от детството (да са празнували подобни празници). Едно време нямаше как да те приемат право без някой от близките ти да е я партизанин, я ятак, я на империализма враг! Тези религиозни "лигавщини" бяха излишни и вредни, а времето не е чак толкова далеч в миналото, че да не се намират представители и "жертви" от онези времена ... Сорри !!!
п.п. Леко с развалените яйца, не започвайте веднага да ги мятате, всъщност си е така !
всичко ще си дойде на мястото, ти напомняй, Уси, напомняй !
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|