начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Топлофикация ,не нарушава ли правата на човека

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Топлофикация ,не нарушава ли правата на човека

Мнениеот Асен » 27 Окт 2001, 23:37

Бихте ли ми казали ,дали ,,Топлофикация'',не нарущава правата на човека сьс задьлжителните си такси дори и при изключено парно.Не трябва ли човек сам да решава с какво ще се отоплява и кьда да си дава парите ,ако има вьбоще такива.С новите разпоредби не се ли извьршва изнудване?
Асен

RE: Топлофикация ,не нарушава ли правата на човека

Мнениеот someone » 29 Окт 2001, 12:40

Асене, задаваш отговори!!!
someone
Нов потребител

RE: Топлофикация ,не нарушава ли правата на човека

Мнениеот адвокат2 » 04 Ное 2001, 20:13

Отговорът на всичките въпроси е ДА. Ако аз се отоплявам с електричество, мога ли да поискам от съседа ми да ми плаща част от сметката за ток, понеже през стените затоплям и неговото жилище? От къде - накъде парното ще е по-различно?!
адвокат2

Re: Топлофикация ,не нарушава ли правата на човека

Мнениеот usra_ovcova » 08 Ное 2009, 12:15

Актуално е питането.Интересно е как са се развили нещата?
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот korry » 08 Ное 2009, 21:51

и че още ли не е осъдена тая топлофикация за тия практики?
както някой беше казал, българия не е държава - това е територия на интереси!

и малко оффтопик да засиля положението:
онзи ден разговарях с баща ми и сподели че бил чел наскоро статиите написани от Иван Вазов преди 150 години( горе долу). Потресен бил да види колко са актуални.
Аз си спомням че като бях тийнейджърче и аз ги четох и на мен бяха направили впетачление колко са актуални.
извода какъв е?
ами че сме толкова тъпи че 150 години не можем да си разрешим проблемите?
korry
Потребител

Мнениеот sisi19 » 08 Ное 2009, 23:37

Мммм даа. Определено нарушава закона, но и не само него. Създава и монополизам, изнудвайки хората да заплащат за нещо което не ползват. За това че старата система която е била в момента не работи.
Таксите са несправедливи.
Като собственик на имот, който съм закупила, аз желая същите да си махнат трабите от собствения ми имот, поради факта че никой няма право без моето съгласие да разполага с имота ми и ни най-малко да ме принуждава да заплащам такси.
Ако Топлофикация е придобила това от предниет собственици, то проблема си остава неин.
Да си изкарат трабите на вън и да си сложат крановете, а не да принуждават хората да заплащат зе нещо което не ползват. Лично аз имам сметка от 180 лв, за 1 месец без никакво основание. Парно никога не съм използвала и няма и да ползвам , нйо не съм и длъжна с тази сума да заплащам таксата наречена от тях :СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ:
НЕ ИМ СЕ ДАВАЙТЕ , ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА.
sisi19
Потребител

Мнениеот todorst » 25 Дек 2009, 21:17

НЯКОЙ БЕШЕ КАЗАЛ,ЧЕ ЧОВЕК ТОВА ЗВУЧИ ОБИДНО В БЪЛГАРИЯ. А ЗА ПРАВА НА БЕЗПРАВНИТЕ. НО ВСИЧКО СИ Е ВЪРЗАНО В ЗАКОН,ПРАВИЛНИК, НАРЕДБА. НЯМА МЪРДАНЕ .СЪС СЪПРУГАТА ДО РАЗВОД, С ТОПЛОФИКАЦИЯ ДО ГРОБ.НЯМА КАК ДА МАХНЕШ ТРЪБИТЕ.
todorst
Потребител

Мнениеот namakak » 25 Дек 2009, 22:13

ТЕЦ нарушава.Интересно къде отиват начислените суми от това,че всички с тец охлаждат въздуха за да има електричество.Тази Пара отива в домовете ви,така помагате на ТЕЦ,но защо и да плащате,като вече сте платили количество ток.
Къде отиват тези милиарди,защо се плащаше по 24 лева за двустаен преди 20 години,защо никой не дава гласност,защо много хора са необразовани за продукта пАра?
Когато си отговорите и на тези въпроси,туко виж сте останали и без парно и топла вода,но и няма да има такова текучество на незнайни доходи някъде.
Приели сте обекта си електрофициран и топлофициран.Но никъде не е упоменато за топлофикация,че трябва да се плаща излишната пара,която сте чували лятото от комините на ТЕЦ.Трябва само водата да се плаща,защото тя си се подгрява,за другото правиш услуга,а някой пълни джоба.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот todorst » 27 Дек 2009, 20:03

нещо не си наясно. нали гледаш телевизия. и призивите -неплащай, съди ТЕЦ-а.но лихвите се трупат. пращат ти фирми-събирачи на вземания. може и биячи. ТЕЦ- а е покровителстван от държавата. скоро имаше приказка, ако дължиш на ТЕЦ, не те пускат извънграница или пък новостта- да обединат сметките за ТЕЦ,електро, вода , данъци в едно. Тогава-жална ни майка. Не си платил ТЕЦ, спират и електрото,водата и ако може ти вземат купоните за стола.
ДЪРЖАВАТА, ТОВА Е ТЕЦ, останалите пасти да ядат. -цитат от френски крал.
todorst
Потребител

Назад към Взаимопомощ