- Дата и час: 24 Ное 2024, 03:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
търся юрист за работа в адв. кантора
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
90 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: търся юрист за работа в адв. кантора
Ostava da ni narugaete i na chalgadjii....
A, be shto ne ni pratite da vi miem prozorcite, na VAS Juristite?!
Naglostta, e na tazi, kojato otkri temata, spored jitejskata logika..Ани написа:
> О, моля ви се ! Това, че са ви предавали трима от нашите
> преподаватели не означава, че са ви "предавали нашите
> преподаватели". А колкото до изпитите - дълбоко се съмнявам, че
> вашето може да се нарече изпит, а имате и наглостта да
> твърдите, че било по-трудно отколкото в СУ!!! Имайте малко
> срам, колежке! Наистина приемам, че е възможно единици да
> станат що-годе добри юристи, наистина ако четат много и са
> сериозни, но ....... Вие явно не сте от тях, иначе щяхте да
> имате достатъчно мозък ,за да не парадирате с това, че ще
> завършили някакъв незнаен университет. Иначе нищо лично...
A, be shto ne ni pratite da vi miem prozorcite, na VAS Juristite?!
Naglostta, e na tazi, kojato otkri temata, spored jitejskata logika..Ани написа:
> О, моля ви се ! Това, че са ви предавали трима от нашите
> преподаватели не означава, че са ви "предавали нашите
> преподаватели". А колкото до изпитите - дълбоко се съмнявам, че
> вашето може да се нарече изпит, а имате и наглостта да
> твърдите, че било по-трудно отколкото в СУ!!! Имайте малко
> срам, колежке! Наистина приемам, че е възможно единици да
> станат що-годе добри юристи, наистина ако четат много и са
> сериозни, но ....... Вие явно не сте от тях, иначе щяхте да
> имате достатъчно мозък ,за да не парадирате с това, че ще
> завършили някакъв незнаен университет. Иначе нищо лично...
- Kolega ot PROVINCIJATA
Mislja, che hora zavyrshili poveche ot edin VUZ (imam chestta), mogat dobre da sravnjavattt
Drugite sa samite prepodavatelite... no te pyk sa pristrastni i tvyrde visooko..
A nashite izpiti si njaha dosta seriozni.
Inache, shtjahme da sme i zavyrshili vsichki, a ne - 2/3, naprimer.
P.S. Imal sym chestta i ,da poseshtavam lekcii na kolegi ot drugi VUZ-ove, prosto ot ljubopitstvo (v t.4. i v SF) - prosto e typo, da se pishe, che vsichki negri sa typi ili vsichki arabi - mrysni, ili vsichki bylgari - myrzelivi, ili vsichki sofijanci - naduti i t.n. ...
OK- tova njama da pomagne na kandidatite, v onazi kantora, shto te samite , ne mogat s intervju ili po drug podhodjash nachin da si otsejat kandidat...
Adski jalko!
Diana N написа:
> За съжаление е така - единици са добрите студенти - добре
> поне, че тези единици правят имиджа на цялата група. Иначе без
> тях всички останали студенти сякаш са насъбрани от кол и въже.
>
> И макар, че аз не уча в СУ, а в НБУ смятам че е крайно време
> рязко да се намали броя на новоприеманите студенти. И така да
> бъдат отсявани най-качествените и сериозните.
> Защото малкото добри студенти наистина много страдат и са
> потърпевши от това, че в НБУ има немалко техни "колеги", на
> които не им е мястото там. Само какви глупости говорят на
> изпити - да се смееш с глас ! Но имат безсрамието и наглостта
> да се явяват.
> А на всичкото отгоре тези мързели само знаят да се подиграват и
> завличат с лекции съвестните студенти. За тях те се едни
> загубени зубрачи, а те - всезнайковци и в същото време пълни
> двойкари.
>
> Дано да не ме разпознаят по това, което съм написала, но......
> много ми е зор !
Drugite sa samite prepodavatelite... no te pyk sa pristrastni i tvyrde visooko..
A nashite izpiti si njaha dosta seriozni.
Inache, shtjahme da sme i zavyrshili vsichki, a ne - 2/3, naprimer.
P.S. Imal sym chestta i ,da poseshtavam lekcii na kolegi ot drugi VUZ-ove, prosto ot ljubopitstvo (v t.4. i v SF) - prosto e typo, da se pishe, che vsichki negri sa typi ili vsichki arabi - mrysni, ili vsichki bylgari - myrzelivi, ili vsichki sofijanci - naduti i t.n. ...
OK- tova njama da pomagne na kandidatite, v onazi kantora, shto te samite , ne mogat s intervju ili po drug podhodjash nachin da si otsejat kandidat...
Adski jalko!
Diana N написа:
> За съжаление е така - единици са добрите студенти - добре
> поне, че тези единици правят имиджа на цялата група. Иначе без
> тях всички останали студенти сякаш са насъбрани от кол и въже.
>
> И макар, че аз не уча в СУ, а в НБУ смятам че е крайно време
> рязко да се намали броя на новоприеманите студенти. И така да
> бъдат отсявани най-качествените и сериозните.
> Защото малкото добри студенти наистина много страдат и са
> потърпевши от това, че в НБУ има немалко техни "колеги", на
> които не им е мястото там. Само какви глупости говорят на
> изпити - да се смееш с глас ! Но имат безсрамието и наглостта
> да се явяват.
> А на всичкото отгоре тези мързели само знаят да се подиграват и
> завличат с лекции съвестните студенти. За тях те се едни
> загубени зубрачи, а те - всезнайковци и в същото време пълни
> двойкари.
>
> Дано да не ме разпознаят по това, което съм написала, но......
> много ми е зор !
- Kolega ot PROVINCIJATA
Naj byrzo se vijda po otmenenite sydebni reshenija i po-honorarite..
Njama spor .
Бауди написа:
> Писна ми от комплексарските изказвания на т.нар."не от СУ"!
> Ако сте много добри и компетентни покажете го в съда или в
> кантората си!Аз не познавам юрист,завършил различен от СУ
> университет,който да е компетентен,колкото мен или колегите
> ми!Повечето са пълнеж!
Njama spor .
Бауди написа:
> Писна ми от комплексарските изказвания на т.нар."не от СУ"!
> Ако сте много добри и компетентни покажете го в съда или в
> кантората си!Аз не познавам юрист,завършил различен от СУ
> университет,който да е компетентен,колкото мен или колегите
> ми!Повечето са пълнеж!
- Kolega ot PROVINCIJATA
Niama nujda- ciala Bulgaria znae kakvi iuristi izlizat ot NBU i UNSS- pravni korifei ot mahlenski ma6tab!!!
- Dino.
Re: за г-н Ганчев
Г-н Ганчев,
в момента нямаме предстоящи дела в Пловдив, но тъй като нямаме кореспондираща кантора от този град, ще се радвам ако ми изпратите по е-maila някакви Ваши координати.
Приятен ден и благодаря, че някой прочете съобщението ми като нещо различно от удобен повод да излее натрупалата се у него злъч.
в момента нямаме предстоящи дела в Пловдив, но тъй като нямаме кореспондираща кантора от този град, ще се радвам ако ми изпратите по е-maila някакви Ваши координати.
Приятен ден и благодаря, че някой прочете съобщението ми като нещо различно от удобен повод да излее натрупалата се у него злъч.
- Милена.П
Колега,
От скромния ми опит мога да ви кажа, че всичко зависи от човека. Имахме конкурс за сътрудник, разбира се на първоначално минимална р.з. за 4 часов работен ден. Спряхме се на 3-ма кандидати. Първата се оказа по несериозна и от времето (учи в СУ), казвам в 9:00 в кантората тя ми идва в 10:30. Може да се сетите дали дълго я изтърпях. Младежа също от СУ, ме дразнеше с цялостното си поведение и липса на заинтересованост към работния процес (никак не му беше интересно да чете дела и да се включва в работата). Третата девойка се справяше криво ляво, но когато кажа 14 с-в имам предвид 14 с-в, а не входяща регистратура. Когато и звънна да и дам задача, която да свърши (звъня в работното и време, което тя си определи, че да може и да ходи на лекции) никой не ми вдига в кантората. Писма ми в един момент и я игнорирах. Интереса към работата беше, кога ще си получи заплатата. Умишлено спрях да и давам работа и да обсъждам каквото и да било с нея, защото тя не беше юрист в кръвта си.
Случи ни се да работим и с дипломиран колега, но за него % от хонорара беше по-важен от това дали въобще е свършил нещо за този %. Теглих чертата и се оказа, че дадения % надхвърля % работа.
Накрая ми писна и си взех сътрудник, БЕЗ юридическо образование. Безкрайно доволна съм, точна и коректна. Няма случай в който да не си е свършила работата. Организира ми срещите, следи ми делата. Държи връзка с клиентите. Замисляйки се, точно от това имах нужда. Заслужи си за 1 месец да и увелича заплатата от 120 на 200 лв. за 4 часов работен ден. Ако продължава така, сигурно пак ще я поощря.
Сега мога да ви пожелая само късмет и успех в намирането на колега, който да е достатъчно съвестен и отговорен.
Вчера си говорих с колега от старата генерация, по едно дело сме с него 2-ма адвокати. Колегата, която беше на противната страна ;”)))) не си беше чела делото. Разбира се след като приключихме заседанието си говорихме с него, та той сподели, че има наблюдения, че “за младите сега е важно да вземат хонорара и после забравят за делото”, да ви кажа честно и на мен ми се струва, че все повече такива колеги има, независимо кой къде е завършил.
От скромния ми опит мога да ви кажа, че всичко зависи от човека. Имахме конкурс за сътрудник, разбира се на първоначално минимална р.з. за 4 часов работен ден. Спряхме се на 3-ма кандидати. Първата се оказа по несериозна и от времето (учи в СУ), казвам в 9:00 в кантората тя ми идва в 10:30. Може да се сетите дали дълго я изтърпях. Младежа също от СУ, ме дразнеше с цялостното си поведение и липса на заинтересованост към работния процес (никак не му беше интересно да чете дела и да се включва в работата). Третата девойка се справяше криво ляво, но когато кажа 14 с-в имам предвид 14 с-в, а не входяща регистратура. Когато и звънна да и дам задача, която да свърши (звъня в работното и време, което тя си определи, че да може и да ходи на лекции) никой не ми вдига в кантората. Писма ми в един момент и я игнорирах. Интереса към работата беше, кога ще си получи заплатата. Умишлено спрях да и давам работа и да обсъждам каквото и да било с нея, защото тя не беше юрист в кръвта си.
Случи ни се да работим и с дипломиран колега, но за него % от хонорара беше по-важен от това дали въобще е свършил нещо за този %. Теглих чертата и се оказа, че дадения % надхвърля % работа.
Накрая ми писна и си взех сътрудник, БЕЗ юридическо образование. Безкрайно доволна съм, точна и коректна. Няма случай в който да не си е свършила работата. Организира ми срещите, следи ми делата. Държи връзка с клиентите. Замисляйки се, точно от това имах нужда. Заслужи си за 1 месец да и увелича заплатата от 120 на 200 лв. за 4 часов работен ден. Ако продължава така, сигурно пак ще я поощря.
Сега мога да ви пожелая само късмет и успех в намирането на колега, който да е достатъчно съвестен и отговорен.
Вчера си говорих с колега от старата генерация, по едно дело сме с него 2-ма адвокати. Колегата, която беше на противната страна ;”)))) не си беше чела делото. Разбира се след като приключихме заседанието си говорихме с него, та той сподели, че има наблюдения, че “за младите сега е важно да вземат хонорара и после забравят за делото”, да ви кажа честно и на мен ми се струва, че все повече такива колеги има, независимо кой къде е завършил.
- Гери
Всичко зависи от човека, Гери, но защо никой не осъзнава това?
Това е един предразсъдък, от който страдат много свестни юристи , които не са завършили СУ.
Това е един предразсъдък, от който страдат много свестни юристи , които не са завършили СУ.
- 8888
За втори път имам удоволствието днес да се срещна с теб, Гери!
Много се радвам, когато срещна трезвомислещи хора, здраво стъпили на земята!
Много се радвам, когато срещна трезвомислещи хора, здраво стъпили на земята!
- Бо
Аз съм имал привилегията да работя с представители на почти всички факултети. Навсякъде има гъби и можещи и искащи. Само процентът е различен - най-добро е съотношението в СУ по разбираеми причини - столица, притегателно място и традиции. Не ми се влиза в спорове, това е моят личен опит и го споделям.
Обаче има и друго - точно мои колеги от този факултет спират да се развиват, защото слушат непрекъснато за великото си образование и как са без конкуренция (и това е до човека естествено, но го наблюдавам като явление), докато колегите от другите факултети често (не винаги, но в по-висок процент) са по-мотивирани да се дообразоват по обратните причини.
Според мен проблем с качеството наистина има. Да приемем, че нямаме право да спираме никой който иска да влезе в университет и може да си плати. Но нека има един единен държавен тест при завършването, а не тези смехотворни и субективни комисии, и всичко ще стане ясно по обективен критерии.
Обаче има и друго - точно мои колеги от този факултет спират да се развиват, защото слушат непрекъснато за великото си образование и как са без конкуренция (и това е до човека естествено, но го наблюдавам като явление), докато колегите от другите факултети често (не винаги, но в по-висок процент) са по-мотивирани да се дообразоват по обратните причини.
Според мен проблем с качеството наистина има. Да приемем, че нямаме право да спираме никой който иска да влезе в университет и може да си плати. Но нека има един единен държавен тест при завършването, а не тези смехотворни и субективни комисии, и всичко ще стане ясно по обективен критерии.
- enigma
Ako e prakti4no, moeto predlozhenie e takova: Rabotja vav Varna, kato advokat ot edna godina.
Estestveno e zaetostta mi da ne e strahotna.
Ne sam zavyrshil SU a Varnenskija TU.
Ako tova ne e prechka.
Imam i drugo obrazovanie i dobri Angliiski i Ruski, ako tova ima znachenie.
Angazhimentite mi sa predimno v oblastta na tyrgovsko i, naposledak sdelki s mendvizhimi imoti. Imam i grazhdansko, razbira se, no tova ne e osnovnoto.
Izvestni poznanija i praktika imam v dela i sporove iz oblastta na morskoto pravo, kakto i, opit kato sreden upravlenski kadyr v morskija transport.
Ako vi e neobhodimo sytrudnichestvo, moga se otzova.
Valchev
Estestveno e zaetostta mi da ne e strahotna.
Ne sam zavyrshil SU a Varnenskija TU.
Ako tova ne e prechka.
Imam i drugo obrazovanie i dobri Angliiski i Ruski, ako tova ima znachenie.
Angazhimentite mi sa predimno v oblastta na tyrgovsko i, naposledak sdelki s mendvizhimi imoti. Imam i grazhdansko, razbira se, no tova ne e osnovnoto.
Izvestni poznanija i praktika imam v dela i sporove iz oblastta na morskoto pravo, kakto i, opit kato sreden upravlenski kadyr v morskija transport.
Ako vi e neobhodimo sytrudnichestvo, moga se otzova.
Valchev
- Kolega ot Varna
Уважаеми г-н Вълчев,
благодаря Ви за отговора. По принцип имаме колега от Варна, с който работихме, но той от известно време е съдия и въпреки, че продължаваме да кореспондираме, може да ни се наложи понякога да прибягваме до услугите и на трети лица. Ще Ви бъда благодарна ако ми изпратите Вашите координати на посочения по-горе e-mail
благодаря Ви за отговора. По принцип имаме колега от Варна, с който работихме, но той от известно време е съдия и въпреки, че продължаваме да кореспондираме, може да ни се наложи понякога да прибягваме до услугите и на трети лица. Ще Ви бъда благодарна ако ми изпратите Вашите координати на посочения по-горе e-mail
- Милена.П
Аз съм адвокат от 5 години. Не съм завършил Софийският университет, но имам собствена кантора, каквато нямат сигурно 90 процента от тези завършили същият. Никога не съм ходил на курсове по английски език но имам много клиенти англичани. Начина ви на мислене е деструктивен.
- dani
- Младши потребител
За превеждането си има преводачи. За правото си има юристи.
- dani
- Младши потребител
Da vidim prez 2008 g. kolko juridicheski fakulteta shte ostanat
- prihodjasht
През 2008 година тук няма да останат хора, които да обслужваме. Пък юридическите факултети не ги мисли.
- dani
- Младши потребител
Moga da se "prisyedinq" kym kolegata ot Varna. I az rabotq kato advokat vyv Varna ot dve godini i nqkolko meseca. Rabotq na italianski i anglijski ( kato v momenta sledvam italianska filologiq), imam klienti chugdestranni firmi, predimno italianski.
Rabotq predimno v oblastta na tyrgovskoto, veshnoto, obligacionnoto, a veche - i v oblastta na korporativnoto pravo.
Zavyrshila sym Pravo v Ikonomicheski universitet - Varna, a sega sledvam distancionno v Pisa-Italia.
Ako moga da Vi byda polezna she se radvam da se zapoznaem i eventualno da rabotim zaedno.
Rabotq predimno v oblastta na tyrgovskoto, veshnoto, obligacionnoto, a veche - i v oblastta na korporativnoto pravo.
Zavyrshila sym Pravo v Ikonomicheski universitet - Varna, a sega sledvam distancionno v Pisa-Italia.
Ako moga da Vi byda polezna she se radvam da se zapoznaem i eventualno da rabotim zaedno.
- Теа
Багодаря за Вашата оферта.
Ще ви бъда благодарна ако изпратите вашите координати на e-mail адреса ни. В случай на необходимост ние също бихме могли да Ви бъдем полезни, тъй като член на нашия екип практикува като адвокат в Италия и преподава в два от най-реномираните Римски университета.
Ще ви бъда благодарна ако изпратите вашите координати на e-mail адреса ни. В случай на необходимост ние също бихме могли да Ви бъдем полезни, тъй като член на нашия екип практикува като адвокат в Италия и преподава в два от най-реномираните Римски университета.
- Милена.П
Здравейте колега,
ако имате нужда от юрист
в Добрич с удоволствие ще съдействам
ако имате нужда от юрист
в Добрич с удоволствие ще съдействам
- Meg1
Кolega ОТ РRОVINСIJАТA,
Какво ме цитираш , бе човек? Написах всичко това в момент на гняв, защото ми писна да бъда жертва на интригите на мои колеги от НБУ. Затова и написах цялата истина за тази порочна обстановка. Нека всички да я знаят, какво от това !
Какво ме цитираш , бе човек? Написах всичко това в момент на гняв, защото ми писна да бъда жертва на интригите на мои колеги от НБУ. Затова и написах цялата истина за тази порочна обстановка. Нека всички да я знаят, какво от това !
- Diana N
90 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|