начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Името на фирмата ми -регистрирано от друг с търг. марка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Името на фирмата ми -регистрирано от друг с търг. марка

Мнениеот miramir » 16 Мар 2022, 10:29

ЗДравейте!
Предстои ми регистрация на дружество. В търговския регистър името е свободно, но в някои страни от Европа, а също и САЩ и Мексико има регистрирана такава търговска марка. Проблем ли е това. Да сменя ли името?
miramir
Нов потребител

Re: Името на фирмата ми -регистрирано от друг с търг. марка

Мнениеот ivanov_p » 16 Мар 2022, 11:12

Трябва да се провери териториалния и материален обхват на регистрираните търговси марки, възможно е и да може да регистрирате без проблем, но си сменете името, защото е смешно когато някоя шкембеджийница е кръстена "Риц". Преди години имаше две марки ментета - Понаасоник, Пованасоник, едната от тях обаче напредна и се разви, но името менте не я прави сериозна дори и ако надмине оригинала.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Името на фирмата ми -регистрирано от друг с търг. марка

Мнениеот dimist » 16 Мар 2022, 12:51

ivanov_p написа:Трябва да се провери териториалния и материален обхват на регистрираните търговси марки, възможно е и да може да регистрирате без проблем, но си сменете името, защото е смешно когато някоя шкембеджийница е кръстена "Риц". Преди години имаше две марки ментета - Понаасоник, Пованасоник, едната от тях обаче напредна и се разви, но името менте не я прави сериозна дори и ако надмине оригинала.

Името на ментето беше "Панасоаник"
dimist
Потребител

Назад към Взаимопомощ