- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Некоректна колекторска фирма, какви са правата ми?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Некоректна колекторска фирма, какви са правата ми?
От край време имам проблем с коректорска фирма за събиране на задължения. Става въпрос за задължение към мобилен оператор, а сумата е около 1000 лева. Преди два месеца имаше частично плащане в размер на 150 лева, а давността не е минала, и до колкото знам след частично плащане, се възобновява. Колекторската фирма е крайно некоректна, има закани по телефона, арогантно отношение и така, и последния път когато се чухме, човека отсреща каза че щял да ме даде на ЧСИ, понеже му обясних с добър тон че няма как да има плащане от моя страна като не са ми изпратили документ от тяхна страна за договаряне на вноските и така. Всеки път ми искат различни суми, и ме правят на глупак с отвратителното си отношение. Най ме притеснява факта че скоро пак ще сме в пандемия и без доходи, а тази фирма често осъждала клиентите си без да ги уведомят за делото. Какво ще се случи ако очаквам по време на пандемия пари, и изведнъж да се окаже че сметката ми е запорирана без да съм уведомен. Знам че трябва да ме уведомят, но системно не го правят, като имам и познати които не са били уведомени че са осъдени от въпросната фирма, с която са се сблъсквали и преди! В такъв случай какви са правата ми и как да постъпя, и ако ме осъдят и запорират без да ме уведомят, имам ли право да ожалвам и да заведа дело? Всякаква информация ми е полезна, благодаря предварително.
- emilv94c66u
- Нов потребител
Re: Некоректна колекторска фирма, какви са правата ми?
Частичните вноски - зависи от основанието за плащане - не са валидни, не признават дълга.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Частичните вноски - зависи от основанието за плащане - не са валидни, не признават дълга.
В такъв случай какво да правя и как да се спася, какви са правата ми?
- emilv94c66u
- Нов потребител
Правото ви е да платите. Доколкото плащането трябва да е точно може да поискате да ви изпратят размера на задължението в писмен вид, което едва ли ще направят. Погледнете си договора с доставчика и преценете колко е задължението ви, ако е приблизително такова имате избор да започнете да плащате или да чакате дело.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Правото ви е да платите. Доколкото плащането трябва да е точно може да поискате да ви изпратят размера на задължението в писмен вид, което едва ли ще направят. Погледнете си договора с доставчика и преценете колко е задължението ви, ако е приблизително такова имате избор да започнете да плащате или да чакате дело.
Това се опитвам да обясня, нямам изпратен договор от тяхна страна, подиграват се по телефона. Един път искат вноска в размер на 100 лева, ако я платя, обаждат се и казват плати повече или.....? Плашат, и в случай че ме осъдят без да ме уведомят, какво да правя? И как да има плащане като няма документ за споразумение?
- emilv94c66u
- Нов потребител
Те правят клопка - от която се чувствате именно така - разбира се - може да ги съдите - но са като мухи.
Само по давност може да претендирате. Нахални са извънредно.
Само по давност може да претендирате. Нахални са извънредно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
До колкото си спомням, колегата от горният пост ги бореше с отрицателен. Пишете му....
-
alexandar25 - Потребител
Ivanov_P е самият той е наясно - защото е правил колекторски щурмове - пряко казано - организирал е навремето и има точна мисъл в обърканият хаос на изпълнението, юрист е - знае и А и Б, тук е от повече от 1000 мнения, което си е ветеран.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|