Случаят е следния: при правилно подаден в заявлението адрес на управление на ЕООД за регистрация, съответната служителка в СГС прави явна фактическа грешка. При получаването обаче на новото решение с поправен адрес, служителката ми иска да внеса 25 лв. за нова публикация в ДВ. Ясно ми е, че СГС няма предвидено перо в бюджета си за покриване на такива вреди, но защо ме правят на глупак, като грешката е тяхна. Мисля си да внеса сумата и да съдя, но как? По ЗОДВПГ - май не става, защото там попадат само незаконни актове, действия и бездействия, а тук става дума за техническа грешка. Може би ще трябва по ЗЗД - непозволено увреждане. И тъй като се касае за грешка на служител - работодателя ще отговаря, т.е. СГС.
Какво ще ме посъветвате, да се захващам ли?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да съдя СГС пред СРС?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да съдя СГС пред СРС?
В такъв случай си искай и таксата за промени в Булстат - 35 лв.
- an
- Младши потребител
Можеш да поискаш съдията във фирмено да ти се произнесе по въпроса следва ли отново да плащаш такса за обнародване. така вече ще имаш официален отговор, който можеш да приложиш в една жалба и до Инспектората при Министерство на правосъдието.
- хммм
Дона е права. Заядеш ли се с тях, при друга работа там ще ти е... майката. Те се защитават една -друга като оси. Мисля, че можеш по дисциплинарен ред да искаш от Председателя да бъде наказана служителката и тя да заплати тези 25 лв. Но съществува опасност да ти укрият документите и да не можеш да докажеш правотата си. За съжаление в България не само там е така. Виж в Наредба № 28 за функциите на служителите в помощните звена и канцелариите на районните, окръжните, военните и апелативните съдилища, тя скоро имаше изменение, там ще видиш правомощията и реда. Морални и др. вреди можеш да искаш само по ЗОДПВГ
- e
Когато вземаш препис от Решението, го чети на място - така ще си оправят грешката своевремено и ще си спестиш разправии.
- an
- Младши потребител
"...да искаш от Председателя да бъде наказана служителката и тя да заплати тези 25 лв. "
В конкретния случай служителка е сбъркала, но такива грешки се правят и по дела, най-вече за несъстоятелност, където съдията сам си пише решенията /и си поправя :)/ Него как ще накажат?
Има и друго - никой не може да ви задължи да обнародвате решението за поправка, ако вие не желаете. За какво ви е?
В конкретния случай служителка е сбъркала, но такива грешки се правят и по дела, най-вече за несъстоятелност, където съдията сам си пише решенията /и си поправя :)/ Него как ще накажат?
Има и друго - никой не може да ви задължи да обнародвате решението за поправка, ако вие не желаете. За какво ви е?
- о
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|