начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да съдя СГС пред СРС?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да съдя СГС пред СРС?

Мнениеот zvezda » 27 Авг 2004, 09:06

Случаят е следния: при правилно подаден в заявлението адрес на управление на ЕООД за регистрация, съответната служителка в СГС прави явна фактическа грешка. При получаването обаче на новото решение с поправен адрес, служителката ми иска да внеса 25 лв. за нова публикация в ДВ. Ясно ми е, че СГС няма предвидено перо в бюджета си за покриване на такива вреди, но защо ме правят на глупак, като грешката е тяхна. Мисля си да внеса сумата и да съдя, но как? По ЗОДВПГ - май не става, защото там попадат само незаконни актове, действия и бездействия, а тук става дума за техническа грешка. Може би ще трябва по ЗЗД - непозволено увреждане. И тъй като се касае за грешка на служител - работодателя ще отговаря, т.е. СГС.
Какво ще ме посъветвате, да се захващам ли?
zvezda
Потребител

Re: Как да съдя СГС пред СРС?

Мнениеот донна2 » 27 Авг 2004, 09:28

защо не напишеш една жалба до председателя на съда
донна2

Мнениеот an » 27 Авг 2004, 12:01

В такъв случай си искай и таксата за промени в Булстат - 35 лв.
an
Младши потребител

Мнениеот хммм » 27 Авг 2004, 12:16

Можеш да поискаш съдията във фирмено да ти се произнесе по въпроса следва ли отново да плащаш такса за обнародване. така вече ще имаш официален отговор, който можеш да приложиш в една жалба и до Инспектората при Министерство на правосъдието.
хммм

Мнениеот e » 27 Авг 2004, 12:27

Дона е права. Заядеш ли се с тях, при друга работа там ще ти е... майката. Те се защитават една -друга като оси. Мисля, че можеш по дисциплинарен ред да искаш от Председателя да бъде наказана служителката и тя да заплати тези 25 лв. Но съществува опасност да ти укрият документите и да не можеш да докажеш правотата си. За съжаление в България не само там е така. Виж в Наредба № 28 за функциите на служителите в помощните звена и канцелариите на районните, окръжните, военните и апелативните съдилища, тя скоро имаше изменение, там ще видиш правомощията и реда. Морални и др. вреди можеш да искаш само по ЗОДПВГ
e

Мнениеот an » 27 Авг 2004, 13:17

Когато вземаш препис от Решението, го чети на място - така ще си оправят грешката своевремено и ще си спестиш разправии.
an
Младши потребител

Мнениеот о » 27 Авг 2004, 15:34

"...да искаш от Председателя да бъде наказана служителката и тя да заплати тези 25 лв. "
В конкретния случай служителка е сбъркала, но такива грешки се правят и по дела, най-вече за несъстоятелност, където съдията сам си пише решенията /и си поправя :)/ Него как ще накажат?
Има и друго - никой не може да ви задължи да обнародвате решението за поправка, ако вие не желаете. За какво ви е?
о

Назад към Взаимопомощ