начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Delo srestu MVR

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Delo srestu MVR

Мнениеот mi6o » 31 Мар 2004, 20:02

Iskam da zaveda grajdansko delo srestu MVR.Vaprosa e osoben i mojebi pretsedent v uridi4eskata praktika. Kazusat e sledniat: Biah kursant v politseiskata akademia .Prekasnah obu4enieto si po slab uspeh za u4ebnata 2002-2003,sled tova udaljih prekasvaneto si s oste edna godina do 2004 po semeini pri4ini s razre6enie na rektora.V na4aloto na tazi godina podadoh raport za vaztanoviavane ,pri koeto biah izpraten na psihoizsledvane .Rezultata ot nego be6e negativen.Na 9.03.2004 mi idadoha zapoved za otstraniavane ,v koiato ima red nesaotvetstvia s materialnopravnite razporedbi na zakona .Osven tova vav hoda na opitami da si vaztanovia pravata ot parvata mi stapka do izdavaneto na zapovedta ot strana na rakovodstvoto biaha izvar6eni red naru6enia na protsesualnoto zakonodatelstvo.
VAZOSNOVA NA TOVA SMIATAM 4E ZAPOVEDTTA E NEDEISTVITELNA.

Osven tova imam sklu4en dogovor po ZZD s rakovodstvoto na Akademiata 4e te se zadaljavat da me obu4avat ,a az sled tova ste rabotia v MVR 10 god sled diplomiraneto si.Vsa6nost dogovora sadarja mnogo pove4e razporedbi ,no az go opisvam s dve dumi zastoto me interesuva dali niakoi se naviva da se prebori s men sre6tu MVR.

Ako niakoi se interesuva ot kazusa molia da mi pi6e na mail- az ste mu pratia i dvata dogovora v deistvitelen razner i variant.

Ideiata mi e da gi udarim za neizpalnenie na dogovora ,kato ne im dadem da si izklu4at otgovornostta 4rez psihologi4eskoto izsledvane,zastoto tova e gore dolu zastitata im. Az li4no imam vijdane kak da go napravia no iskam da 4uia kvalifitsirana pomo6t ili ideia ,no ako niakoi iska da se zaeme da me za6titava niama da mu otkaja ,no ste triabva d a4uia ideiata mu i sled tova ste re6a -zastoto naposledak se nagledah na polu gramotni advokatai.
Az li4no smiatam 4e moje da se zavede isk v razmer na minimum 50 000 leva.
Gotov sam da sklu4a dogovor sas tozi koiro ste me zastitava ,c koito da mu predostavia polovinata ot platenoto obe6tetenie (25 000leva)
mi6o

Re: Delo srestu MVR

Мнениеот marsi » 01 Апр 2004, 10:01

Хубаво си го намислил, но най-вероятно ще изчерпиш възможностите в България. Твоя случай е същият както ако работиш в МВР и не се харесаш на началника си и той те изпрашта на реподбор и довиждане. Друг е въпроса, доколко е обиктивен този изпит. Мисля, че има една наредба ако не се лъжа за провеждането на тези изпити, и мисля че имаше някаква възможност за комисия, но смисъла е никакъв ако са те нарочили. А това с договора по ЗЗД по него може и трябва да се мисли
marsi

Re: Delo srestu MVR

Мнениеот mi6o » 01 Апр 2004, 20:42

Marsi az tova go znam ,samo 4e razlikata s tova ,ako sam slujitel e 4e zaslujiteli ima sto gode reglament,no za kursanti niama nikakav.Ta te dori niamat pravilnik za ustroistvoto i deinossta na Akademiata.Vbesiavam se ot tova 4e se 4ustvat nedosegaemi,a tova e taka za6toto tam e kotilo za politsai i prepodavateli s politi4eski ambitsii.Tova miasto e gnezdo ,zavet za razli4ni li4nosti ,koito kogato gi podgoni obstestvenoto mnenie se spotaiavat tam,za da izliazat i da var6at gnusotii na na6 grab sled vreme.
Ta samia Petkanov mi e prepodaval po Dana4no i znae6 li kak prote4e izpita -na tezi koito biaha idvali vednaj ili dvapati na lektsii pisa 6 ana tezi koito ne stapvaha 4.Osven tova potova vreme toi se kandidatira6e za deputat i za okolo 50 4as koito imah po programa toi doide 2 pati.A samiat izpit be6e edna goliama agitatsia da se glasuva za VDSV.A ujkim po zakon v mvr nemoje da se provejda agitatsia.:))))))))))))
Eto tova sa horata koito rabotiat i prepodavat tam.
I zatova sam besen.I znae6 li zasto me otriazaha na 1 to psiho -imenno zaradi tova ,zastoto si pozvolih da mislia i da vazrazia srestu prostotiata v MVR.
A drugata pri4ina be6e 4e kategori4no otkazah da TOPIA PRIATELITE SI I POZNATITE PRED NA4ALNITSITE SI.
E sega sam van!!!!!!!!! Jalko zastoto obi4am rodinata si i bih stanal dobar politsai.
No pak imam dostata4no akal i svoboda da izraziavam tova koeto mislia i niama d aaaima ve4e labavo srestu tia deto talkuvat prevratno zakona i se kriat zad administrativna nedosegaemost.
mi6o

evalata pi4, samo se 4udia -

Мнениеот nekoj » 05 Апр 2004, 15:08

ti predi tova ne znaeshe li kak e u miliciata, ta sega si tyj razo4arovan ?

i kakvo izobshto si diril tam - neslu4ajno tova e prezrjana profesia ot mnogo hora

neka 4estnite(ako ima takiva) da ne se zasjagat - no tova e fakt
nekoj

Radvaj se, che ne sa te izkljuchili!!!!

Мнениеот ChiefProsecutor » 05 Апр 2004, 15:16

Ot tazi mrusna pomija. ako si kaduren, shte rabotish drugade! Ima hiljadi vuzmojnosti da sudish MVR i bez da si policaj!!!
ChiefProsecutor

Назад към Взаимопомощ