начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Задграничен паспорт

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Задграничен паспорт

Мнениеот milia » 08 Фев 2009, 13:09

Накратко: Европейски Ученически парламент организира ден "Евроскола" по програмата "Европейското училище за Европейския парламент" (за повече информация - http://education.actualno.com/news_201300.html ). Тази година избраха нашето училище да представя България. Избират се 20-25 ученика от 2 випуска и аз съм от избраните. Пътуването до Страсбург минава през Белград.
Затова ми е необходим задграничен паспорт и заверено пълномощно от двамата родители. Родителите ми са женени, но не живеят заедно (живея с майка си). Баща ми не желае да ме пусне през Сърбия (на основание трагедията в Лим, отношенията България-Сърбия и евентуално отвличане на нашия автобус докато минава оттам).
Навършила съм 17 години, 18 навършвам през юни, а пътуването е през месец май. Има ли начин да си извадя задграничен паспорт без неговото съгласие?
milia
Нов потребител

Re: Задграничен паспорт

Мнениеот wit » 10 Фев 2009, 18:32

Най-добрия вариант е, както Ви е написал колегата да се споразумеете. Проблемът е не в паспорта, на Калотина и с лични карти + 20 евро пускат, а в разрешението за излизане от страната. Делцето е съдебна администрация, но тръгнете ли по този път - РД е минал и упражнението се обезмисля. Пак опитайте с молби и убеждаване. Краен вариант - медиация. Успех!
wit
Младши потребител

Re: Задграничен паспорт

Мнениеот milia » 10 Фев 2009, 21:11

Убедихме го! Благодаря ви за съветите :-)
milia
Нов потребител

Назад към Гражданство