Колеги, имам нужда от съвет. Не съм наясно със заповедното производство, от 20 г практикувам вещно право.
Накратко, казусът е следния: През 2012 г банка Х по реда на чл.417 ГПК се снабдява със ЗНИ срещу мен. Възразявам, както и редно и печеля предявения срещу мен иск по чл.422 и в Окръжен и в Апелативен съд, т.е. имам решение със СПН. Заповедното производство беше образувано само за главница, не и за лихвите.
Наскоро разбирам, че пак през 2012 г същата банка с друго заповедно производство се е снабдила с изп.лист за лихвите. Възразих и пак заведоха дело от банката. Направих справка по нета в сайта на СРС, където са издадени изп.листове и по второто дело /за лихвите/ ми направи впечатление, че изп.лист е от 2012 г, но в сайта пише, че през 2014 и 2016 г има издавани допълнително нови разпореждания от СРС. Допустимо ли е след издаване на изп.лист да бъдат издавани разпореждания по това заповедно производство, както и нормално ли е аз да бъда известена 5 г след образуването му? Ще бъда благодарна за вашите съвети?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заповед за незабавно изпълнение по 417 ГПК
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заповед за незабавно изпълнение по 417 ГПК
Лихвите се погасяват с тригодишен давностен срок.
- katerinakuch
- Активен потребител
Има бъг в сайта на СРС, като повтарят еднакви данни за различни събития, това е отдавна.
Тоест - не им се нанасят данни.
Тоест - не им се нанасят данни.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
След издаване на ЗИ и ИЛ по 417 ГПК може да има и още разпореждания. В случая трябва да се провери делото и да се види дали ЗИ и ИЛ са били връчени от съдебен изпълнител и най-вече кога, заради спецификата на производството и недообмисленото и недописано ТР по въпроса.
- ivanov_p
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|