начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Съдия - /не/ изпълнител

Съдия - /не/ изпълнител

Мнениеот BaTSali » 13 Сеп 2004, 11:18

Уважаеми колеги!
Изправен съм пред един безумен Въпрос: Съдия-изпълнител, отказва да издаде искано от взискател удостоверение, по силата което да се снабди с друго такова от ТДД на N- град, от което да е видно какво движимо и недвижимо имущество притежава длъжника, тъй като представлявало служебна тайна. При обжалването на отказа на съдия-изпълнителя пред ОС на N - град, още по безумния съдия потвърди отказа на съдия-изпълнителя. По този начин аз ка взискател нямам абсолютно никаква възможност да посоча към коя вещ на длъжника да се насочи изпълнението, още повече , ако посоча някоя вещ, то съдия-изпълнителя ми пише резолюция - "Доказателства!?". Как да представя такива като нямам достъп до информацията на ТДД.?!
Така разказания случай е изолирана практика в N - град, докато в други изпълнителни служби в други градове, още с подаването на молбата за искано удостоверение за пред ТДД, съдия-изпълнителя служебно изпръща искането до ТДД, ТДД му отговарят и съдия-изпълнителя извършва исканите изпълнителните действия.

Моля за съвет, ако някой някъде се сбълсквал с подобен проблем, моля да ми каже как са преодолея този омагьосан кръг.
Длъжен ли е съдия-изпълнителя да ми издаде исканото удостоверение за пред ТДД
BaTSali

Re: Съдия - /не/ изпълнител

Мнениеот донна2 » 13 Сеп 2004, 12:31

имаше едно писмо на ГДД с което се разрешаваше да се дава информация на съдия изпълнителя , нямам го сега пред себе си ,мисля че е от преди 2г. така че намери го или се обърни към данъчните и им задай писмено въпроса те са длъжни да ти отговорят и да цитират и писмото
донна2

Мнениеот BaTSali » 13 Сеп 2004, 12:41

Благодаря много!
BaTSali

Мнениеот jurisscop » 13 Сеп 2004, 16:05

Да нямаш предвид ЗАПОВЕД № 350 ОТ 12.06.2002 Г. НА МФ ОТНОСНО: ОПРЕДЕЛЯНЕ НА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ, ИЗПОЛЗВАНЕ И РАЗКРИВАНЕ НА СВЕДЕНИЯ, СЪСТАВЛЯВАЩИ СЛУЖЕБНА ТАЙНА
jurisscop
Младши потребител

Мнениеот донна2 » 13 Сеп 2004, 16:17

не е пред мен в момента/в отпуск съм / , но си спомням съдържанието и ставаше въпрос ,че данъчните са длъжни да дават информация на съдия изпълнителя ,преди това имаше еднин момент в който на съдия изпълнителя му се отказваше информация от данъчните
донна2

Мнениеот jurisscop » 13 Сеп 2004, 16:29

Благодаря за отговора, но въпроса е, че съдия-изпълнителя нито служебно иска тази информация нито ми издава удостоверение аз да я търся от ТДД. Реално погледнато аз проблеми с ТДД нямам, а със съдия-изпълнителя
jurisscop
Младши потребител

Мнениеот донна2 » 13 Сеп 2004, 16:59

поискай я отново и му приложи съответната заповед/писмо /не се сещам точно какво беше / да видим как ще реагира
донна2

Мнениеот донна2 » 13 Сеп 2004, 17:10

тя тая работа ми прилича на царя дава пъдаря не дава и кой окръжен съд се е произнесъл ми е интересно в цялата страна съдия изпълнителя служебно или чрез удостоверение издадено на взискателя събира информация от данъчните относно притежаваните от длъжника имоти ,автомобили ,банкови сметки
донна2

Мнениеот jurisscop » 13 Сеп 2004, 17:24

Жалко че не е при мен цитираното определение на най-великия Окръжен съд, та да го публикувам
Лошото е, че при всяко ново поискване за удостоверение съдия-изпълнителя се изтъпанва: А, не може има определение на ОС. Пишем частна жалба и ОС веднага вътрешно служебно с "Великите" им сламки, правят практика!
Все си мисля, да взема да му организирам една проверка на съдия изпълнителя от Инспектора
jurisscop
Младши потребител

Мнениеот галина » 08 Окт 2004, 19:13

Можеш да провериш в службата по вписванията.Срещу такса от пет лева ,могат да ти направят официална разпечатка.Стига да има във вашия съд компютри.А пък със съдия-изпълнителя колега не можеш да се бориш.Да се чуди човек,кой ги назначава такива дебили. И аз съм имала подобни проблеми.В скоро време и книга мога да издам за бисерите на съдиите и да я изпратя на Станков/нали все пак той ги назначава/
галина

Мнениеот goro v » 20 Окт 2004, 18:30

ако имуществото на длъжника) е в друг град (в района на друг съдия-изпълнител), вместо да се разправяш с глупци и да се опитваш да ги убедиш, по добре се ползувай от разпоредбата на чл.324, ал1, и направо изпрати делото там. дори и вече да е образувано,няма пречка да си оттеглиш молбата и и да си получиш изп.лист, след което да образуваш ново производство.
goro v

Мнениеот gabrielle 1 » 21 Окт 2004, 14:22

Съдия изпълнителите наистина правят служебни справки в данъчното, но от НОИ не могат да искат информация
Имах случай, в който исках удостоверение , което да ми послужи за получаване на информация от НОИ по изпълнително дело, от районния съдия
Дали няма да е по-лесно да получиш и ти удостоверение от районния съдия, щом съдия-изпълнителят е толкова неизпълнителен?
gabrielle 1

Мнениеот донна2 » 21 Окт 2004, 14:32

наша съдия изпълнител наскоро каза ,че вече можела да иска инфорчация от НОИ ,не съм проверявала дали от НОИ имат някакво ново писмо във връзка с това , но имам едно изп.делце по което ще видим дали ще ми дадат инфо
донна2

Мнениеот 123 » 21 Окт 2004, 14:37

Благодаря ви за споделения опит
123

Назад към Изпълнително и обезпечително производство