начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

лихви и неустойки???

лихви и неустойки???

Мнениеот mizzler » 27 Мар 2007, 15:34

След като спечелих на търг недв. имот платих предложената от мен цена и държавна такса. В деня на пост. за възлагане длъжника изплати дълга си. След 6 мес. СИ реши да отмени пост. за възлагане и да ми върне парите по чл. 330. ГПК предвижда ли изплащане на лихви и неустойки в този случай ?
mizzler
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 27 Мар 2007, 19:21

Не е предвидено изплащането на лихви и неустойки в тези случаи. Такива се дължат, ако сте сключил договор с друг равнопоставен на Вас правен субект. Държавата не дължи такива. Вариянт за защита на интересите Ви може да бъде обжалване действията на съдебния изпълнител с цел да Ви бъде възложен имота. Но това със сигурност ще забави "връщането" на парите Ви. Преценете интересите си. Мисля, че ще Ви бъде необходима професионална помощ в случай, че решите да обжалвате.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот aleks84 » 28 Мар 2007, 15:40

Госпожо, погледнете отговорът ми в раздел "Имотни казуси", където е предният Ви пост.
aleks84
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство