Здравейте,
несекверуемоста на собствен имот запазвали се ако човек има запазено право на ползване върху друг имот? Притесняваме, че се казва вещно право на ползване
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
несекверуеми вещи
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: несекверуеми вещи
gridiron написа:Здравейте,
несекверуемоста на собствен имот запазвали се ако човек има запазено право на ползване върху друг имот? Притесняваме, че се казва вещно право на ползване
Да ти напомня, че заради отвратителното отношение във форума, рядко някой (който наистина знае отговора) би ти отговорил.
-
teogeo - Активен потребител
На ползване или на обитаване, че има разлика - обитаване е само да спиш, ползване е да го отдаваш под наем.
Иначе - няма секвестируемост - не може да се отнеме имот, ако нямаш друг имот, законът е ясен и просто написан.
Иначе - няма секвестируемост - не може да се отнеме имот, ако нямаш друг имот, законът е ясен и просто написан.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:На ползване или на обитаване, че има разлика - обитаване е само да спиш, ползване е да го отдавнашли од наем.
иде реч за Ползвател В закона мисля че е написано единственото жилище ,а не собственост На практика нали Ползвателя е обеспечен сьс жилище Това ме обьрква
тази несеквестируемост за собственст ли се отнася ?
- gridiron
- Потребител
За собственост се отнася. С ползването проблемът е доста по-различен. Пожизнено ли е?
- boxko
- Потребител
Благодаря за включването Пожизнено е От Правна страна как стоят нещата ?
- gridiron
- Потребител
Несеквестируемостта е институт, който брани собствениците, а не носителите на ограничено вещно право на ползване. Логично е да брани и ползвателите, но понастоящем в закона не е така. Следва да имате предвид, че България е една от малкото страни по света, в които съществува несеквестируемост на единственото жилище. Този факт компенсира липсата на абсолютна давност за погасяване на задълженията и липсата на т.нар. "гражданска несъстоятелност".
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Беше вьпрос на тьлкуване Благодаря Ви за пояснеието
- gridiron
- Потребител
България е една от малко оставащите хуманни държави, именно заради приетото през 1951 законодателство по поръка на Вълко Червенков. Той е обяснил на тогавашните нормотворци да не прилагат адвокатски хватки, вратички и т.н. Впоследствие под давление на Европа, главно САЩ, се въведе Закон за особените залози, иначе хубав закон, аз съм корифей там, доста повъртяхме един кредитор, иначе пазарната икономика нямам против, но има хора беззащитни. Въведе се и Закон за частните изпълнители, също нямам против, но те не вършат работа, станаха дембели. Впрочем нотариусите също станаха така. Изобщо се върна връзкарско-баджанашкото време. Както и да е.
Иначе, като знам как влачат за косите една пълна инвалидка, ма какви неща се случват, тя лежащо болна, има 80-годишна майка, брат й умрял, ама ето ти - отворили устата, не ги интересува ни съд, ни закон.
Иначе, като знам как влачат за косите една пълна инвалидка, ма какви неща се случват, тя лежащо болна, има 80-годишна майка, брат й умрял, ама ето ти - отворили устата, не ги интересува ни съд, ни закон.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|