начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

за издръжка минал период и изпълнителен лист

за издръжка минал период и изпълнителен лист

Мнениеот nelikal4eva » 30 Мар 2008, 21:57

Съпруга ми си е извадил изпълнителен лист за издръжка за минал период, тъй като детето живее при него. Може ли да ми вземат печка и пералня, които са на изплащане? Или само ще ми сложат запор на заплатата? Чакам да получа призовка за доброволно плащане, но съпруга ми може й да я скрие от мен. До преди 4 месеца живеехме заедно и адресната ми регистрация е на стария ни адрес. Уредите на изплащане са в апартамента на родителите ми.
nelikal4eva
Нов потребител

Re: за издръжка минал период и изпълнителен лист

Мнениеот evel » 31 Мар 2008, 00:01

nelikal4eva написа: Може ли да ми вземат печка и пералня, които са на изплащане? Или само ще ми сложат запор на заплатата? Чакам да получа призовка за доброволно плащане, но съпруга ми може й да я скрие от мен.

Ами защо ще чакате призовката, че и да започнат принудително изпълнение срещу вас? Ако си платите издръжката, никой нищо няма да ви вземе...
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

Мнениеот evel » 31 Мар 2008, 00:07

poli_g написа:По скоро изпълнението ще бъде насочено върху трудовото възнаграждение. А чл. 446 си е доста голяма изненада за длъжника, че и за взискателя- зависи от размера на дохода :wink:

При задължения за издръжка чл.446 не е изненада за никой, защото несеквестируемостта отпада и издръжкате се удържа изцяло, без значение колко взима длъжника... :roll:
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

Мнениеот nelikal4eva » 31 Мар 2008, 01:14

Плащала съм за всичко, заради детето. Съпруга ми е безработен от години. Живял е на мой гръб. Но новата му приятелка е подписала съдебното решение. Затова тя присъди детето на съпруга ми. Всичко в жилището ни е на мое име, всичко остава за ползване на детето. Благодаря на всички.
nelikal4eva
Нов потребител

Re: за издръжка минал период и изпълнителен лист

Мнениеот bubamara2 » 31 Мар 2008, 22:55

nelikal4eva написа: До преди 4 месеца живеехме заедно и адресната ми регистрация е на стария ни адрес.

Едва ли ще да е толкова лоша майка и да дължи толкова голяма издръжка за минало време , щом допреди 4 месеца е живяла заедно с бившия си съпруг и детето. По- скоро бащата злоупотребява със съдебното решение и иска й натрие носа като вземе някой- друг лев отгоре.
bubamara2
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство