начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Изпълнително дело

Изпълнително дело

Мнениеот Eлена » 27 Яну 2005, 23:18

Получих известие от съдия изпълнител, че ще описва имуществото ми, защото не съм си платила сметките за парно. Въпросната сума обаче е платена отдавна, за което имам документ. Какво да предприема, за да се установи, че претендираната сума не е дължима.

Благодаря Ви
Eлена

Re: Изпълнително дело

Мнениеот D.Ivanova » 27 Яну 2005, 23:24

Отидете при съдия-изпълнителя, с приложена писмена молба към изпълнителното дело уточнете плащането като цитирате вносни бележки, с молба да се прекрати делото. Предполагам, че освен главница има да плащате и разноски и лихви. Но може да предложите разсрочване на тези плащания.
D.Ivanova

Мнениеот еla » 27 Яну 2005, 23:24

преди съобщението за принудитело изпълнение, би трябвало да имате призовка-покана за доброволно изпълнение и тогава да представите всичките си документи за погасените суми - пред съдия-изпълнител. Ако не сте получила такава призовка - има възможност за оспорване действията на съдия-изпълнител. Но мисля, че по принцип и сега да отидете при съдията и му представите всички документи (ако наистина не сте длъжница) няма да имате проблем!
еla

Мнениеот ukr » 27 Яну 2005, 23:38

естествено ще представиш документите, с които си платила
ukr
Нов потребител

Мнениеот Eлена » 28 Яну 2005, 11:31

Благодаря Ви за отговорите. Интересува ме как на практика става това представяне на разписката - да я нося в СРС ли, къде се намира този съдия изпълнител.
А като образува взискателят изпълнително дело, никой ли не проверява от другата срана как стоят нещата. Все пак не питат ли длъжника дали междувременно не си е платил, за да не го притесняват с подобни съобщения от пита идваме да описваме имуществото ви
Eлена

Мнениеот amika_m » 28 Яну 2005, 11:47

В изпълнителното производство не важи служебното начало, така че съдия-изпълнителят не е длъжен да проверява сам кое как е. В 7-мо дневния срок от получаване на призовката за доброволно изпълнение, длъжникът може да прави всякакви възражения, както и да представи документи, от които да е видно, че е погасил задълженията си към взискателят. След като се платили, е нужно само да представите на съдия-изъплинтеля документ, удостоверяващ, че задълженията Ви са погасени и да искате прекратяване на производството. Погледнете чл. 330 ал. 1 б. "а" ГПК.
amika_m
Младши потребител

Мнениеот Eлена » 28 Яну 2005, 11:54

А къде точно трябва да отида?
Eлена

Мнениеот amika_m » 28 Яну 2005, 12:11

В деловодството на съдебно-изпълнителна служба. Напишете една молба за прекратяване на изпълнителното производство и приложете документа, от който е видно, че задълженията са погасени
amika_m
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство