начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

опис и продажба на движими вещи

опис и продажба на движими вещи

Мнениеот stelay » 13 Ное 2007, 14:56

Здр!Прочетох доста от мненията във форума но не можах да открия отговора на въпроса си!Надявам се да ми помогнете!
Има призовка за принудително изпълнение-назначен е опис на движими веши!Според ГПК длъжника има право да обжалва тези действия на съдия изпълнителя.Той обаче изпуска седем дневния срок и се извършва описа на движими вещи.Насрочва се дата и място на продажбата им.Въпроса ми е следния:Насрочването на продажбата не е ли ново принудително действие, което може длъжника да обжалва в седем дневен срок от узнаване за датата и мястото на продажбата или след като е изпуснал срока за обжалване на призовката с която е назначен описа не може да обжалва и продажбата на вещите?
stelay
Нов потребител

Мнениеот adiko » 13 Ное 2007, 18:38

въпреки, че обикновено стоя от другата страна и ми е доста неприятно, когато не можем да изпълняваме върху движими вещи, наистина ви се чудя защо сте ги "занесли" на указаното за описа място в указаното време, ако не бяхте го направили, нямаше да се извърши описа. е, длъжника трябва да си плаща :twisted:
adiko
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство