начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Казус относно незаконен строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус относно незаконен строеж

Мнениеот d1355 » 15 Авг 2008, 19:01

Тъй като определено вещното право и изобщо имотните разправии не са силната ми страна, реших да се допитам тук до колегите, тъй като редовно следя дискусиите във форума и виждам, че има хора, които разбират от това.
Та ето накратко... Става дума за една местенце от около 400 кв. метра, което граничи с друго такова от около 700 кв. метра, като между двете няма никаква ограда, нито мрежа, нито стена, нито каквото и да било друго. Извън населеното място е, и е със статут на земеделска земя. В средата на двете места е построена къща, за която няма никаква документация и тя официално не съществува нито в едното, нито в другото място. Половината постройка е моя, аз съм този с 400 кв. метра, другата половина е на този със 700 кв. м. Тъй като местото ми трябва за други цели и тази къща в момента ми пречи, аз искам да премахна постройката, освен това тя се руши и нямам желание да я укрепвам и запазвам по какъвто и да е начин. Другия обаче не иска, тъй като живее там. Та съм се видял в чудо какви мерки да взема - в РДНСК ли да ходя, някаква заповед за премахване на постройката, освен това дори хипотетично неговата част да остане тя ще е на малко разстояние до моя имот и ще пречи, затова искам и той да бъде заставен да събори неговата част. Освен това ако аз съборя моята част, неговата няма как да остане в цялост, тъй като на практика става дума за една къща, а не за строеж на калкан, къщата е с един общ покрив.
Та питането ми е как мога да го заставя да премахнем постройката ?
Ще ви бъда благодарен, ако ме посъветвате.
d1355
Младши потребител

Мнениеот d1355 » 16 Авг 2008, 11:43

...
d1355
Младши потребител

Re: Казус относно незаконен строеж

Мнениеот kalahan2008 » 16 Авг 2008, 12:48

d1355 написа:Та питането ми е как мога да го заставя да премахнем постройката ?
Ще ви бъда благодарен, ако ме посъветвате.

Ами в чл. 225 ЗУТ го пише.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот d1355 » 16 Авг 2008, 13:51

Благодаря ви, не съм го чел, ще погледна.
d1355
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация