начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Какво е определението за пристройка/надстройка? Как се конст

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Какво е определението за пристройка/надстройка? Как се к

Мнениеот goblin » 29 Авг 2011, 17:08

julyanvonemona написа:...освен застиналата в пантеона на познанието фраза на барон Ото фон Бисмарк...

Кой Ви каза, че Бисмарк е бил барон?
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Авг 2011, 17:46

Преподавателката ми по научен комунизъм във ВИАС - проф. Елена Христова(ако това има някакво значение). Твърде е възможно в характерния за тези кадри пропагандаторски стил да е сгъстила боите с оглед да внуши допълнителна доза на "класова омраза - не знам не съм проверявал. В спомените му самият той не споменава за подобно нещо.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 29 Авг 2011, 17:52

Точно обратното. Отто фон Бисмарк има благородническа титла, равнозначна на славянската "княз", или на саксонската "принц". Нагоре, както се казва!
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Авг 2011, 18:23

goblin Радвам се да го науча от Вас
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот marti_gor » 29 Авг 2011, 21:26

az sam za baron
http://www.youtube.com/watch?v=3xLvArgSp3k

words like violence break the silence ...
marti_gor
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Авг 2011, 21:29

marti_gor аз наистина не знам, за мен по -важна е плитиката му и страхотната политическа сделка, която той осъществява на Берлинския конгрес където казва "Балканските проблеми не струват костите на един дори померански войник". Това дори не е дипломация . Това е директна покана за всеки който се интересува да се намеси. Обединена от Прусия Германия няма да прати полковете си в бой. Съвсем отделен е въпроса как това се разбира в контекста на политическите сделки.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Авг 2011, 21:49

julyanvonemona написа:marti_gor аз наистина не знам, за мен по -важна е плитиката му и страхотната политическа сделка, която той осъществява на Берлинския конгрес където казва "Балканските проблеми не струват костите на един дори померански войник". Това дори не е дипломация . Това е директна покана за всеки който се интересува да се намеси. Обединена от Прусия Германия няма да прати полковете си в бой. Съвсем отделен е въпроса как това се разбира в контекста на политическите сделки.

В уикипедия пише :Отто Эдуард Леопольд фон Бисмарк-Шёнхаузен (нем. Otto Eduard Leopold von Bismarck-Schönhausen; 1815—1898) — князь, германс мемлекеті қайраткері, герман мемлекетінің бірінші кацлері(екінші рейх), темір канцлер деп аталған. :lol:
На български :Ото Едуард Леополд фон Бисмарк-Шьонхаузен (на немски: Otto Eduard Leopold von Bismarck-Schönhausen) (1 април 1815 - 30 юли 1898), известен и с прозвището „Железният канцлер“, е пруски и по-късно германски държавен деец.
Последна промяна nk7702n на 29 Авг 2011, 22:03, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот goblin » 29 Авг 2011, 21:52

Това ще да е Уикипедия на таджикски, може би. Много познавателно, благодаря!
goblin
Потребител

Мнениеот marti_gor » 29 Авг 2011, 23:00

продължавам да настоявам за барон, звучи повече от логично, а и първоизточникът, за когото това е без значение, е достоверен
http://www.youtube.com/watch?v=3xLvArgSp3k

words like violence break the silence ...
marti_gor
Потребител

Мнениеот goblin » 30 Авг 2011, 09:59

Добре, нека да бъде барон :). Взимам си "княза" обратно.
goblin
Потребител

Мнениеот Standbay » 30 Авг 2011, 11:31

На 15 юни 1888 г. тронът на империята е зает от младия Вилхелм II. "През 1890 г. неразумният млад император уволнява Бисмарк, отказвайки да управлява под сянката на една толкова изпъкваща фигура." (Кисинджър, Хенри. Дипломацията. Труд, 1997. ISBN ISBN 954-528-069-7. с. 146.) 75-годишният Бисмарк получава почетната титла херцог и званието генерал-полковник от кавалерията. Въпреки това той не се оттегля напълно от политиката. Избран е за депутат от Райхстага, цяла Германия отпразнува 80-годишнината му, а също така взима участие в коронацията на руския цар Николай II.

Otto Eduard Leopold von Bismarck-Schönhausen (seit 1865 Graf, seit 1871 Fürst von Bismarck, seit 1890 Herzog zu Lauenburg[1]; * 1. April 1815 in Schönhausen; † 30. Juli 1898 in Friedrichsruh bei Hamburg) war von 1862 bis 1890 Ministerpräsident von Preußen und zugleich von 1867 bis 1871 Bundeskanzler des Norddeutschen Bundes sowie von 1871 bis 1890 erster Reichskanzler des Deutschen Reiches, dessen Gründung er maßgeblich vorangetrieben hatte.

Отто Эдуард Леопольд фон Бисмарк-Шёнхаузен (нем. Otto Eduard Leopold von Bismarck-Schönhausen; 1 апреля 1815 — 30 июля 1898 года) — князь, политик, государственный деятель, первый канцлер Германской империи (второго рейха), прозванный «железным канцлером». Имел почётный чин (мирное время) прусского генерал-полковника в ранге генерал-фельдмаршала (20 марта 1890).

Titles and styles from birth to deathStyles of
The Prince of Bismarck

Reference style His Serene Highness
Spoken style Your Serene Highness
Alternative style Sir

1 April 1815 - 1865: Jkr. Otto von Bismarck
1865–1871: High Born Count Otto of Bismarck-Schönhausen
1871–1890: His Serene Highness The Prince of Bismarck
1890 – 30 July 1898: His Serene Highness The Prince of Bismarck, Duke of Lauenburg
Bismarck was created Graf von Bismarck-Schönhausen ("Count of Bismarck-Schönhausen") in 1865; this comital title is borne by all his descendants in the male line. In 1871, he was further created Fürst von Bismarck ("Prince of Bismarck") and accorded the style of Durchlaucht (equivalent to "Serene Highness"). This princely title descended only to his eldest male heirs. In 1890, Bismarck was created further Herzog von Lauenburg ("Duke of Lauenburg"). (The Duchy of Lauenburg was one of the territories which Prussia seized from the Danish king in 1864.) On Bismarck's death in 1898, his dukedom was extinguished and the princely title passed to his eldest son, Herbert.

и аз да поспамя малко :lol:
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 30 Авг 2011, 17:47

:!: Standbay истина е че всички сме с съгласили с общите условия за участие в този форум, които забраняват спаменето, но пък трябва да признаем че в редица случай спаменето ни стимулира към мислене и от всякъде си е евристичен елемент. :!:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Standbay » 31 Авг 2011, 10:27

julyanvonemona написа:в редица случай спаменето ни стимулира към мислене и от всякъде си е евристичен елемент.
:idea:
Като говорим за Бисмарк не може да не споменем и княз Горчаков Александър Михайлович :!:
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот goblin » 31 Авг 2011, 12:05

Прав сте. И той ще намери място в пантеона на онези, благодарение на усилията на които днес в България не растат маслини.
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Авг 2011, 13:28

Като говорим за Бисмарк не може да не споменем и княз Горчаков Александър Михайлович

Няма начин да обладаеш една жена, ако тя по някакъв начин не ти подскаже че "ставаш"
NB! Под обладаване нямам предвид изнасилване.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот adiadi » 22 Фев 2014, 14:16

Темичката е стара, но пиша с надеждата, че някой може да е намерил действаща формула за оборване на твърдението, че монтирането на зимна градина (изцяло остъклена, покриването й е в рамките на етажната височина и не излиза извън допустимия обем за застрояване на сградата) върху част от собствена тераса (площта й е част от апартамент в сграда - етажна собственост), представлява "надстрояване"?
adiadi
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Фев 2014, 18:33

От мен пане не очаквайте да създам подобна формула.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот adiadi » 23 Фев 2014, 19:16

Много лошо, но все пак - благодаря за отговора, julianvonemona! А случайно да имате идея, откъде-накъде го определят така? Не съм юрист, така че лаишки изчетох, каквото се сетих ( ЗУТ+Нар.7, ЗУЕС, ПУРНЕС, ЗС - е, не всички съвсем изцяло ) - така и не успях да си отговоря! Господи, какви текстове има!
adiadi
Нов потребител

Мнениеот adiadi » 23 Фев 2014, 19:18

Извинете, julyanvonemona!
adiadi
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Фев 2014, 23:01

adiadi написа:Извинете, julyanvonemona!

Няма нищо за което да търсите моето извинение.
Все пак прочетете §5 т.38 ДР на ЗУТ и като вникнете в него ще разберете до голама степен нещата.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация