начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Въпрос относно допускане на процедура по изменение на ПУП

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Въпрос относно допускане на процедура по изменение на ПУ

Мнениеот emilgrigorov » 27 Авг 2013, 20:30

vdggbg написа: Вижте, уважаеми emilgrigorov- нека го поставим по-нагледно, така да се каже...
Вуте трябва да си смени капата, значи... С тая мижава капа, един вид, няма да го пуснат на хорото. Обаче - то не значи, че, за да иде Вуте на хорото - требе и комшиите му да се сменят капите - поне не преди да са поискали да се 'фанат на хорото... Такива работи. Другото, дето Вие картинно нарисувахте, значи - то е разширително тълкуване на правна норма - не е редно, значи, да се прави - опазил ни Господ!
Такива работи...

Вижте, достопочтени vdggbg. Характерно за етногеографската област, комшийката на Вуте е била долюбвана до втория етаж, но откак кака се ожени, го държат на разстояние.
По-просто казано, собствениците са двама.
Не, че няма да стане. Всичко става, НО!
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 27 Авг 2013, 22:29

emilgrigorov написа:Вижте, достопочтени vdggbg. Характерно за етногеографската област, комшийката на Вуте е била долюбвана до втория етаж, но откак кака се ожени, го държат на разстояние.
По-просто казано, собствениците са двама.
Не, че няма да стане. Всичко става, НО!

Немой така, г-н Григоров, с честта на Вутевата комшийка... Собственикът е един - а наоколо има доста като него. Спирам дотук - да не рече някой, че одумваме дамите :D
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Авг 2013, 07:05

Условията, така любезно предоставени ни в този форум, не благоприятстват разрешаване казуса. Трябва си маса, бира - каса ... в отсъствие на тежки преместваеми вещи на условно разстояние "една ръка" ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 29 Авг 2013, 20:19

Съгласен съм - затуй си посипвам главата с пепел от казанлъшки рози, и отивам да бера маслини в Гърция. През това време ще мине, дай Боже, отпускарският сезон за чиновниците в общината, а пък аз ще съм изпуснал междувременно всички преклузивни срокове за обжалване на мълчаливите им откази... Такива работи.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 30 Авг 2013, 07:15

vdggbg написа:..... преклузивни срокове за обжалване на мълчаливите им откази... Такива работи.
През това време ще се завърнат и всички съдии в административните съдилища и като се захванат за работа .....първото им нещо ще е да отсвирят такива като нас за да отмарят до Коледната отпуска, когато таман ще сме затворили пробивите в отбранителните си линии! :D
Смешно, ама лично за мен тъжно!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Сеп 2013, 19:37

vdggbg написа:... През това време ще мине, дай Боже, отпускарският сезон за чиновниците в общината ...

Е той ... отминава ли някога?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Сеп 2013, 11:02

emilgrigorov написа:
vdggbg написа:... През това време ще мине, дай Боже, отпускарският сезон за чиновниците в общината ...

Е той ... отминава ли някога?

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 10 Окт 2013, 20:34

За сведение на всички, за които представлява интерес - и най-вече на любезното внимание на почитаемия г-н Григоров - процедурата е допусната, без участието на цитираните по-горе други граждани - съседи. Нещо повече - общината може да приложи спрямо тях така допуснатия ПУП служебно - в съответствие с § 2 от ПЗР на ЗУЗСО. А рекетьорите могат да ползват услугите на г-н Григоров за получаване на лични за себе си облаги - финансови, и други, срещу съответното заплащане. Така всички ще са доволни - поне до един определен момент...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 11 Окт 2013, 21:43

То колко ПУП-а на СО са в съда? Не, че го желая някому. Дано мине.
И все пак, ако си заинтересован , препоръчвам да не се прилага "служебно" пар.2.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Окт 2013, 09:50

vdggbg написа: - общината може да приложи спрямо тях така допуснатия ПУП служебно (?)- в съответствие с § 2 от ПЗР на ЗУЗСО. момент...

Колега vdggbg не си ясен! Какво имашпредвид под
служебно прилагане на така допуснатия ПУП
Ако става въпрос за §2 (5) ПР на ЗУЗСО, това е всичко друго но не и служебно прилагане на ПУП. Аз лично разглеждам §2 (5) ПР на ЗУСО като специална норма, която изключва казаното в чл.104 (3) ЗУТ, а именно че "(3) Общият устройствен план няма пряко приложение за разрешаване на строителство".Колкото до бате emilgrigorov - нещо се е объркал.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 15 Окт 2013, 19:21

Става въпрос за § 2 (1) от ПЗР на ЗУЗСО. Доста отдавна поставих тук под въпрос нормите по § 2 (3) и (4), и по-специално по отношение на легалната дефиниция на понятието "показатели на застрояване" - доколко към същите следва да бъдат включени и характерът, и начинът на застрояване, но не срещнах разбиране в съмненията си. Затова приех, че въпросът за тълкуването, и, съответно, прилагането на тези норми, е в ръцете на компетентните органи. Dura lex - sed lex, нали така?
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Окт 2013, 18:17

vdggbg написа:Става въпрос за § 2 (1) от ПЗР на ЗУЗСО. Доста отдавна поставих тук под въпрос нормите по § 2 (3) и (4), и по-специално по отношение на легалната дефиниция на понятието "показатели на застрояване" - доколко към същите следва да бъдат включени и характерът, и начинът на застрояване, но не срещнах разбиране в съмненията си. Затова приех, че въпросът за тълкуването, и, съответно, прилагането на тези норми, е в ръцете на компетентните органи. Dura lex - sed lex, нали така?

Съвсем стриктно погледната до колкото ЗУЗСО е специален закон то той въобще не работи с понятието "показатели на застроявяне" а регляментира "правила и нормативи по неговото прилагане" които са неразделна част от него Там са посочени височини без да се говори за средно или високо по характер застрояване. Относно начина на застрояване ЗУЗСО не сочи нещо, при като следва да се приеме правният институт на ЗУТ регламентиран в чл.21 ЗУТ.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 16 Окт 2013, 18:29

julyanvonemona написа:Съвсем стриктно погледната до колкото ЗУЗСО е специален закон то той въобще не работи с понятието "показатели на застроявяне" а регляментира "правила и нормативи по неговото прилагане" които са неразделна част от него Там са посочени височини без да се говори за средно или високо по характер застрояване. Относно начина на застрояване ЗУЗСО не сочи нещо, при като следва да се приеме правният институт на ЗУТ регламентиран в чл.21 ЗУТ.

Не е съвсем така. В § 2 (5) от ПЗР към ЗУЗСО (това е точно текстът, от който би трябвало на една средно интелигентна маймуна да и стане ясно да трябва, или не трябва, да се минава през процедура по изменение на ПУП в общия случай) става въпрос тъкмо за "показатели на застрояване" - каквото и да значи това.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Окт 2013, 05:14

vdggbg написа:...............................................
Не е съвсем така. В § 2 (5) от ПЗР към ЗУЗСО (това е точно текстът, от който би трябвало на една средно интелигентна маймуна да и стане ясно да трябва, или не трябва, да се минава през процедура по изменение на ПУП в общия случай) става въпрос тъкмо за "показатели на застрояване" - каквото и да значи това.

Не ме четете внимателно - не че има някакво значение, но аз да си кажа! В пост от 12.10.2013г. съм прокоментирал постановката в §5 (2) ПРЗ на ЗУЗСО, дори съм си позволил лукса да застъпя гледище, че се касае до норма от специален закон, който изключва заложеният в чл.104 (3) ЗУТ общ принцип. Но отново се "заяждам" с Вас буквоедски. Никъде не става въпрос за "показатели за застрояване".
Ако под термина "средно интелигентна маймуна" очаквате общинарските чиновници при НАГ - СО да се досетят, че визирате тях, проявявате неинтелигентност! Те стоят много под нивото на средно интелигентните маймуни.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 17 Окт 2013, 19:35

Под термина "средно интелигентна маймуна" имах предвид себе си - на мен, например, не ми е ясно дали използваното в § 2 (5) от ПЗР към ЗУЗСО словосъчетание "показатели на застрояване" включва в себе си такива неща, като характер и начин на застрояване - особено предвид заглавието на Раздел ІІІ от Глава трета на ЗУТ.
Е - по какво думичката "показатели" се различава от думичката "параметри", в този контекст? Според тълковния речник на българския език двете думи са синоними, с почти идентично значение.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Окт 2013, 13:07

Накратко! Съгласно §2 (5) ПРЗ на ЗУЗСО не е необходимо изменение на действащия ПУП, а директно може да се премине към инвестиционно проектиране! Въпросът относно "показателите на застрояване" дори не е и терминологичен, защото от него не може да се изведе противоречива пна ЗУЗСО конкретика!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация