начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Питане за промените в ЗУТ, чл.127

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Питане за промените в ЗУТ, чл.127

Мнениеот probcho » 14 Ное 2012, 19:46

julyanvonemona написа:За тези за които има влезли в сила заповеди за събаряне по моето скромно мнение нищо не може да се направи, освен да чакат следващ узаконяващ режим на това или на някое друго парламентарно мнозинство.

:roll:
Искрено се надявам това Ваше съждение да излезе истина! 8)
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Ное 2012, 07:31

probcho написа:Искрено се надявам това Ваше съждение да излезе истина! 8)

Що бе probcho? Занимава ти се с екзекуции ли? От постовете ти не лъха чак такава кръвожадност, или просто искаш да видиш как клетата ни държавица ще изпадне в поредния гърч след някоя и друга година, когато по разни причини ще създаде нови узаконителни режими? А е много просто! Вместо следващ узаконителен режим, значително по лесно е да се създаде лек разрешителен режим, но това никога не го разбраха нито някогашните ни комунистически управници, нито Костовите демократи, нито "batt'Boyko & пожарна команда GROOUP"
Карма!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 15 Ное 2012, 09:56

+1
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот tany_ivanova » 20 Ное 2012, 21:19

Предстои ми в близко време да установявам на практика действието на новоприетите параграфи в ЗУТ и по-точно §127. :) Така че ще видим при какви условия незаконен строеж се счита за 'търпим' при несъгласие на съсобствениците за неговото узаконяване и какво ще се случва с него . :) Не й завиждам на общинската администрация . :D
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Ное 2012, 21:45

tany_ivanova написа: Не й завиждам на общинската администрация . :D
А трябва! Това че докато изработят полу-нормативни правила, за това как да отбият удара, ще се поизпотят малко не бива да извиква у Вас снисходителност. След като го направят ще изпаднат в състояние на нирвана и невъзмутимо целомъдрие!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tany_ivanova » 20 Ное 2012, 22:06

julyanvonemona написа:
tany_ivanova написа: Не й завиждам на общинската администрация . :D
А трябва! Това че докато изработят полу-нормативни правила, за това как да отбият удара, ще се поизпотят малко не бива да извиква у Вас снисходителност. След като го направят ще изпаднат в състояние на нирвана и невъзмутимо целомъдрие!

О, не !!! Никакво снизхождение няма да проявя към местната администрация. Не им завиждам, че ще имат работа с мен... отново. Две години ми ' протакаха' и ' подмятаха' процедурата с подхода 'част от процедурата', който не може да се обжалва в съда и ми губиха времето докато напишат отказа за узаконяване, а РДНСК мълчаха и чакаха така и не разбрах какво. Накрая РДНСК ми написаха една Заповед за 'чудо и приказ" с която решиха да отменят отказа , та се наложи да я обжалвам и съдът я отмени и им върна документите да си свършат по същество работата. Така че ще трябва да действат бързо за да компенсират времето, което ми загубиха и нервите, които ми скъсаха при един ясен и решен казус.
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Ное 2012, 22:24

tany_ivanova, да внимаваш с §126 ... ама в съда ще ги пребориш.

Знаете ли, че:
Трите прасенца са били криминално проявени. Имали са и преди разправии, заради незаконно строителство. За съжаление, медиите до такава степен изопачават истината, че накрая, лош се оказва неподкупният вълк, който съвестно си е вършил работата и в следствие става и жертва на физическа саморазправа. В допълнение към това, за събарянето на незаконните строежи е бил използван екип от специалисти. Всичко друго е резултат от инсинуации и неправилно тълкуване на оскърбленията по адрес на вълка.
Изображение
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Ное 2012, 00:02

tany_ivanova написа:Така че ще трябва да действат бързо за да компенсират времето, което ми загубиха и нервите, които ми скъсаха при един ясен и решен казус.

Уважаема tany_ivanova, жалко е само че вече съм в третата възраст и че загубих поне три десетилетия за да открия прост закон, а тй е
Общинар ли е, най напред го застрелваш, а после свикваш съдебен състав за да издаде смъртната присъда! Вие сте започнали да преоткривате този закон. Дано да изпиете тази чаша с по-малко горчилка в устата
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Ное 2012, 14:25

Моля г-жа tany_ivanova да ме потърси на ЛС!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 25 Ное 2012, 14:33

julyanvonemona написа:Моля г-жа tany_ivanova да ме потърси на ЛС!

:lol: :lol: :lol: Някои се докараха до там, че да се самопредлагат!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Ное 2012, 15:21

Melly написа:
julyanvonemona написа:Моля г-жа tany_ivanova да ме потърси на ЛС!

:lol: :lol: :lol: Някои се докараха до там, че да се самопредлагат!

И това е начин! А и имам предимството че никъде никакви клетви не съм полагал, даже от една година вече не съм член и на КАБ, така че от всякъде съм отвързан!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот miloto90 » 01 Дек 2012, 14:18

Здравейте,имам питане какво точно означава това,защото скъпата общинска администрация не може да ми разясни точно:

" Условието е те да са били допустими или по разпоредбите, които са действали по времето, когато са извършени, или по действащия Закон за устройство на територията. "

Какви са тези разпоредби,освен за ПУП, за строителни материали ли,за бетон или желязо или...?
miloto90
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Дек 2012, 14:25

miloto90 написа:Здравейте,имам питане какво точно означава това,защото скъпата общинска администрация не може да ми разясни точно:

" Условието е те да са били допустими или по разпоредбите, които са действали по времето, когато са извършени, или по действащия Закон за устройство на територията. "

Какви са тези разпоредби,освен за ПУП, за строителни материали ли,за бетон или желязо или...?

Остави се, не питай. :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот miloto90 » 01 Дек 2012, 15:20

Е кажи де,знам че знаеш. Помогни на приятел :) Просто сега съм с друг профил
miloto90
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Дек 2012, 16:13

Препоръчвам, ако е по алинея 1, да минеш само с изследване по ПУП-а, и доказателства за време, без въобще да се прави човек на много умен и знаещ.
Ако е по ал.2 и т.н., то може да се мисли за отваряне на старите книги и правилници, щото бяха по-леки.

Като цяло е екивок, дори обезсмисляне на целта на законодателя, както обикновено. Нещо подобно на пар.126 :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот miloto90 » 01 Дек 2012, 20:17

Ами спрямо ПУП отговаря,описано в от вещото лице в СТЕ.,има необходимите нотариално заверени декларации от съседи за учредяване право на строеж и е изграден през 1996-та. Дано в съда приложат разпоредбата на новия § 127 (1) и да се обяви за търпим строежа.
miloto90
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Дек 2012, 20:25

miloto90 написа:... нотариално заверени декларации от съседи за учредяване право на строеж ...

:?: :!: :?: Това пък за какво е, на имотна граница ли?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот miloto90 » 01 Дек 2012, 22:10

Да,за да може да се строй на намалено отстояние от съседите,макар че доколкото виждам в новия § 127 не посочени изисквания към ПУП
miloto90
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Дек 2012, 22:15

miloto90 написа:... доколкото виждам в новия § 127 не посочени изисквания към ПУП

Не се и замисляй даже. Че , с тия текстове, може да ти изследват и качеството на джамджийските пирончета :lol:
А колко са намалени тези отстояния?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexbgfollower » 01 Юни 2013, 01:41

Здравейте. И след всичко прочетено, не успявам да си отговоря на следното: ако за сграда от 1946г. е
- издадено Удостоверение за търпимост по §16 ал.1 от ЗУТ и въз основа на
- Виза за проектиране по чл.140 - е представен
- Инвестиционен проект за надстрояването й с един етаж,
- вкл. РУП (утвърден!) - заради намаленото с 20 см. отстояние до страничната регулация,
защо ми се изисква - преди издаване на съответното Разрешение за строеж(!) - "провеждане на процедурите по §127 ал.2 от ЗИДЗУТ" (реферираща към §184, който отдавна липсва)? Или поне: как следва да се тълкува това изискване?? :roll: Предварително благодаря за споделените мнения.
lexbgfollower
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация