начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

Акт за узаконяване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Акт за узаконяване

Мнениеот julyanvonemona » 06 Авг 2012, 22:00

Ами че четете ги тези закони де! Не само това, което ви изнася!

Разбира се probcho и аз това казвам!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 06 Авг 2012, 22:06

julyanvonemona написа:
Ами че четете ги тези закони де! Не само това, което ви изнася!

Разбира се probcho и аз това казвам!

Значи сме на едно мнение и ще ме разбереш, без много -много да обяснявам! :wink:
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 06 Авг 2012, 22:49

200 кинта, и Ви казвам на момента, julyanvonemona. Вземайте промоцията, не се колебайте. Днеска има, утре - няма.
probcho, julyanvonemona няма да седне да чете, не е такъв човек :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 04:54

emilgrigorov написа:200 кинта, и Ви казвам на момента, julyanvonemona. Вземайте промоцията, не се колебайте. Днеска има, утре - няма.
probcho, julyanvonemona няма да седне да чете, не е такъв човек :lol: :lol: :lol:

нече Вие ми дължите 200 лв emilgrigorov
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 08:19

чл.23, т.2 и чл.26, ал.1 от ЗКИР.
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 09:09

petko_a написа:чл.23, т.2 и чл.26, ал.1 от ЗКИР.

Ееех, petko_a, petko_a, прецака далаверата :lol: :lol: :lol:
Но пак няма да го прочете :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 10:18

Само дето в цитираните от petko_a разпоредби не пише как ще удовлетворят Вашето (emilgrigorov) условие
.... а при напън - и на одобрен проект....
Сумата която Вие ми дължите нарасна на 1000лв!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 14:27

Ако става дума само за единия идентификатор, може да се заяви и да се закупи още преди въобще да е имало и идея да се строи. И нали тук само си говорим, какви са тия пари дето се разхвърлят наляво и надясно? Не знаете ли, че е криза?
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 14:39

И нали тук само си говорим,....

Тъй де!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Авг 2012, 15:23

petko_a написа:Ако става дума само за единия идентификатор, може да се заяви и да се закупи още преди въобще да е имало и идея да се строи. И нали тук само си говорим, какви са тия пари дето се разхвърлят наляво и надясно? Не знаете ли, че е криза?

Проектен, обаче. Нещо като ваучер за сградата - може да се използва при определени условия. Виртуален - като паричните суми, които така щедро хвърчат насам - натам из тази тема.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 17:03

Да, и аз съм на мнение, че е проектен. Но да ти кажа, обаче, че никъде в удостоверенията, с които ми продават идентификаторите не пише "проектни". Пише нови. А къде са написани условията, при които да се използват? Да не вземете и на мен сега да ми искате пари? От сега ви казвам-НЯМАМ! :)
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 17:16

julyanvonemona написа:Само дето в цитираните от petko_a разпоредби не пише как ще удовлетворят Вашето (emilgrigorov) условие
.... а при напън - и на одобрен проект....
Сумата която Вие ми дължите нарасна на 1000лв!

:lol: julyanvonemona, с нарастването на сумите има вероятност да изпаднете в известен финансов дефицит :lol: :lol: :lol: Не съм алчен, 200 кинта даваш, и ти свЕткаме лампата :lol:

petko_a, а ти не го гледай julyanvonemona, хич не е за жалене. Грехота човек да не му вземе парите :lol: Пък, туку виж, започнал и да чете законите, при такъв отрицателен материален стимул :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 17:30

Само се джафкате и се дразните един друг.
А ако се бяхте видяли и бяхте пили бира на времето, сега с какво щяхме да се забавляваме? :)
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 18:15

petko_a написа:Само се джафкате и се дразните един друг.
А ако се бяхте видяли и бяхте пили бира на времето, сега с какво щяхме да се забавляваме? :)

Опитът ти да бъдеш високомерен се зачита! Това обаче няма да ме сложи на една маса с emilgrigorov, дори и последния да изплати дълга си към мен. Просто моят геном не носи хромозомите на плоските червеи.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Авг 2012, 18:38

petko_a написа:Да, и аз съм на мнение, че е проектен. Но да ти кажа, обаче, че никъде в удостоверенията, с които ми продават идентификаторите не пише "проектни". Пише нови. А къде са написани условията, при които да се използват? Да не вземете и на мен сега да ми искате пари? От сега ви казвам-НЯМАМ! :)

Проектният идентификатор става истински такъв тогава, когато се измени КК по съответния ред. Дотогава е нещо като облигация с падеж под условие. Аз пари не искам - даже и от такъв преуспял човек като emilgrigorov.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 18:43

julyanvonemona написа:... Това обаче няма да ме сложи на една маса с emilgrigorov, дори и последния да изплати дълга си към мен. Просто моят геном не носи хромозомите на плоските червеи.

Глей, как го извърта, върти, суче ... :lol: леле-мале :lol:
Бе, julyanvonemona бе, ще ти излезне име на муфтаджия бе :lol: :lol: :lol:
Другия път никакво просветление, julyanvonemona, пък нека си живееш в непрогледната тъма :lol:

P.S. А ако имаш проблем с червеи, да отидеш ти вземат секрет :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Авг 2012, 19:01

vdggbg написа:
petko_a написа:Да, и аз съм на мнение, че е проектен. Но да ти кажа, обаче, че никъде в удостоверенията, с които ми продават идентификаторите не пише "проектни". Пише нови. .....

Проектният идентификатор става истински такъв тогава, когато се измени КК по съответния ред. Дотогава е нещо като облигация с падеж под условие. ...

Всъщност, Петко е прав ( започва да ми става навик да поддържам мнението му).
Новите идентификатори, примерно при разделяне на имот, би трябвало да са проектни ( и такива ги изписват лицензираните геодезисти в документацията), но... на практика ( разбирайте на практика в АГКК-СГКК и отразеното в КК) не е така :) . Тук може доста да се изпише, ама е жега, а вие сте специалистите...
Горното, където има КК, за останалите места не знам и не се интересувам.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 19:05

vdggbg написа:...Проектният идентификатор става истински такъв тогава, когато се измени КК по съответния ред. Дотогава е нещо като облигация с падеж под условие. Аз пари не искам - даже и от такъв преуспял човек като emilgrigorov.

Според мен логика и в трите Ваши изречения, които цитирам, vdggbg. Но нека припомня, дискусията започна от поста с каските и другите лични предпазни средства. И мисля, че приключи, беше в друга насока - беше по отношение думичката "строеж" и нейното мястото в ЗУТ, живота, вселената и всичко останало. И значението на понятието "обект" не представлява точно узрял строеж или друга крайна форма на метаморфозата на строежа.
Докато при julyanvonemona дискусията очевидно е започнала известно време преди да се роди, и едва ли ще приключи скоро :lol: :lol: :lol:
А Поли_г, като обикновено, е права във всяко отношение.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Авг 2012, 19:10

спам, флууд или каквото там:
emilgrigorov написа:...А Поли_г, като обикновено, е права във всяко отношение.

Тя си седи, че е неудобно да пише права.... но иронията ще отчете и подмине с :) .
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 19:15

poli_g написа:спам, флууд или каквото там:
emilgrigorov написа:...А Поли_г, като обикновено, е права във всяко отношение.

Тя си седи, че е неудобно да пише права.... но иронията ще отчете и подмине с :) .

Eто, отново сбърках, и отново си права :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация