начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

искаме да изберем нов строител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: искаме да изберем нов строител

Мнениеот moonligh7 » 27 Сеп 2013, 12:37

sunrise написа:Ама само по принцип. :wink:

Моля,кажете с няколко думи от какво зависи най-вече,благодаря.Сами знаете,че не мога да отида при всички адвокати,затова мерси предварително.
moonligh7
Младши потребител

Мнениеот Melly » 27 Сеп 2013, 12:43

Констатирани бяха симптоми на "заболяване". Нужно е да се постави точната диагноза, което предполага четене на документи и осмисляне на вложеното съдържание в тях с оглед последиците.
Форумната консултация е до тук :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот moonligh7 » 27 Сеп 2013, 13:01

Melly написа:Констатирани бяха симптоми на "заболяване". Нужно е да се постави точната диагноза, което предполага четене на документи и осмисляне на вложеното съдържание в тях с оглед последиците.

Не искам безплатен обяд,г-жо Мели,а просто насока дали да търся неоснователно обогатяване или обезщетение за вреди и пропуснати ползи,например?Нали затова е форума.Няма да тръгна самостоятелно да завеждам искове,ясно е,че ще стане по надлежния ред с адвокат.
moonligh7
Младши потребител

Мнениеот Melly » 27 Сеп 2013, 13:08

moonligh7 написа:
Melly написа:Констатирани бяха симптоми на "заболяване". Нужно е да се постави точната диагноза, което предполага четене на документи и осмисляне на вложеното съдържание в тях с оглед последиците.

Не искам безплатен обяд,г-жо Мели,а просто насока дали да търся неоснователно обогатяване или обезщетение за вреди и пропуснати ползи,например?Нали затова е форума.Няма да тръгна самостоятелно да завеждам искове,ясно е,че ще стане по надлежния ред с адвокат.

Направо ме разбихте. Аз не съм Ви дала обяд, за да тълкувате думите ми по този начин. 8)
Казах само, че насоката, която Ви бе дадена от колегите е правилна и изчерпателна.
Само ще допълня, че правната квалификация на предявения иск за съдебна защита на претендирано нарушено право се дава от съда въз основа на обстоятелствената част И петитума на ИМ.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 27 Сеп 2013, 13:30

moonligh7 написа:

Не, форумът не е за това. Знаете ли, колко време ще отнеме да Ви се обясни разликата между неоснователно обогатяване, деликт и обезщетение за неизпълнен договор.Т тделно старият спор :"Възможно ли е комулация между договорна и деликтна отговорност"? Колегата е права , че и при най-добросъвестно отношение от наша страна, няма как да знаем уговореното в договора и фактите по неизпълнение.
sunrise
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация