начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Какво означава синята линия...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Какво означава синята линия...

Мнениеот goblin » 07 Фев 2012, 19:29

Аз просто отговорих на въпроса - така, както беше поставен. "Бодра смяна", казвате? Това май не звучи сериозно - не че е необходимо, де... Последното изречение от поста Ви не го разбрах - признавам. Що се отнася до въпроса на petko_a, отправен до Вас, конкретно - ще изчакам отговора Ви, от уважение към субординацията по принцип.
goblin
Потребител

Мнениеот petko_a » 07 Фев 2012, 19:34

Не, да речем, всичко е по инициатива на един единствен собственик, който просто вместо един иска да си има три парцела. Провежда необходимата градоустройствена процедура и в крайна сметка вече си има три парцела.
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2012, 19:36

Отговорих и на Petko_a в предишния пост чрез поправка през което време Вие сте поствали!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Фев 2012, 19:37

Мани, ти не можеш да ни смогнеш, не е лесно! :)
petko_a
Потребител

Мнениеот goblin » 07 Фев 2012, 19:39

Е, затуй се оттеглям - да си говорите на спокойствие, и на професионално ниво - не ща да се набутвам в шамарите, тъй да се каже.
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2012, 19:39

Не, да речем, всичко е по инициатива на един единствен собственик

petko_a Няма значение! Принципа за едностранното волеизявление остава в сила
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Фев 2012, 19:40

Добре, направил е едностранно волеизявление.
petko_a
Потребител

Мнениеот petko_a » 07 Фев 2012, 19:46

Питането ми е в такава насока. Необходимо ли е нанасянето в кадастралния план (карта) на нови имоти с граници по регулационните линии на парцелите?
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2012, 19:58

Абсолютно! Виж "чл.15 (11) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 29 от 2006 г.) Копия от влезлите в сила изменения на подробните устройствени планове по ал. 3 се изпращат служебно от общината на Агенцията по геодезия, картография и кадастър след представяне на окончателен договор по ал. 3, 4 или 5." ЗУТ
в същност благодарение на изменението на Новата ал.11 ЗУТ израза"...след представяне на окончателен договор по ал. 3, 4."вече смея да плувам и в дълбоките севарни ширини на океана! Намалява ми способносттаза помнене
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Фев 2012, 20:57

petko_a написа:Питането ми е в такава насока. Необходимо ли е нанасянето в кадастралния план (карта) на нови имоти с граници по регулационните линии на парцелите?

Ооо-о-о-о, petko_a :D И идентификатора, и идентификатора :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 07 Фев 2012, 21:46

Адв.Бакалова, в книгата си казва следното. При одобряването на план за регулация, при който се образуват повече на брой самостоятелни УПИ от един неурегулиран поземлен имот по чл.17, ал.2, т.1 от ЗУТ не води до промяна на границите на поземления имот в кадастралната карта. Влезлият в сила план за регулация се въвежда в кадастралната карта на ниво проект, като всеки УПИ получава идентификатор. След сключване на сделка с един от самостоятелните УПИ, присвоените идентификатори се въвеждат в кадастралната карта и старото положение се архивира.
А какво правим ако няма кадастрална карта, ами става дума за кадастралната основа на стария действащ подробен устройствен план? Там проектни нива няма. И ако сделка не се сключи никога, на собственика ще му бъде ли позволено да строи в някой от новите си УПИ?
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Фев 2012, 21:59

вадехме проектни планоснимачни номера. Питай някой от по-старите. Или се разходи до СофГео , ако е за София.
Последна промяна emilgrigorov на 07 Фев 2012, 22:03, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 07 Фев 2012, 22:02

Ето, ти си по-стар. Разкажи! До "Софгео" доколкото вече съвсем не съществува, съм се разхождал многократно emilgrigorov. Освен това съществува твърдението, че в София е по-различно отколкото в останалата част от страната, а аз искам да знам въпреки това какво казва по случая Закона.
Последна промяна petko_a на 07 Фев 2012, 22:07, променена общо 1 път
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Фев 2012, 22:06

Е, нали ти казвам. Ама винаги съм възлагал, някой да го прави. Взимаха проектен планоснимачен, после - проект за изменение на кадастъра, после - Заповед на кмета, и след това вече вземат скици от общината, в които УПИ-тата са с новите пл.номера и е описана Заповедта.
Внимавай, в това, което пишеш в проекта за площи, това ще им е на хорицата :D Да не хълцаш после.
Последна промяна emilgrigorov на 07 Фев 2012, 22:10, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2012, 22:07

petko_aпредвид изменението на чл.15 (11) ЗУТ виж моля те кога е издадена книгата на адв. Бакалова!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Фев 2012, 22:10

На мен проблема не ми е как да нанеса един имот в кадастралния план, emilgrigorov. Въпроса ми е кога следва да го правя. За справка-прочети какво съм писал по-нагоре.
petko_a
Потребител

Мнениеот petko_a » 07 Фев 2012, 22:11

юни 2011г julyanvonemona.
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Фев 2012, 22:18

petko_a, можеш и julyanvonemona да поразпиташ, какъв точно въпрос си задал. Но, от ученик и до сега, законите и наредбите ги чета първоначално в Държавен вестник. А книгите, статиите, и всякакви медийни изявления, са си мнения на другите хора :D
А за СофГео, ами недей да ходиш там тогава. И без това са се поизтъркали стъпалата.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2012, 22:21

petko_a, както в чл15(11) ЗУТ, така и чл.17 ЗУТ е написано (6) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) В случаите по ал. 2, т. 2 и 3 може да се разрешава строителство след представяне на окончателен договор по ал. 3, 4 или 5.
(7) (Предишна ал. 4, доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 29 от 2006 г.) Копия от влезлите в сила подробни устройствени планове се изпращат служебно от общината на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. В случаите по ал. 2, т. 2 и 3 копия от влезлите в сила подробни устройствени планове се изпращат служебно от общината на Агенцията по геодезия, картография и кадастър след представяне на окончателен договор по ал. 3, 4 или 5.
от които текстове е несъмнено, че предвижданията от влезлия в сила регулационен план се нанася в КК, а по реда на §5 (6) ПРЗ на Нааредба №3 и в кадастралния план.
Не съм чел Бакалова, но от това което Вие преразказвате, тя по скоро описва технически а не правни действия, нещо което по мое мнение като инженер по геодезия е Ваш приоритет Вие да казвате кое и как. В цитираните текстове е решен и проблема за решаване на строителството.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Фев 2012, 22:29

Не, техническите проблеми не ме вълнуват julyanvonemona, това наистина си е моя работа. Притеснява ме това, че така както аз разбирам написаното от адв.Бакалова, промяна в имотите в кадастралния план или кадастралната карта настъпва само при промяна на собствеността, а не автоматично с одобряването на подробния устройствен план. И понеже не съм толкова велик колкото emilgrigorov, може и да не съм го изтълкувал правилно, та затова искам твоето мнение.
petko_a
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация