- Дата и час: 05 Дек 2024, 05:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запазване на действащ ПУП и издадено Р.Стр. при делба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Запазване на действащ ПУП и издадено Р.Стр. при делба
Мели, ти къде видя в Конституцията, че полазването на обществения интерес е безплатно, Който и ще да е Обществото (пу, пу, опазил ни Господ)
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
igeo_ood написа:Как стават пък тия работи...нещо не разбирам...
То и аз не разбирам, ама се надявам да подочуя нещо от тук от там.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Е нали го описах разказвателно, имате Аутокад, ... Делиш на три равни части, офсетваш границите (и новите) във двете посоки на 30 см и чертаеш най-тежкото положение, приплъзване към ъгъл. Получават се три трапеца, сумарно пак 1000 кв.м
Тъпо, но - теоретично възможно, и е в рамките на точността на масовата КК. При положение, че има и аванс от 2-3 %, си е направо сбъдваемо.
Да, ще кажете, теория на вероятностите. Да, ама ако аз съм от другата страна на вероятността, жална ви ...
Подаръци приемам Понеделник и Петък, от 12 до 13 часа.
Тъпо, но - теоретично възможно, и е в рамките на точността на масовата КК. При положение, че има и аванс от 2-3 %, си е направо сбъдваемо.
Да, ще кажете, теория на вероятностите. Да, ама ако аз съм от другата страна на вероятността, жална ви ...
Подаръци приемам Понеделник и Петък, от 12 до 13 часа.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
И защо само в два дни и в точно фиксирано време?
Последна промяна nk7702n на 12 Яну 2013, 19:20, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Ми, щото неможе да се занимавам с глупости ежедневно, що. Ето, питай и Емонски, и той ще ти каже, че не е човешко.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
При все всичките ти обяснения emilgrigorov, аз пак не мога да ти разбера проблема. Искаш да кажеш, че на някой беден човечец всичките комшии ще му се нахвърлят и ще му отнемат по 30 см от всички страни на имота и после той като продава новия собственик ще измери имота и ще каже ааа, не, действителната площ на имота е с разлика повече от 10% от тази по картата и ще иска разваляне на сделката, така ли?
Не мога да не отбележа обаче, че изостави тезата за разликата в точностите.
Не мога да не отбележа обаче, че изостави тезата за разликата в точностите.
- petko_a
- Потребител
petko_a то и аз не мога да го разбера това! emilgrigorov май всичките ни "качва на шейната".
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Последна промяна petko_a на 12 Яну 2013, 22:05, променена общо 1 път
- petko_a
- Потребител
petko_a написа: За устройствените планове ще се създава ли система подобна на тази за кадастъра? Какъв е този формат на записа описан в наредбата по чл.117 и ако такъв няма приет все още значи ли, че в момента не могат да се изработват устройствени планове?
Наредбата, доколкото ми е известно, я има.
Там само се споменава:
" Устройствените схеми и планове се изпълняват с компютърни технологии в цифров и графичен вид, когато това се изисква със заданието."
До сега не съм срещал устройствен план изработен в цифров план, а и не знам дали общините разполагат с ресурс за неговото поддържане!
Според някои архитекти, изработили устройствени планове в цифров вид, в общините липсва съвместяването на изработките. Трагичното е, че при съседни имоти с изработени цифрови модели(от различни "автори"), същите се разминават при наслагване и води до конфузни ситуации.... истината е, че имаше "гуша за гуша"
След което май се отказаха от варианта да искат със заданието цифров модел!
Ама знам ли.... дето викаше професора "Според Иванчо и кафето!".
- probcho
- Активен потребител
julyanvonemona написа:Има и друга тема! Например "Що е големо дърво"?
E fructu arbor cognoscitur"
С пожелание темата да продължи да се развива по същество!
- nk7702n
- Старши потребител
julyanvonemona написа:Има и друга тема! Например "Що е големо дърво"?
ОстаЙ го petko_a, малък е още
А по темата, мисля че е ясно - възможно е да се материализират новите (проектни) граници, да се сключи предварителен договор, ограда да се направи ... и старият ПУП е до тук. Следва нов ПУП, изменение на кадастралната карта.
Разрешението за строеж и проектите може да запазят действието си , ако не са в противоречие с устройствените показатели по новия ПУП.
Последна промяна emilgrigorov на 12 Яну 2013, 23:28, променена общо 2 пъти
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Назад към Строителство и регулация
|
|