начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Запазване на действащ ПУП и издадено Р.Стр. при делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Запазване на действащ ПУП и издадено Р.Стр. при делба

Мнениеот emilgrigorov » 12 Яну 2013, 16:33

Мели, ти къде видя в Конституцията, че полазването на обществения интерес е безплатно, Който и ще да е Обществото (пу, пу, опазил ни Господ) :?:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Яну 2013, 16:50

igeo_ood написа:Как стават пък тия работи...нещо не разбирам...

То и аз не разбирам, ама се надявам да подочуя нещо от тук от там.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Яну 2013, 17:04

Е нали го описах разказвателно, имате Аутокад, ... Делиш на три равни части, офсетваш границите (и новите) във двете посоки на 30 см и чертаеш най-тежкото положение, приплъзване към ъгъл. Получават се три трапеца, сумарно пак 1000 кв.м
Тъпо, но - теоретично възможно, и е в рамките на точността на масовата КК. При положение, че има и аванс от 2-3 %, си е направо сбъдваемо.
Да, ще кажете, теория на вероятностите. Да, ама ако аз съм от другата страна на вероятността, жална ви ... :lol: :wink:

Подаръци приемам Понеделник и Петък, от 12 до 13 часа.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Яну 2013, 17:20

:) И защо само в два дни и в точно фиксирано време? :roll:
Последна промяна nk7702n на 12 Яну 2013, 19:20, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Яну 2013, 17:31

Ми, щото неможе да се занимавам с глупости ежедневно, що. Ето, питай и Емонски, и той ще ти каже, че не е човешко.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 12 Яну 2013, 17:58

При все всичките ти обяснения emilgrigorov, аз пак не мога да ти разбера проблема. Искаш да кажеш, че на някой беден човечец всичките комшии ще му се нахвърлят и ще му отнемат по 30 см от всички страни на имота и после той като продава новия собственик ще измери имота и ще каже ааа, не, действителната площ на имота е с разлика повече от 10% от тази по картата и ще иска разваляне на сделката, така ли?
Не мога да не отбележа обаче, че изостави тезата за разликата в точностите. :lol:
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Яну 2013, 18:07

petko_a то и аз не мога да го разбера това! emilgrigorov май всичките ни "качва на шейната".
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Яну 2013, 20:23

petko_a написа:При все всичките ти обяснения emilgrigorov, аз пак не мога да ти разбера проблема...

Я па тоя :!: :?: :!: Аз, мойто момче, проблеми нямам. А дори да ми се появи някакъв, той е извън твоята компетентност, и си го решавам.

Проблемът си е твой бе, petko_a. И това ли не разбра.
Ето ти няколко напътствия в живота :lol: :

1. Ти питаш, аз ти казвам, после учиш, учиш - наизуст. Като стихотворение.
2. Няма смисъл да се опитваш да осмисляш, не ти се отдава явно. :lol:
3. Като направиш обратното на това, което съм ти казал, напляскват те, и след това :arrow: т.1 и т.2
:wink: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 12 Яну 2013, 21:42

"За агресивността и криминалността

Никога не се опитвай да разтърваваш биещи се -
те най-вероятно са съмишленици
(приписва се на древните Шумери)

Етологичните основи на агресивността са много добре описани от К. Лоренц в [8] и от В. Долник в [1]. Аз ще си позволя само да направя някои бележки по този повод.
В основата на много от разновидностите на престъпленията срещу личността лежи противоречието между високия изходен рангов потенциал на престъпника и неговото фактически ниско обществено положение. Подобно нещо се случва и когато човек не притежава никакви други качества освен първобитна наглост, което, слава богу, е твърде малко, за да се направи добра кариера в съвременното общество. И ако това положение е комбинирано със силна примативност, то такъв човек се опитва да реализира потребността си от доминиране върху околните по всякакъв начин. Обаче при положение, че неговият обществен статус е нисък, то тези начини са твърде ограничени. Ето защо той прибягва до престъплението срещу други личности като начин за реализация на своите рангови амбиции.
........
Как да определим ранга на нашия събеседник? Колкото по-близки са вашите рангови потенциали, толкова по-трудно е да се направи това. Най-малкото веднага. Освен очевидната увереност и безцеремонност, за наличието на висок потенциал говори (най-малкото при мъжете) навикът да не закопчават няколкото горни копчета на дрехата или въобще, навикът да се ходи разкопчан. И обратно - плътно закопчаната дреха, тихият глас, а така също и навикът да се кръстосват ръцете, говорят за нисък рангов потенциал. При което опасната агресивност е характерна за доминантите със силна примативност.
А ако при среща с някого вашите очи като намагнетизирани сами се свеждат надолу, то можете да бъдете сигурни - пред вас е "алфа". При което той, обратно, много охотно ще гледа всички в очите, отбелязвайки с удоволствие как тези очи се свеждат, признавайки с това неговото превъзходство. За него това е много важно. Та нали агресивният доминант (тиранът) по съществото си е страхливец и властта му над останалите се разпростира само дотолкова, доколкото те доброволно му се подчиняват. В споменатите вече опити с петли изследователите залепват високите гребени на доминантите и въпреки прекрасните им бойни качества, те се оказват "на дъното". Просто защото никой не им се подчинява..."

Анатолий Протопопов
Последна промяна petko_a на 12 Яну 2013, 22:05, променена общо 1 път
petko_a
Потребител

Мнениеот probcho » 12 Яну 2013, 21:50

petko_a написа: За устройствените планове ще се създава ли система подобна на тази за кадастъра? Какъв е този формат на записа описан в наредбата по чл.117 и ако такъв няма приет все още значи ли, че в момента не могат да се изработват устройствени планове?

Наредбата, доколкото ми е известно, я има.
Там само се споменава:
" Устройствените схеми и планове се изпълняват с компютърни технологии в цифров и графичен вид, когато това се изисква със заданието."
До сега не съм срещал устройствен план изработен в цифров план, а и не знам дали общините разполагат с ресурс за неговото поддържане!
Според някои архитекти, изработили устройствени планове в цифров вид, в общините липсва съвместяването на изработките. Трагичното е, че при съседни имоти с изработени цифрови модели(от различни "автори"), същите се разминават при наслагване и води до конфузни ситуации.... истината е, че имаше "гуша за гуша"
След което май се отказаха от варианта да искат със заданието цифров модел!
Ама знам ли.... дето викаше професора "Според Иванчо и кафето!". :lol:
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Яну 2013, 21:54

:lol:
petko_a, етично е, като преписваш отнякъде, поне автора да напишеш :lol:
Хайде, бягай мий зъбките и лягай :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Яну 2013, 22:02

emilgrigorov Що не вземеш да отвориш нова тема "Точността на кадастралната карта и влиянието и върху вещното право" : :lol: :lol: :lol:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 12 Яну 2013, 22:07

Да, вярно, emilgrigorov! Авторитетите, а не съдържанието са важни за хора с твоите характеристики. Заповядай, поправено е вече!
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Яну 2013, 22:11

julyanvonemona написа:emilgrigorov Що не вземеш да отвориш нова тема "Точността на кадастралната карта и влиянието и върху вещното право" : :lol: :lol: :lol:

Щото нЕАм нерви вече, то се изприказва цял роман по тая тема, вече цяла година :lol:
Дори и темата "Влиянието на коловете и мотиките - инструменти при уреждане междусъседските отношения по ЗКИР" считам за изчерпана :lol:

Петко, хайде преди лягане виж кЪв е тоя Анатолий Протопопов :lol: :lol: :lol: И, забрави да споменеш преводача, ама това ти идва доста сложно, карай :wink:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Яну 2013, 22:24

Има и друга тема! Например "Що е големо дърво"?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 12 Яну 2013, 22:30

Остави julyanvonemona, няма смисъл.
petko_a
Потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Яну 2013, 22:36

julyanvonemona написа:Има и друга тема! Например "Що е големо дърво"?

E fructu arbor cognoscitur" :)
С пожелание темата да продължи да се развива по същество!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Яну 2013, 22:41

Имам предвид не плодовете а дървесината
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Яну 2013, 22:45

julyanvonemona написа:Имам предвид не плодовете а дървесината

Тогава препоръчвам интересно четиво по тоя въпрос :
http://www.energyonline.bg/2012/07/%D0% ... %81%D0%B0/
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Яну 2013, 23:10

julyanvonemona написа:Има и друга тема! Например "Що е големо дърво"?

ОстаЙ го petko_a, малък е още :lol:

А по темата, мисля че е ясно - възможно е да се материализират новите (проектни) граници, да се сключи предварителен договор, ограда да се направи ... и старият ПУП е до тук. Следва нов ПУП, изменение на кадастралната карта.
Разрешението за строеж и проектите може да запазят действието си , ако не са в противоречие с устройствените показатели по новия ПУП.
Последна промяна emilgrigorov на 12 Яну 2013, 23:28, променена общо 2 пъти
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация