начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Поземлен имот НТП: Ниско застрояване и озеленяване?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поземлен имот НТП: Ниско застрояване и озеленяване?

Мнениеот bobbyd » 17 Фев 2023, 15:46

Здравейте,

Имам следния казус: на поземлен имот в урбанизирана територия и начин на трайно ползване: Ниско застрояване до 10 м - възможно ли е същият да бъде определен и за "озеленяване"?
ПИ си беше за озеленяване до 2020 г., но тогава е имало изменение на кадастралната карта и регистри (както е написано и в самата скица) и сега на текущата скица от 01.2023 г. е изписано:
Трайно предназначение на територията: Урбанизирана
Начин на трайно ползване: Ниско застрояване (до 10 m).

В същото време помолих брокера да провери и той ми каза, че имотът е в зона за озеленяване, което ми се струва в противоречие с гореописаното като НТП?

Възможно ли е един ПИ да е едновременно за "озеленяване" и с НТП на скицата: Ниско застрояване (до 10 м)? Или може би сме гледали стар ОУП?

Благодаря!
bobbyd
Нов потребител

Re: Поземлен имот НТП: Ниско застрояване и озеленяване?

Мнениеот ivanov_p » 17 Фев 2023, 16:20

Ниско застрояване до 10 м

Това не го четете, нищо не значи. Има ОУП на съответния град, трябва да проверите в каква устройствена зона попада имота. Ако е в София напишете идентификатора, ще проверя.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот bobbyd » 17 Фев 2023, 16:46

Благодаря за съдействието!

Кодът на ПИ е (София, кв. Филиповци): 68134.4388.227

Мда... и аз виждам в iSofMap, че попада в зелена зона (предполагам, че е е актуално) и няма мърдане оттам :).
bobbyd
Нов потребител

Мнениеот hristev » 17 Фев 2023, 16:52

Ох, боже...

Ако не можете сам - се консултирайте я с адвокат, който се занимава с вещно право и инвестиционно проектиране или с архитект-проектант.

Какво има да се проверява толкова... ОУП е качен в сайта на всяка община. Гледате си Вие.

По въпроса - естествено, че може. Такива имоти бол мога да Ви покажа. В ОУП са озеленени, в кадастъра са други.

Обаче гледайте в ПУП-а. От къде ? От общината. Ама някой кадърен да гледа. Не брокерите.

НИКОГА НЕ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С БРОКЕР. Брокерите са едни хора, ама без извинение, които са започнали да работят като брокери и затова се наричат брокери. Не са минали никакви обучения, а тези, които са минали през обученията, са били обучавани от други брокери - пак празноглавци.

Брокерите са хора, които са реално опрератори в кол център, които препращат имейли между хората и ходят и отключват на клиентите апартаменти и дават мнение за всичко, без да знаят и без да могат нищо.

Ето го примера. ЕТО ГО. Та брокерът на Вас какво Ви помогна ? Тези пари ако ги дадете на адвокат, които ще ги дадете на брокера, толкова работа ще Ви свърши...

Реве ми се от брокерите. За жалост често ми се налага да роботя с тях.

За щастие ги игнорирам.
hristev
Потребител

Назад към Строителство и регулация